Nyt tuli uutta infoa. Koska näemme lööpin "OLET KEITTÄNYT KOKO IKÄSI KAHVISI VÄÄRIN!"?Koskaan ei pidä kahavinkeittimen kahavikannulla vettä kahavinkeittimen vesisäiliöön annostella. Ei koskaan. Joni virheen teki.
Tuo oli uutta minullekin. Joni voisi kuitenkin oikein pestä kahvipannun välillä. Nyt siinä oli pohjalla vanhaa kahvia, ja kokki vaihtoi sen vain uuteen veteen ja laittoi valumaan. Kahvin ainesosia kulkeutuu noin kierrättämällä ihan vikapaikkoihin.Nyt tuli uutta infoa. Koska näemme lööpin "OLET KEITTÄNYT KOKO IKÄSI KAHVISI VÄÄRIN!"?
Just ton takia ostin aikoinaan kotiin semmosen saatanan sikakalliin vehkeen, jossa ei tartte painaa ku nappia ja tulee kaffetta, ainoo vaikeusaste on siinä, että onko kahvityypin (espresso, kaputsiino, cafe creme jne.) valitsin jo valmiiks oikeessa asennossa :frank:Mietinkin tässä just, että tekis kahvia mieli, mutta miten helvetissä sitä tehdään.
Paskat älä selitä sielläKoskaan ei pidä kahavinkeittimen kahavikannulla vettä kahavinkeittimen vesisäiliöön annostella. Ei koskaan. Joni virheen teki.
Jep, kahavi sisältää rasvaa, joka tarttuu kuuman kahavikannun pintoihin varsinkin, jos kannua ei kunnolla tiskata joka käytön jälkeen. Sitten kun kannuun lasketaan vettä, niin kannuun pinttynyt rasva liukenee veteen ja joutuu uudelleen kiertoon kahavinkeittimessä aiheuttaen likaantumista keittimen vedenlämmitysvastuksissa ja makuvirheitä kahaviin.Nyt tuli uutta infoa. Koska näemme lööpin "OLET KEITTÄNYT KOKO IKÄSI KAHVISI VÄÄRIN!"?
Jos kerta rasvat liukenevat veteen, niin eikö riitä, että huljuttaa pari kertaa ja kaataa sitten vedet keittimeen?Jep, kahavi sisältää rasvaa, joka tarttuu kuuman kahavikannun pintoihin varsinkin, jos kannua ei kunnolla tiskata joka käytön jälkeen. Sitten kun kannuun lasketaan vettä, niin kannuun pinttynyt rasva liukenee veteen ja joutuu uudelleen kiertoon kahavinkeittimessä aiheuttaen likaantumista keittimen vedenlämmitysvastuksissa ja makuvirheitä kahaviin.
Raikas vesi kahavinkeittimeen kaadetaan aina puhtaalla, mieluiten lasisella, erillisellä kaatimella.
Ei.Jos kerta rasvat liukenevat veteen, niin eikö riitä, että huljuttaa pari kertaa ja kaataa sitten vedet keittimeen?
Muuten sama paitsi:"Kukas keitti tällä kertaa kahvit?"Itse jouduin armeijassa kovaan paikkaan, kun jouduin äkkiarvaamatta keittämään koko skapparistolle eli kantaväelle kaffetta metsäleirillä! Kun en ollut konsaan kahvia juonut enkä täten sitä myös keittänyt, niin olipa siinä mennä sormi suuhun, että mites mites.
Maalaisjärjellä selvisin ja sufee maistui jopa tiukkana pidetylle Yliluutnantti Wessmannille (nimi muutettu, koska en muista oikeaa).
Ei tietenkään pidä, koska pesemätöntä pottaa käyttämällä saa paljon aromikkaampaa kahvia sekä mahdollisesti myös kunnon ripulin.Koskaan ei pidä kahavinkeittimen kahavikannulla vettä kahavinkeittimen vesisäiliöön annostella. Ei koskaan. Joni virheen teki.
Näin on eukko ohjeistanut! Kera voimakkain sanapainoin. Opin lopulta!Jep, kahavi sisältää rasvaa, joka tarttuu kuuman kahavikannun pintoihin varsinkin, jos kannua ei kunnolla tiskata joka käytön jälkeen. Sitten kun kannuun lasketaan vettä, niin kannuun pinttynyt rasva liukenee veteen ja joutuu uudelleen kiertoon kahavinkeittimessä aiheuttaen likaantumista keittimen vedenlämmitysvastuksissa ja makuvirheitä kahaviin.
Raikas vesi kahavinkeittimeen kaadetaan aina puhtaalla, mieluiten lasisella, erillisellä kaatimella.
Niin ja ainakin ES:n kahvi aiheuttaa makuvirhettä mittaustaidoista riippumatta:yuck: ...kuten moni ruotsalaispaahtoinen.Ainoat huomaamani makuvirheet olleet lähinnä keittäjän mittaustaidoista johtuvia.
Itse hommasin yhteen tilaisuuteen Pauligilta kaffeet keittäjineen ja laitteineen, niin tämäpä oli ainakin ehdottomasti sitä mieltä että erillisellä kannulla vesi keittimeen.Eräitäkin kahvikannulla aina täytettyjä suurtalouskeittimiä nähneenä, siis sellaisia, joilla keitetään vähintään satakertaisia kahvimääriä verrattuna kotikeittimiin, niin sanoisin, että naistenlehtien juttuja.
Toki pannut tulee pestä aina ja keittimet putsata säännöllisesti.