Kimi Räikkönen - Aikansa paras?

  • Viestiketjun aloittaja mjk
  • Aloituspäivämäärä
Status
Ei avoinna uusille viesteille.

Lunssila

Well-known member
Liittynyt
6.6.2008
Viestit
18215
Kuuntelikos kukaan tänää merisäätä kun siellä oli Heikki Kulta ja Jukka Mildh studiossa jauhamassa tästä kaudesta, tulevasta, Kimistä ja Heikistä? Mildh nyt oli oma itsensä ärsyttävänä selittäjänä mutta Heikiltä saatiin vähän asiaakin. Aika pintapuolista jutustelua kuitenkin. Kai tuon voi Ylen sivuilta löytää.

Edit: Veidt oli pistänyt linkin tuonne uutis-toikkiin.
Nojaa, itse pidin kyllä Mildhin jutuista enemmän mitä Heikki Kullan. HK:lla on yleensä aikamoiset kimilasit päässään, ja niin oli hiukan myös tuossa. Jännä asia muuten, ettei ohjelmassa edes sivuttu tulevan kauden tankkauskieltoa, joka ainakin minun mielestäni on todella merkittävä asia.
 

jarno123

Well-known member
Liittynyt
3.4.2009
Viestit
290
Terve vaan kaikille pitkästä.

Kylläpä on taas saanut lukea Ferrarin värittämiä uutisia aika pitkään ja pitkin hampain myös. Täytyy kyllä sanoa että vasta nyt on omaan mieleeni paljastunut se kuva mitä Ferrari todellisuudessa on, tai sen johto henkilöt.

Kimi ostettiin kovalla rahalla Ferkulle, mies ilmoitti heti alussa että ei aio ryhtyä uudeksi suumaheriksi. Silloin se hyväksyttiin Ferrarilla. Kimi antoi maailmanmestaruuden Ferrarille kuin myös itsellensä. Kaikki näytti hyvältä, ulkoapäin. Mutta näinhän ei kuiteskaan ilmeisesti ollut. Santander koputteli ovia ison Dollari pinon kanssa. Fernado oli saatava ajamaan ja raha oli löysässä.

Ferrarilla alkoi takin kääntö ja politikointi. Kimin savustus ulos alkoi. Kimin porukat vastasivat käyttämällä option sopimuksesta. Ferrarilla sormi suussa, mutta ei hätää Alonso ja hänen Santander miljoonansa kuittaavat kaiken. Kimi ulos, maksoi mitä maksoi ja Alonso tilalle. Tämän kyllä ymmärrän että suuressa maailmassa mielikuvat ja markkinat ratkaisevat mutta yhtä asiaa en.

Miksi pitää alkaa puukottamaan Kimiä selkään niin urakalla? Monten jokainen lausunto on ollut Kimiä vastaan nykyään. Ajoiko Kimi sitten niin surkeasti? Sitä emme tiedä. 1 mm ja monta voittoa, viimeinen kausi surkealla autolla, upea voitto Spassa ja monta podiumia. Ne ei ilmeisesti riitä?

Kimin otteista näki jo Spassa kun hän voitti että eipä Stefano mahtunut oikein halikerhoon niin kuin Kimin tapaa kuuluun. Rehellinen mies on yleensä rehellinen vain rehellisille.

Jotakin Ferrarin johtoportaasta kertoo ehkä Monten nykyiset lausunnot sumistakin, siellä on taas se sumin "serkku" poika ajamassa, vähän niinkuin silloin kuin Santander koputteli ovia ja Kimillä ei jostain syystä "kulkenut" niin kimin velihän siellä ajoi. Jos olisin Fiatin johtoportaassa olisin kyllä syvästi huolissani Ferrarin nyky tilasta (lähinnä siitä johtaja kulttuurista mikä siellä on). Mutta onneksi en ole. Olisin nimittäin erottanut Monten ja Dominicalin.

Monten ja Dominicalin puolesta toivon että Alonso oikeasti sitten onnistuu Ferrarilla voittamaan niitä mestaruuksia ja olemaan uusi Sumi. Mutta itse kyllä epäilen että tämä on aikamoista vanhojen kultaisten aikojen muistelua mitä ei kannattaisi harrastaa. Saattaa miehillä olla löysät housussa jos ensi kauden auto ei olekkaan voittaja ja Alonso ei pieksi masssa pataan kunnolla.

Felipen puolesta säälittää, rehti kilpailu (mitä se kaiketi oli ennen kuin politikointi alkoi) Kimiä vastaan ilmeisesti kuihtuu ja pillit pelataan Alonson pussiin, hyvä kuski sitten ilmeisesti laitetaan kakkoseksi? Toivottavasti ei.

Pahoittelen kirjoitus virheitäni ja pitkää postia. Jos ei kiinnosta lukea niin laittakaa suoraan ignoree. Aamen.
 

