Hedelmöityshoito

haju

Banned
Liittynyt
5.2.2006
Viestit
3208
Törni sanoi:
Mutta mitä se tarkoittaa? Että ihmiset luulevat homoja olevan vähän, mutta heitä onkin paljon? Paljonko ihmiset sitten luulevat homoja olevan ja paljonko heitä todellisuudessa on?
Homojen todellista lukumäärää en lähde arvailemaan. Luulen kyllä, että ihmisille on yllätys kuinka paljon ihmisten sukupuoliominaisuudet keskimäärin poikkeavat toisistaan. Tuskinpa kovin moni tietää esimerkiksi seuraavaa:
Kymmenellä prosentilla väestöstä on jotkin muut sukupuolikromosomit kuin XX tai XY, esimerkiksi XXY tms. Tätä ei aina pysty päättelemään ulkoisista sukupuolipiirteistä.
Koko sukupuolikäsitteestä on todennäköisesti monella melko yksioikoinen kuva. Setan sivuilla on aiheesta hyvä artikkeli, josta myös oheinen lainaus on otettu.
 

haju

Banned
Liittynyt
5.2.2006
Viestit
3208
Pohtiessaan suhtautumista lesboparien hedelmöityshoitoihin, moni miettii kuinka lapset selviytyvät tällaisissa perheissä. Ihan aiheellinen kysymys. Asiasta on tehty tutkimuksia, joten asiaa ei tarvitse jättää täysin arvailujen varaan. Tutkimusten mukaan lesbo- tai homovanhempien kasvattamien lasten persoonallisuuden kehityksessä, psykologisessa kehityksessä tai sukupuoli-identiteetissä ei ole eroa verrattuna heterovanhempien kasvattamiin lapsiin. Homo/lesbovanhempien kasvattamista lapsista ei myöskään tule homoja yhtään sen todennäköisemmin kuin heterovanhempienkaan lapsista. On myös todettu, että lasten kehitykseen ja esimerkiksi koulumenestykseen vaikuttaa vanhempien sitoutuminen lastensa kasvatukseen, ei vanhempien sukupuolinen suuntautuminen. Tässä suhteessa lesbopareja voidaan pitää keskimäärin jopa heteroja parempina vanhempina.

Edit: Linkki, jos joku haluaa itse asiaan tarkemmin tutustua.
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
24.1.2004
Viestit
10131
Sijainti
Oslo
Monet pitävät homoseksuaalisuutta luonnottomana, erityisesti närää ja ihmetystä näyttävät aiheuttavan homojen äitiys (tai isyys) mikä tässäkin toikissa on käynyt ilmi.

Willer sanoi:
Itse olen sitä mieltä, että lapsenteko tuolla tavalla (naispareille) on luonnotonta meininkiä, ja vielä valtion varoilla. Olen ehkä vanhanaikainen, mutta mielestäni lapselle kuuluu äiti ja isä. Näin tietysti ei aina elämässä ole (avioerot, kuolemat..), mutta siinä tavoitteen pitäisi olla.
Miss Piggy sanoi:
Mä olen varmaan jotenkin vanhanaikainen, mutta mä en oikein noista hedelmöityshoidoista diggaa. Enkä todellakaan ole sitä mieltä, että on hyvä asia, että lesbot ja yh:iksi ehdoin tahdoin hinkuvat saavat nyt tahtonsa läpi tässä asiassa.
Musta tuo touhu on vaan luonnotonta. Kaksi naista ei voi biologisesti lisääntyä, eikä nainen yksinkään.
Miguel sanoi:
Ohessa nopea suomennos osasta artikkelia joka käsittelee Oslon luonnonhistoriallisessa museossa ollutta näyttelyä ja joka nyt on lähtenyt kiertämään maailmaa:

-------------
Luonnonvastaista? - näyttely homoseksuaalisuudesta eläinkunnassa

Näyttely selvitteli mm. seuraavia kysymyksiä: Miten tiedetään että jotkut eläimet ovat homoseksuaaleja? Onko homoseksuaalisuus geneettinen umpikuja? Periytyykö homoseksuaalisuus?

