Minäpä nyt kysyn: mitä väliä sillä on, onko yliopistoissa näitä anarkistisia järjestöjä vai ei?
Hyvä kysymys. Riippuu pitkälti siitä mitkä ovat kyseisten järjestöissä olevien ihmisten tavoitteita. Sen takia olisi hyvä ollut ensin hiukan vielä perusteellisemmin käsitellä mitä anarkismi tarkoittaa. Ja mieluummin useammasta eri näkökulmasta.
Itse olen päätynyt siihen, että pidän anarkismia pahana asiana. Lähinnä kahdesta syystä:
- anarkismiin liittyy se, että lakeja ei kunnioiteta
- anarkismin tavoitteita - uudenlaista yhteiskuntaa - ei voi saavuttaa ilman väkivaltaa. (=enemmistö ei tule suostumaan vähemmistön utopiaan) Pidemmällä tähtäimellä anarkismiin liittyy ilman muuta väkivalta, kun tavoitteisiin ei tulla pääsemään.
Ensinnäkin uskon, että osa noihin järjestöihin kuuluvista on mukana vain uutuuden viehätyksestä tai muuten vaan nuoruuden usein kuuluvana radikalismina. Osa anarkisteista saattaa olla niitä, jotka ovat valmiina yllyttämään rikollisiin tekoihin. Jopa siis väkivaltaan, jotta anarkistiset tavoitteet saavutettaisiin.
Yhteiskunta järjestää kansalaisille koulutusta mm. yliopiston muodossa. Me kaikki rahoitamme tätä toimintaa verojen muodossa. Anarkistien perimmäinen tavoite on tuhota kaikki olemassa olevaan yhteiskuntajärjestelmään liittyvät instanssit. Siksi on mielestäni erittäin kyseenalaista sallia toiminta, joka voi olla hyvinkin riskialtista yhteiskunnan stabiilisuuden kannalta. Vähintä mitä se on, niin se on leikkimistä tulella...