Hookah

Elämäntapaintiaani
Liittynyt
24.6.2008
Viestit
4447
Joo. Tästä tuleepi mieleen Mansellin ja Prostin termit Scuderialla 80- ja 90-lukujen taitteessa. Ensin kyllästyi Mansell kilpailemiseen ja lähti, sitten alkoi Prostia tympäsemään koko touhu. On oikea motivaation sammuttaja koko Ferrari, 2000-luvulla lähti Schumi (joka on vasta näinä aikoina toipunut Montezemolon harjoittmasta henkisestä väkivallasta ja on valmis palaamaan) ja tuorein uhri on Kimi. Saattaa Kimilläkin mennä näiden lannistavien kuvioiden jälkeen vuosia ennenkuin Ferrarilla koettu "shokkihoito" unohtuu.

Eiköhän Cosa Nostrakin saa kohta maksettua tappolunnailla jonkun paikallisen sinne kuskinpaikalle kun kaiken maailman pankkien tyrkyttämä roskarahakin kelpaa. Vielä kun omistajaksi saataisiin Silvio Berlusconi 50 % ja Flavio Briatore 50 % ja Flavio tallipäälliköksi niin avot.
 

markot

Well-known member
Liittynyt
20.5.2005
Viestit
4336
Kyllä Montea ja kumppaneita ketuttaa kun joutuvat maksamaan Kimille ajamattomuudesta ihan h****** ja Kimiää pitää sättiä joka välissä tästä syystä maanrakoon. Ihan vit*** lapsellista toimintaa organisaation ylimmältä johdolta!

Katsotaan miten ääni kellossa muuttuu kun kausi -10 alkaa parin kuukauden päästä ja Ferrarin suorituskyky senkun laskee vetelien makaronien johdosta. :D
 

Mediaprofeetta

Well-known member
Liittynyt
6.3.2007
Viestit
3579
Sijainti
____________
No siellä on nyt Alfonso heiluttamassa tahtipuikkoa ja on vähän liikkunu huhuja, että tämä kaveri on ihan toista maata kuin Räikkönen. Kuulemma oli jo pitänyt tallijohdon ja insinöörien kanssa usean tunnin mittaisen palaverin siellä Ferrarin juhlissa. Todennäköisesti Alfonso onkin jo päässyt ohjeistamaan tallin mekaanikkoja siitä, kuinka ensi kauden kilpuri tulisi rakentaa. Ohjeet on saattaneet olla hyvinkin tarkkoja, tyyliin "takasiiven kulma kannattaa olla tällainen, koska..." ja "sivuponttoonit kannattaa mieluummin rakentaa näin, jotta...".
 

jari5

Well-known member
Liittynyt
17.2.2009
Viestit
578
Sijainti
Täällä jossain,ehkä?
2007 näytti siltä että Räikkönen on päässyt vihdoin semmoseen talliin jossa on sen hyvä olla ja tehdä töitä ja jossa mestaruuksia tulee ovista ja ikkunoista..jälkeenpäin katsottuna näyttää siltä että pahempaa puukon selkään lyömistä,,saa hakemalla hakea..kyllä ferraria joku tossa Räikkösessä korpee kun käytös on tuollaista...melkein joka päivä on ny tullu jotain uutista missä lyödään puukkoo..oisko syy sitten tossa "kipurahassa"??
Aika ala-arvosta toimintaa Ferrarilta tai jos ei koko Ferrarilta niin ainakin siltä johtajalta jonka nimeä en halua edes enään muistaa,,ja myös typeriä kommentteja on tullut siltä ferrarin kakkos kuskilta (joka nimeä en muistaa) mutta se "jousipää" kuminkin...
Hyvä että Kimi lähti koko "neppisjegistä",,,Voi se espanjan oma "torpeedo" rakentaa ferrarin insinöörejen kanssa autoo rauhassa,kun ei ole suomalainen "tuppisuu" keskeyttämässä sen vilkasta ajatuksen juoksua jatkuvasti....Ferrarilta ei puutu enään sopasta kun se työttömän,ulospotkitun ja väärin ymmärretty/entinen tallipäällikkö ja kolmoskuskina se eläkkeellä oleva kuljettaja mikä on yrittänyt voittaa välillä "vähän" käyttäen kylkeen ajo taktiikkaa,:ahem: en halua edes ruveta arvaileen mitä siitä olisi syntynyt..onneksi näin ei ole käymässä,,mutta ehkä sitten 2011

kyllä olis tehny mieli nähdä ensivuonna myös Räikkönen formuloissa ja vielä semmosessa tallissa jossa olis pystynyt taisteleen ferraria vastaan(niitä on toivottavasti ensvuonna paljon)...mutta kyllähän tuo ferrarin tallipäälikön(nimeä en edelleenkään muista) ja ferrarin kuljettajien "Torpeedon" ja "jousipään" munailut ja yhteenotot ensikaudella viihdyttävät niin paljon että kisoja jaksaa katsoa....sama ensivuoden munailu/yhteenotot voi käydä myös Mclarenilla,,eli "hupaa" on tulossa toivottavasti:D:D:alppu:
 

mikæl

Well-known member
Liittynyt
28.7.2000
Viestit
6949
Sijainti
Tampere
Espanjalaisuutiset hämäävät jo Ferrarilla

Turun Sanomat 21.12 2009 22:42:06

Suomeenkin levinneet espanjalaisjutut Kimi Räikkösen Ferrarin kanssa vuodeksi 2010 tekemän sopimuksen taustoista hämmästyttävät suomalaiskuljettajan manageri Steve Robertsonia.

