Juoni: Ensimmäisen maailmansodan syttyessä Manfred von Richthofen (Matthias Schweighöfer) kuuluu joukkoon nuoria ja huimapäisiä taistelulentäjiä. Hänen menetelmänsä ovat epätavallisia ja saksalaisen esikunnan karsastamia, mutta hänen suurenmoisista taidoistaan lentäjänä ei ole pienintäkään epäilystä. Von Richthofenista kasvaakin eräs sotahistorian legendoista: Punainen paroni.
Hyvää: Saksalaisen Nikolai Müllerschönin elokuva Der Rote Baron historian ehkä maineikkaimman, 80 konetta ensimmäisessä maailmansodassa pudottaneen taistelulentäjän Punaisen paronin, Manfred von Richthofenin, lyhyestä ja intensiivisestä elämästä saattaa maistua rutiininomaiselta, mutta on silti poikkeuksellisen kiehtova sukellus liian kauan sitten kadonneeseen maailmaan. Punainen paroni oli kuin muinainen ritari; lentäjä-ässä, joka kunnioitti vastustajaansa ja näki taistelun taivaalla ennemminkin rehtinä urheiluna kuin verenmakuisena himona tappaa vihollinen. Valitettavasti Müllerschön joutui rakentamaan suurelokuvan suolarahoilla; hän kertoo huikean tositarinan vasta 25-vuotiaana kuolleesta von Richthofenista arkipäiväisen koruttomasti ja juuri siksi Punainen paroni ei kasva yhtään keskivertoa merkittävämmäksi teokseksi. Mutta keskellä tämän päivän hallitsematonta kaaosta se muistuttaa, että joskus silloin - vajaa 100 vuotta sitten - arvot olivat vielä kohdallaan ja usko ihmiskunnan parempaan huomiseen yhä elossa. Matthias Schweighöfer on erinomainen "kuolemattoman jumalan" viitasta kieltäytyvän ja Saksan ylimmän sodanjohdon päätökset toistuvasti kyseenalaistavan von Richthofenin roolissa.
Huonoa: Maistuu asialliselta, mutta yhtä aikaa väistämättä hieman hengettömältä elämäkerralta. Ilmataistelukohtaukset ovat suhteellisen vaisuja, mutta epäilemättä ainoastaan taloudellisista syistä. Alle 20 miljoonan taalan budjetilla ei taivaalla tehdä ihmeitä. Ohjaaja Nikolai Müllerschönillä oli loistava tilaisuus lopettaa elokuvansa vaikuttavaan kasvokuvaan Manfred von Richthofenista - mutta sen sijaan hän jatkoi tarinaa vielä muutaman turhan minuutin.
Erikoista: Rahoitus elokuvaan kerättiin yksin Baden-Württembergin alueella asuvilta varakkailta saksalaisilta. Ohjaaja Nikolai Müllerschön on kotoisin samalta alueelta, Stuttgartista.
Menestys teatterissa: Surkea. Budjetti 18 miljoonaa dollaria ja lipputulot olemattomat. Useimmissa maissa suoraan dvd-levitykseen.
Bonusmateriaalit: Ei mitään. Valitettavasti. Esimerkiksi dokumentti ensimmäisen maailmansodan maineikkaimmista taistelulentäjistä olisi kruunannut elokuvan.