Tämä on ensimmäinen kerta kun jokin museo tekee näyttelyn homoseksuaalisuudesta eläinkunnassa.
Uusi tieteellinen tutkimus osoittaa että seksuaalinen suuntautuminen omaa sukupuolta kohtaan on tavallinen, laajalle levinnyt ilmiö eläinkunnassa. Useassa tapauksessa kyseessä on parinmuodostus joka kestää koko eliniän eikä siis ainoastaan satunnaiset homoseksuaaliset suhteet.
Oslon luonnontieteellisen museon näyttelyyn oli valittu esille osa niistä 1500 lajista joilla homoseksuaalisia suhteita on dokumentoitu. (--> Wikipedian listaus)

Homoseksuaalisuutta esiintyy useimmilla selkärankaisilla kuin myös hyönteisillä, hämähäkeillä, äyriäisillä, mustekaloilla ja loismadoilla. Ilmiö on todennetty yli 1500 eläinlajilla joista 500:lla se on erittäin hyvin dokumentoitu. On hyvin todennäköistä että homoseksuaalisuuden "levinneisyys" eläinkunnassa on vielä paljon suurempi kuin nämä luvut osoittavat.

Eläinten homoseksuaalisuus on tunnettu antiikin ajoista lähtien, mutta vasta viime vuosina aihetta on ryhdytty tieteellisesti tutkimaan.

Miksei homoseksuaalisuus "häviä"? Saavatko homoeläimet jälkeläisiä? Joidenkin eläinten kohdalla näyttää siltä että homoseksuaalisuus kulkee suvussa ja toisinaan siitä näyttää olevan evoluution kannalta hyötyä. On homolintuja jotka saavat jälkeläisiä "one night stand"-suhteesta ja kasvattavat sitten poikaset itse - näin on havaittu tapahtuvan mm.pingviineillä, joutsenilla, hanhilla, ankoilla ja lokeilla. Esimerkiksi 20% naurulokeista on homoja. Naurulokkinaaraat muodostavat useita vuosia kestäviä kumppanuussuhteita muiden naaraiden kanssa ja mm. antavat toisilleen lahjoja ruoan muodossa. Ne rakentavat yhteisen pesän ja munivat hedelmöittymättömiä munia. Toisinaan toinen naaraista tekee "syrjähypyn" uroksen kanssa - naaraat kuitenkin huolehtivat kuoriutuneista poikasista yhdessä. Myös esimerkiksi urosflamingoparien on havaittu kasvattavan poikasia. Ne saavat munia siten että toinen tai molemmat parittelevat naaraan kanssa, muutoin ne harrastavat seksiä vain toistensa kanssa. Kaksi urosta pystyy ylläpitämään laajempaa reviiriä kuin tavallinen flamingopari, laajempi reviiri mahdollistaa useampien poikasten kasvattamisen.

Useimmat linnut ja nisäkkäät - ihmiset mukaan lukien, harrastavat seksiä paljon enemmän kuin jälkeläisten saamisen kannalta on tarve. Yleensä eläinlajit joilla homoseksuaalisuutta on havaittu ovat biseksuaaleja. Homoseksuaalisuudesta voi olla eläimelle evoluution kannalta hyötyä tai haittaa riippuen olosuhteista, useimmiten seksuaalisella suuntautumisella on evoluution kannalta kuitenkin vain vähäinen merkitys.

