Leffa-arvostelumme.

Örfil

Guest
Olen kerran käynyt elokuvissa yksin. Se oli Tampereella just kun olin aloittanut opiskelut. Uusi kaupunki, ei tuttuja ja oli vähän orpo olo, joten menin katsomaan Kaurismäen leffan. Leffasta tultuani, orpo olo oli poissa: sen sijaan mieleni teki syöksyä Ratinan tummiin aaltoihin ja siirtyä ajasta ikuisuuteen. Että semmoinen huumurleffa.
 

Vilperi

Välimallin jätkä
Liittynyt
20.7.2001
Viestit
4593
Sijainti
Tampere
Mitä hemmettiä, joku mies vailla menneisyyttähän on ihan hemmetin hauska leffa. Ja omissa kirjoissa luultavasti paras kotimainen ikuna.
 

Albert Oil

Hippi ja juntti
Liittynyt
14.2.2000
Viestit
55371
Sijainti
Korviesi välissä
Sen verran voin myöntyä Kaurismäki-antipatiassani, että hyvää musiikkia mies on elokuviinsa ripotellut. Esimerkiksi tämä soundtrackeistaan koostettu levy on vallan mainiota kuultavaa.

 

Il Tempo Gigante

Darth Father
Liittynyt
20.2.1999
Viestit
42723
Sijainti
Gamla Pedersöre huvudsocken
Pakko myöntää, että mä en pysty suhtautumaan (Aki) Kaurismäen leffoihin objektiivisesti, koska mulla on niitä kohtaan vakava vamma. Vihaan ohjaajan tapaa kuljettaa tarinaa, suorastaan kammoan näyttelijäohjausta ja ylipäätään elokuvien aneemisen, epärealistisen melankolinen maailma on mulle täysi kauhistus. Mä en vaan saa niistä otetta, en sitten vaikka päällä seisoisin. Ei voi mitään.
Me olemme näköjään tässäkin asiassa varsin eri linjoilla.

Mää taasen tykkään varsin paljon Kaurismäki-elokuvista. Vähäeleisyys, minimiin pelkistetty dialogi ja osin boheeminen ja perisuomalainen mustavalkoinen surumielisyys kiehtovat.
 

oldez

Well-known member
Liittynyt
14.3.2003
Viestit
19491
Toi Genisys oli muuten aika paska... Siinä oli kyllä paikoin ideaa, mutta aika surkea roolitus ja käsikirjoitus. Niin kuin aina nykyään, aivan liikaa tietokonetehosteita.
 

Saunatakki

Walk a Crooked Mile
Liittynyt
3.8.2014
Viestit
2194
Paikkasin hiljattain suunnattoman kokoisen aukon sivistyksessäni ja väijyin läpi todellisen kasaritoimintaklassikon The Delta Force (linkki vie Internet Movie Database -sivustolle). Chuck Norris, elämänsä viimeisessä elokuvaroolissaan Lee Marvin ja kumppanit antavat terroristeille tutua oikein isän kädestä ja näyttävät ettei heille noin vain ryttyillä - ilman jälkiseuraamuksia. Tätä kaikkea tahditti Alan Silvestrin säveltämä musiikki ja varsinkin se nimikkoteema saa veren mukavasti jylläämään ja tunnelman nostettua ihan tappiinsa.

Tänään yritin katsoa televisiosta perjantai-illan ratoksi tullutta Luokkakokousta. Olihan se... juu... olihan se semmonen että millainen?
 
Viimeksi muokattu:

Balthazar

Luonnollisesti.
Liittynyt
10.11.2000
Viestit
13560
Sijainti
Boogie Street
C Moren elokuvatarjonta ei oikein missään kohtaa osu omaan kiinnostavuussektoriin, aniharvoja poikkeuksia lukuunottamatta. Vakoojien silta on tarinankerronnan mestarinäyte, onhan sen takana Spielberg ja Coenin veljekset. Neljä tähteä viidestä, antaisin.
 

Sörsselsön

Kui hianoo se sit on?
Liittynyt
28.10.2013
Viestit
4972
Sijainti
Parc Fermé
Sausage Party - häröä paskaa.

Suosittelen myös laskemaan montako viittausta löytyy muihin leffoihin. On aivan törrkeesti.
 

Örfil

Guest
Jää makkis tänä vuonna väliin, mulla on satamavahtivuoro just samana päivänä.
 
Ylös