Juon parhaimmillaan...

Status
Ei avoinna uusille viesteille.

Olga

.
Liittynyt
13.10.2001
Viestit
40436
Sijainti
lakitukossa
Nyt tuli uutta infoa. Koska näemme lööpin "OLET KEITTÄNYT KOKO IKÄSI KAHVISI VÄÄRIN!"?
Tuo oli uutta minullekin. Joni voisi kuitenkin oikein pestä kahvipannun välillä. Nyt siinä oli pohjalla vanhaa kahvia, ja kokki vaihtoi sen vain uuteen veteen ja laittoi valumaan. Kahvin ainesosia kulkeutuu noin kierrättämällä ihan vikapaikkoihin.
 
Viimeksi muokattu:

OoPee

Nuori ikäisekseen
Liittynyt
2.6.1999
Viestit
81527
Sijainti
Far enough
Mietinkin tässä just, että tekis kahvia mieli, mutta miten helvetissä sitä tehdään.
Just ton takia ostin aikoinaan kotiin semmosen saatanan sikakalliin vehkeen, jossa ei tartte painaa ku nappia ja tulee kaffetta, ainoo vaikeusaste on siinä, että onko kahvityypin (espresso, kaputsiino, cafe creme jne.) valitsin jo valmiiks oikeessa asennossa :frank:

...tosin jos on voda tai pavut loppu, niin menee se tollakin helposti itkupotkukohtaukseksi. Puhumattakaan siitä, jos toi laite huutaa vedensuodattimen vaihtoa tahi puhdistus- tai kalkinpoisto-ohjelman käynnistystä. Ja jos on oikeen paska päivä, niin joutuu vielä tyhjentään laitteesta ylimääräiset vedet ja purutkin ennenku pääsee paineleen nappeja :thumbfh:
 
Viimeksi muokattu:

Il Tempo Gigante

Darth Father
Liittynyt
20.2.1999
Viestit
42723
Sijainti
Gamla Pedersöre huvudsocken
Haa

Nyt tuli uutta infoa. Koska näemme lööpin "OLET KEITTÄNYT KOKO IKÄSI KAHVISI VÄÄRIN!"?
Jep, kahavi sisältää rasvaa, joka tarttuu kuuman kahavikannun pintoihin varsinkin, jos kannua ei kunnolla tiskata joka käytön jälkeen. Sitten kun kannuun lasketaan vettä, niin kannuun pinttynyt rasva liukenee veteen ja joutuu uudelleen kiertoon kahavinkeittimessä aiheuttaen likaantumista keittimen vedenlämmitysvastuksissa ja makuvirheitä kahaviin.

Raikas vesi kahavinkeittimeen kaadetaan aina puhtaalla, mieluiten lasisella, erillisellä kaatimella.
 

Montana

Well-known member
Liittynyt
11.7.2010
Viestit
552
Jep, kahavi sisältää rasvaa, joka tarttuu kuuman kahavikannun pintoihin varsinkin, jos kannua ei kunnolla tiskata joka käytön jälkeen. Sitten kun kannuun lasketaan vettä, niin kannuun pinttynyt rasva liukenee veteen ja joutuu uudelleen kiertoon kahavinkeittimessä aiheuttaen likaantumista keittimen vedenlämmitysvastuksissa ja makuvirheitä kahaviin.

Raikas vesi kahavinkeittimeen kaadetaan aina puhtaalla, mieluiten lasisella, erillisellä kaatimella.
Jos kerta rasvat liukenevat veteen, niin eikö riitä, että huljuttaa pari kertaa ja kaataa sitten vedet keittimeen?
 

AJ

Well-known member
Liittynyt
19.7.2000
Viestit
69605
Sijainti
Toinen Maailma
Itse jouduin armeijassa kovaan paikkaan, kun jouduin äkkiarvaamatta keittämään koko skapparistolle eli kantaväelle kaffetta metsäleirillä! Kun en ollut konsaan kahvia juonut enkä täten sitä myös keittänyt, niin olipa siinä mennä sormi suuhun, että mites mites.
Maalaisjärjellä selvisin ja sufee maistui jopa tiukkana pidetylle Yliluutnantti Wessmannille (nimi muutettu, koska en muista oikeaa).
Muuten sama paitsi:"Kukas keitti tällä kertaa kahvit?"
 

Hartsa76

Well-known member
Liittynyt
23.2.2012
Viestit
7208
Koskaan ei pidä kahavinkeittimen kahavikannulla vettä kahavinkeittimen vesisäiliöön annostella. Ei koskaan. Joni virheen teki.
Ei tietenkään pidä, koska pesemätöntä pottaa käyttämällä saa paljon aromikkaampaa kahvia sekä mahdollisesti myös kunnon ripulin.
 

Vesku

Maatalousneuvos
Liittynyt
14.6.2003
Viestit
5795
Jep, kahavi sisältää rasvaa, joka tarttuu kuuman kahavikannun pintoihin varsinkin, jos kannua ei kunnolla tiskata joka käytön jälkeen. Sitten kun kannuun lasketaan vettä, niin kannuun pinttynyt rasva liukenee veteen ja joutuu uudelleen kiertoon kahavinkeittimessä aiheuttaen likaantumista keittimen vedenlämmitysvastuksissa ja makuvirheitä kahaviin.

Raikas vesi kahavinkeittimeen kaadetaan aina puhtaalla, mieluiten lasisella, erillisellä kaatimella.
Näin on eukko ohjeistanut! Kera voimakkain sanapainoin.:eek: Opin lopulta!
Tuo vesisäiliökin samenee ajan kanssa, jos kannulla kaataa joka päivä jonkun vuoden ajan. Irti ei säiliö lähde ( pestäväksi koneessa ), hankala on muutenkin puhdistaa.
Noin litran muovinen mittaastia vaan keittimen viereen, niin oppii sillä mittaamaan veden. Hyllystä en oppinut sitä ottamaan! :dunno:
 

Mehe Rienarsuo

Lupaavin tulokas
Liittynyt
9.3.1999
Viestit
20163
Sijainti
Konnektikuti
Eräitäkin kahvikannulla aina täytettyjä suurtalouskeittimiä nähneenä, siis sellaisia, joilla keitetään vähintään satakertaisia kahvimääriä verrattuna kotikeittimiin, niin sanoisin, että naistenlehtien juttuja.

Toki pannut tulee pestä aina ja keittimet putsata säännöllisesti.
 

Mosse

Skidmark
Liittynyt
5.3.1999
Viestit
104235
Sijainti
On earth
Eräitäkin kahvikannulla aina täytettyjä suurtalouskeittimiä nähneenä, siis sellaisia, joilla keitetään vähintään satakertaisia kahvimääriä verrattuna kotikeittimiin, niin sanoisin, että naistenlehtien juttuja.

Toki pannut tulee pestä aina ja keittimet putsata säännöllisesti.
Itse hommasin yhteen tilaisuuteen Pauligilta kaffeet keittäjineen ja laitteineen, niin tämäpä oli ainakin ehdottomasti sitä mieltä että erillisellä kannulla vesi keittimeen.
 
Status
Ei avoinna uusille viesteille.
Ylös