Monet laumaeläimet muodostavat monimutkaisia sosiaalisia verkostoja joissa ne liittoutuvat keskenään saavuttaakseen apua ja suojelusta. Seksi, myös samaa sukupuolta olevien eläinten välillä on tärkeä osa laumasuhteiden ylläpitoa. Jotkin eläinlajit ovat täysin biseksuaaleja - joillakin homoseksuaaliset suhteet ovat edellytys lauman jäsenyydelle jolloin tiukka heteroseksuaalisuus on lajin yksilölle haitta.
Homoseksuaalisuutta tunnetaan runsaasti monimutkaisia laumarakenteita muodostavilla eläinlajeilla kuten susilla, leijonilla, valailla ja kädellisillä.

Ihminen kuuluu ihmisapinoihin yhdessä kahden simpanssilajin, gorillan, orankin, siamankin ja gibbonien ohella. Homoseksuaalisuutta esiintyy näillä kaikilla. Toisilla lajeilla homoseksuaalisuus on tavallista nuorilla yksilöillä, toisilla lajeilla taas aikuisilla - toisilla naaraiden, toisilla urosten välillä. Eri lajien laumojen välillä voi olla suuria eroja homoseksuaalisuuden suhteen. Ihminen ei ole tässä suhteessa erityisesti erottuva suuntaan tai toiseen, lisäksi ihmisellä "käytäntö" vaihtelee myös kulttuurien välillä.

Italiassa tehty tutkimus antaa viitteitä siihen suuntaan että homomiesten äideillä ja siskoilla on enemmän jälkeläisiä kuin muilla - "Geenit jotka aiheuttavat miehelle homoseksuaalisuuden voivat kenties vaikuttaa positiivisesti naisten hedelmällisyyteen".

----------

Näyttely on luonnollisesti herättänyt konservatiiviset amerikkalaiset sanomalehdet mm. "The Traditional Values Coalition - Empowering People of Faith through Knowledge" esittää näyttelykritiikkiään täällä.
 

haju

Banned
Liittynyt
5.2.2006
Viestit
3208
haju sanoi:
Seuraavaksi pitääkin saada kuntoon perheen sisäinen adoptio-oikeus. On nimittäin täysin käsittämätöntä, että naisparien lapsien ainoa laillinen huoltaja on biologinen äiti.
Näyttäisi siltä, että tuo epäkohta on poistumassa. :thumbup:


Homo- ja lesbopareille valmistellaan perheen sisäistä adoptio-oikeutta

Oikeusministeri Tuija Brax (vihr) on käynnistänyt homo- ja lesboparien perheen sisäisen adoptio-oikeuden valmistelun. Asiaa koskevan lakiesityksen on tarkoitus valmistua ensi keväänä.

…..
Adoptio-oikeuden tarvetta perustellaan sillä, että nyt laki mahdollistaa samaa sukupuolta oleville lasten hankinnan yhteiskunnan tarjoamin palveluin, mutta tällä tavoin syntyneen lapsen ja hänen toisen, "sosiaalisen", vanhempansa välillä ei ole oikeudellista sukulaissuhdetta.

Lapsi ei voi periä vanhempansa rekisteröityä kumppania eikä hänelle voi vahvistaa tapaamisoikeutta tämän kanssa, jos perhe hajoaa. Perheen sisäisellä adoptiolla halutaan vahvistaa lapsen oikeudellista asemaa rekisteröityjen parien perheissä.

Muistion mukaan uudistuksessa olisi kyse "perheessä jo tosiasiallisesti elävän lapsen oikeudellisen aseman vahvistamisesta suhteessa sosiaaliseen vanhempaansa".

Adoptio-oikeutta kannatti vaaleissa enemmistö edustajista

Eduskunnassa samaa sukupuolta olevien perheen sisäinen adoptio-oikeus herättää luultavasti keskustelua mutta näyttäisi menevän läpi.

Sanoman vaalikoneessa kysyttiin ennen vaaleja samaa sukupuolta olevien adoptio-oikeudesta. Vaalikonevastausten perusteella 118 edustajaa on valmis sallimaan samaa sukupuolta oleville perheen sisäisen adoptio-oikeuden.
 
