Painonpudotus & tsemppaustoikki & polli

Milloin Domppari on jälleen 75 kiloinen adonis?


  • Äänestäjiä yhteensä
    92

Jacques

KKWCS:n Mietaa
Liittynyt
15.10.1999
Viestit
37045
Sijainti
Helsinki
Tuossa hiljan juttelin erään tutun kanssa pitkästä aikaa ja oli pudottanut +10 kg viiden kuukauden aikana. Kikkakolmonen oli alkoholin jättäminen kokonaan pois ja lisätty sokeri oli jätetty minimiin. Karkit ym. turhake oli kokonaan jäänyt pois.

Siinä hämmästeltiin että samat kikat meikäläiselläkin toisistamme tästä tietämättä ja näyttää semmoinen siis toimivan aika yleisestikin. Vaikka onhan tuo pirkanmaalaisjärjelläkin ajateltuna aika selvä juttu. Mutta nyt on ihan selkeää faktaa asiasta.
Itselläni kävi aikoinaan toisinpäin lopettaessani alkoholin suurkulutuksen (1-2 sillointällöin sallittu, joskus menee vahingossa kuukausia tipatonta, mutta en pidä kirjaa). Kävi niin, että kun olin tietämättäni lääkinnyt masennusta alkoholilla, joten korvasin sen syömällä liikaa ja epäterveellisesti. Edes liikuntaharrastukset eivät sitä riittäneet kompensoimaan. Tarvitsin sitten ihan oikeaa hoitoa tilanteen kääntämiseksi parempaan suuntaan. Nykyään voin hyvin henkisesti ja fyysisesti, painonhallintaan sain 1½ vuotta sitten ravitsemusterapeutilta apua ja nimenomaan sokerien vähentämisellä, hyvien rasvojen suosimisella ja kohtuullisilla ruoka-annoksilla sain painon pudotettua takaisin normaalipainoon lievästä ylipainosta. Sittemmin ote on vähän lipsunut esim. makeisten suhteen, enkä ole saanut painoa paljoa alle 70kg:n, mutta toisaalta ei se ole siitä paljoa myöskään noussut vaan pysynyt samoissa. Päätin olla stressaamatta asiasta, koska asiaan vaikuttaa niin moni asia. Vuosi sitten ostamani superkallis märkäpuku ei enää mahtunut päälle eikä syy ollut vyötärössä vaan siinä, ettei hihat mahtuneet päälle, haba on kasvanut. Piti ostaa taas uusi märkkäri. :)
 

Örfil

Guest
Hyvä tarina Jakkuesilla :ahem:

Nimenomaan tällaiset omat kertomukset, kuinka on päässyt kestävän muutoksen tielle omassa elämässään, ovat hyviä esimerkkejä. Muistaen kuitenkin, että se mikä sopii toiselle, ei sellaisenaan 1:1 suhteessa välttämättä sovi itselle.

Mutta sokerin ja karkin mättö lienee aika yksiselitteinen asia, mitkä ovat sen seuraukset.

Alkoholi on muuten yleisin, väärinkäytetty masennuslääke ja etenkin "väärinkäytetty" siinä mielessä, että se auttaa lyhyellä tähtäimellä hetken aikaa, mutta pitkällä aikavälillä tilanne pahenee koko ajan. Lisäksi terveellekin ihmiselle saa aikaan masiksen riittävän pitkällä alkon liikakäytöllä.

Tuossapa taas kuulin eilen tarinan tapauksesta, joka vuosien käytön jälkeen päätyi itsemurhaan :( Surullisia juttuja. Omassa tuttavapiirissä on kaksi, joista toinen hirtti itsensä ja toinen ampui itsensä. Alta viiskymppisiä jannuja kumpikin. Kolmas tuttu juo itseään täyspäiväisesti hengiltä ja odotin jo viime vuonna hautajaiskutsua, mutta ihmeen kauan sinnittelee.

Menipä nyt synkäksi. Kevennetäänpäs hiukan: minäkin haluaisin että märkäpukuni alkaisi ahdistamaan haban kohdalta :ahem:
 

Sue_me

Well-known member
Liittynyt
1.8.2005
Viestit
27848
87,3kg.

Saapa nähdä mitä on Juhannuksen jälkeen.
 

Sue_me

Well-known member
Liittynyt
1.8.2005
Viestit
27848
86,8kg.

Edessä viimeinen spurtti ennen kesälomaa, eli kesistä.
 

Örfil

Guest
Oletko tehnyt muutoksia ruokavaliossa ja liikunnan määrässä?
 

Örfil

Guest
Ottaen huomioon yllä kertomasi siitä, ettet tee painonhallinnan eteen mitään, miksi seuraat painoasi päivittäin?
Sillä on työllistävä vaikutus, kirjaan nämä luvut joka kerta exceliin. Ei tässä voi turhan panttina kotona istuskella.
 

Sue_me

Well-known member
Liittynyt
1.8.2005
Viestit
27848
Luulin jo tavoitteeni täyttyneen kun vaaka näytti 90,0kg.

Vaa'an siirto "ei niin keikkuvaan" kohtaan lattialla johti lukemaan 88,5kg.
 
Ylös