Liittynyt
24.1.2004
Viestit
10131
Sijainti
Oslo
Norjassa tapahtuu asian tiimoilla.
"Lapsi- ja tasa-arvoministeriö" tulee piakkoin tekemään lakiehdotuksen "yhteisestä avioliittolaista" sekä hetero- että homopareille. Ehdotus pitää sisällään että myös homot voivat solmia juridisesti samanarvoisen avioliiton kuin heterot, homoparit saisivat siten oikeuden hakea adoptiovanhemmuutta. Lisäksi lesboavioliitossa tai kumppanuussuhteessa elävät saisivat samat oikeudet hedelmöityshoitoon kuin heterot. Kirkko saisi ehdotuksessa oikeuden, muttei pakkoa vihkiä homopareja.
Osana uudistusta hallitus kaavailee muutoksia adoptiolakiin, bioteknologialakiin ja lapsia koskeviin lakeihin.

Uudella avioliittolakiehdotuksella on luultavasti enemmistön tuki "stortingetissä".

Linkki norjankieliseen "Lapsi- ja tasa-arvoministeriön" tiedotteeseen asiasta.
 
Liittynyt
24.1.2004
Viestit
10131
Sijainti
Oslo
haju sanoi:
Näyttäisi siltä, että tuo epäkohta on poistumassa. :thumbup:
Ainakin Keskusta näyttää yrittävän heittää kapuloita rattaisiin.:thumbdown

HS:
"Keskusta torjuu adoptio-oikeuden samaa sukupuolta olevilta pareilta. Puoluekokous otti asiaan kielteisen kannan äänestyksen jälkeen.

Täydellistä adoptio-oikeutta nais- ja miespareille vaati aloitteellaan Edistykselliset keskustanaiset. Puoluehallitus tuki vastauksessaan yhdistyksen aloitetta. Puoluekokouksen aloitevaliokunnassa adoptio-oikeus kuitenkin kaadettiin niukasti äänin 16–15.

Puheenjohtaja Matti Vanhanen yritti vedota vielä kokousedustajiin, jotta he voisivat asettua puoluehallituksen ottaman kannan taakse. Vanhasen vetoomus ei kuitenkaan tehonnut."
 

haju

Banned
Liittynyt
5.2.2006
Viestit
3208
joukahainen sanoi:
Ainakin Keskusta näyttää yrittävän heittää kapuloita rattaisiin.:thumbdown
Ei yllätä lainkaan, kuinka juuri Kepu puoluekokouksessaan onnistui korostelemaan äärivanhoillisuuttaan. Sen verran täytyy pehmentää, että ei edes kepulaiset sentään kehdanneet puolueena asettua vastustamaan perheen sisäistä adoptio-oikeutta. Tuo laki nähtävästi on valmistelun alla:

Laki perheen sisäisestä adoptiosta valmisteluun
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
24.1.2004
Viestit
10131
Sijainti
Oslo
Jos Forumilta yhä löytyy hahmoja jotka kuvittelevat että lesbovanhempien lapset saavat huonommat eväät elämään kuin muut lapset niin ehkäpä paikallaan on mielipiteen tarkistus:

Lesbovanhempien lapset pärjäävät muita paremmin koulussa ja ovat vähemmän agressiivisia tiedejulkaisu Pediatricsissa julkaistun tutkimuksen mukaan:

".......the 17-year-old daughters and sons of lesbian mothers were rated significantly higher in social, school/academic, and total competence and significantly lower in social problems, rule-breaking, aggressive, and externalizing problem behavior than their age-matched counterparts in Achenbach's normative sample of American youth. Within the lesbian family sample, no Child Behavior Checklist differences were found among adolescent offspring who were conceived by known, as-yet-unknown, and permanently unknown donors or between offspring whose mothers were still together and offspring whose mothers had separated.
CONCLUSIONS Adolescents who have been reared in lesbian-mother families since birth demonstrate healthy psychological adjustment. These findings have implications for the clinical care of adolescents and for pediatricians who are consulted on matters that pertain to same-sex parenting."


Terveisiä Päivi Räsäsen kannattajille.
 

markoj

Custom User
Liittynyt
28.12.1998
Viestit
38925
Eli niistä tulee tulee kilttejä tyttöjä riippumatta kumpaa sukupuolta ovat?
 

markoj

Custom User
Liittynyt
28.12.1998
Viestit
38925
Välillä pääsee suomalainen machokulttuuri unhoittumaan mielestä.
Liekkö tuo täysin suomalainen ilmiö. Miten lie, onko kansainvälisesti samanlainen ero tyttöjen ja poikien koulumenestyksessä? Mun käsityksen mukaan ainakin länsimaissa näin ois.

"social problems, rule-breaking, aggressive, and externalizing problem behavior"
Nuohan näkyvät erityisesti pojilla. Siitä sitten jatkokysymys, että koskeeko tuo ero tosiaan molempia sukupuolia lesboperheiden lapsissa, vai tuleeko tuo ero lähinnä poikien tasottumisesta.
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
24.1.2004
Viestit
10131
Sijainti
Oslo
Liekkö tuo täysin suomalainen ilmiö. Miten lie, onko kansainvälisesti samanlainen ero tyttöjen ja poikien koulumenestyksessä? Mun käsityksen mukaan ainakin länsimaissa näin ois.

"social problems, rule-breaking, aggressive, and externalizing problem behavior"
Nuohan näkyvät erityisesti pojilla. Siitä sitten jatkokysymys, että koskeeko tuo ero tosiaan molempia sukupuolia lesboperheiden lapsissa, vai tuleeko tuo ero lähinnä poikien tasottumisesta.
Machokulttuurilla viittasin siihen että käyttämäsi kaltainen huumori on ainakin omien havaintojeni perusteella harvinaisempaa Skandinaviassa kuin Suomessa.
Mitä tulee toiseen kysymykseesi niin eikös tuossa quottaamassani otteessa aika selkeästi todeta että "...daughters and sons of lesbian mothers were rated significantly higher..."
Koko tutkimus on näköjään ilmaiseksi luettavissa pdf-muodossa, siihen en ole perehtynyt.
 

markoj

Custom User
Liittynyt
28.12.1998
Viestit
38925
Machokulttuurilla viittasin siihen että käyttämäsi kaltainen huumori on ainakin omien havaintojeni perusteella harvinaisempaa Skandinaviassa kuin Suomessa.
Mitä tulee toiseen kysymykseesi niin eikös tuossa quottaamassani otteessa aika selkeästi todeta että "...daughters and sons of lesbian mothers were rated significantly higher..."
Koko tutkimus on näköjään ilmaiseksi luettavissa pdf-muodossa, siihen en ole perehtynyt.
Niinpäs tuossa sanotaanki. Perstuntumalla veikkaisin, että pojissa ne suurimmat erot on. En ole asiasta niin kiinnostunut, että jaksaisin perehtyä tarkemmin. Varsin yleisestihän on sanottu, että isättömyys tai miehen mallin puute tekee pojista hankalia ja alisuoriutujia, mutta nyt näyttäs että niillä onkin ollu liian vähän äitejä. :thumbfh:
 

haju

Banned
Liittynyt
5.2.2006
Viestit
3208
Mitä mieltä olette? Itse olen sitä mieltä, että lapsenteko tuolla tavalla (naispareille) on luonnotonta meininkiä, ja vielä valtion varoilla. Olen ehkä vanhanaikainen, mutta mielestäni lapselle kuuluu äiti ja isä. Näin tietysti ei aina elämässä ole (avioerot, kuolemat..), mutta siinä tavoitteen pitäisi olla.
Onko mietteesi muuten muuttunut tämän avausajatelmasi jälkeen? Nyt kun tuo uusinkin tutkimus osoittaa, että naisparien lapset ovat psykologisesti kypsempiä ja heillä on vähemmän käytösongelmia kuin heteroperheiden lapsilla, on yhä vaikeampi ymmärtää kuinka tämän vähemmistöryhmän kaino pyyntö saada yhdenvertaista kohtelua kohtaa yhä vastustusta.

Suvaitsevaisuus on oman elämäni keskeisin ohjenuora. Monen hahmon ahdasmielisyys ikävästi kumpuaa esiin tässäkin säikeessä.
 

Archie

Well-known member
Liittynyt
14.2.2000
Viestit
13050
Mielipide on tavallaan muuttunut. En epäile etteikö homot ja lesbot onnistu vanhempina siinä missä muutkin. Saahan sitä lapsia tehdä kaiken maailman ääliötkin.. ilman lupaa. Toisaalta en näe biologista lapsentekoa sellaisena perusoikeutena, joka pitää valtiovallan toimesta tarjota. Ja jos sitä on pakko tarjota, niin sitten ensisijaisesti heteroille. Eivät kai luonnossakaan täysin homot eläimet lisäänny? Vaikka voisivatkin olla ihan päteviä vanhempia.
 

haju

Banned
Liittynyt
5.2.2006
Viestit
3208
Mielipide on tavallaan muuttunut. En epäile etteikö homot ja lesbot onnistu vanhempina siinä missä muutkin. Saahan sitä lapsia tehdä kaiken maailman ääliötkin.. ilman lupaa. Toisaalta en näe biologista lapsentekoa sellaisena perusoikeutena, joka pitää valtiovallan toimesta tarjota. Ja jos sitä on pakko tarjota, niin sitten ensisijaisesti heteroille. Eivät kai luonnossakaan täysin homot eläimet lisäänny? Vaikka voisivatkin olla ihan päteviä vanhempia.
Nythän on kuitenkin niin, että tutkimusten mukaan lesbot eivät "onnistu vanhempina siinä missä muutkin", vaan suoriutuvat tehtävästä keskimääräistä paremmin. En oikein ymmärrä minkä ajatusrakennelman mukaan haluaisit hedelmöityshoidot ensisijaisesti heteroille tarjota. No ehkäpä enemmistön mielestä vähemmistöryhmiä täytyy hieman raipalla silloin tällöin huitaista - vaikka en sitä itse avarakatseisena ihmisena ymmärräkään.
 
Liittynyt
24.1.2004
Viestit
10131
Sijainti
Oslo
Ja jos sitä on pakko tarjota, niin sitten ensisijaisesti heteroille. Eivät kai luonnossakaan täysin homot eläimet lisäänny? Vaikka voisivatkin olla ihan päteviä vanhempia.
Tässä oli kyllä hieman outoa logiikkaa. Eiväthän "luonnossa" lisääntyisi myöskään ne heterot joita yllä haluaisit suosia homojen kustannuksella. Entäs biseksuaalit, mikä on heidän kohtalonsa?
 
Viimeksi muokattu:

Balthazar

Luonnollisesti.
Liittynyt
10.11.2000
Viestit
13560
Sijainti
Boogie Street
Nythän on kuitenkin niin, että tutkimusten mukaan lesbot eivät "onnistu vanhempina siinä missä muutkin", vaan suoriutuvat tehtävästä keskimääräistä paremmin.
En epäile, etteivätkö lesbot suoriutuisi äitiydestä siinä missä heterotkin. Hedelmöityshoitoihin liittyviä käytäntöjä/sääntöjä (varsinkaan amerikkalaisia) en tunne, mutta oliskohan kuitenkin niin, että tuota tilastoa vinouttaa sellainen asia, että kyseisiin hoitoihin ei ehkä kelpuuteta ihan ketä tahansa ja siittiönluovuttajatkin ymmärtääkseni valikoidaan hyvinkin tarkasti? Vai verrattiinko tuossa lesboja muihin hedelmöityshoitoja saaneisiin naisiin?
 
Ylös