AS-lehden mukaan Ferrarin pääjohtaja Luca di Montezemolo olisi antanut ymmärtää, että Räikkönen sai jatkopestin vain vaadittuaan Ferrarin hyväksymään hänen optio-oikeutensa lisävuodesta.

– Totuus on, että Kimillä tai Ferrarilla ei missään vaiheessa ollut mitään optioita kumpaankaan suuntaan. Kimillä oli kolmen vuoden suora sopimus ja neuvottelimme Ferrarin kanssa kokonaan uuden sopimuksen vuodelle 2010, Robertson kuittaa väitteet.

Myös Ferrarin tiedottaja Luca Colajanni totesi Turun Sanomille, ettei di Montezemolo puhunut mistään optioista tallin lehdistötapaamisessa jouluillallisilla Maranellossa.

AS-lehden mukaan Ferrari olisi pestannut Fernando Alonson jo aiemmin, mikäli Räikkönen olisi optio-oikeudellaan asettunut poikkiteloin.

Turun Sanomat

HEIKKI KULTA
 

kana-fin

Well-known member
Liittynyt
19.12.2006
Viestit
873
Taisin käydä oikeasta osoitteesta hakemassa tänään dieselit. Joku yhteistyökumppani on selvästi ollut tyytyväinen Kimin sponssityöskentelyyn. :ahem:
Kyllähän Kimi esim heti mestaruuden saatuaan kiitti lehdistötilaisuudessa Shellin mahtavaa työtä. Ihmettelin jo silloin miten Kimi viitsi kiittää jotakin ja oikein vielä nimellä.
 

Ratman

Turha kommentoija
Liittynyt
14.8.2007
Viestit
704
Sijainti
Hole in the sky
Noh Steve Robertsonia nyt ei ainakaan kannata uskoa.

"-Kimillä ei ole sopimusta ja katselemme eri vaihtoehtoja..."-Steve Robertson Monzassa ennen kisaa 2006 :D
 

mikæl

Well-known member
Liittynyt
28.7.2000
Viestit
6949
Sijainti
Tampere
Kimi&Shell&RedBull olisi kyllä aika kova paketti.
Ainakin nestemäisen viihdykkeen airueina.

Noh Steve Robertsonia nyt ei ainakaan kannata uskoa.

"-Kimillä ei ole sopimusta ja katselemme eri vaihtoehtoja..."-Steve Robertson Monzassa ennen kisaa 2006 :D
HK viittasi muihinkin lähteisiin kuin Robertsoneihin.
 

Calvin

Well-known member
Liittynyt
5.12.2002
Viestit
3560
En nyt vielä tuota ihan allekirjoittaisi. Kyse oli espanjalaislehden haastattelusta ja Monten ja Domen jutut olivat vähän sellaisia epävarmoja, Monte kyseli Domelta että niinkö se oli tms. Yhtä hyvinhän tämä voi olla vain sepitetty juttu ja Monte vain tarkisti Domelta että näinkö se meidän tarina menikään, ettei vahingossa puhuta ristiin.
No niin: http://www.ts.fi/f1/uutiset/97979.html

Espanjalaisuutiset hämäävät jo Ferrarilla

Turun Sanomat 21.12 2009 22:42:06

Suomeenkin levinneet espanjalaisjutut Kimi Räikkösen Ferrarin kanssa vuodeksi 2010 tekemän sopimuksen taustoista hämmästyttävät suomalaiskuljettajan manageri Steve Robertsonia.

AS-lehden mukaan Ferrarin pääjohtaja Luca di Montezemolo olisi antanut ymmärtää, että Räikkönen sai jatkopestin vain vaadittuaan Ferrarin hyväksymään hänen optio-oikeutensa lisävuodesta.

– Totuus on, että Kimillä tai Ferrarilla ei missään vaiheessa ollut mitään optioita kumpaankaan suuntaan. Kimillä oli kolmen vuoden suora sopimus ja neuvottelimme Ferrarin kanssa kokonaan uuden sopimuksen vuodelle 2010, Robertson kuittaa väitteet.

Myös Ferrarin tiedottaja Luca Colajanni totesi Turun Sanomille, ettei di Montezemolo puhunut mistään optioista tallin lehdistötapaamisessa jouluillallisilla Maranellossa.

AS-lehden mukaan Ferrari olisi pestannut Fernando Alonson jo aiemmin, mikäli Räikkönen olisi optio-oikeudellaan asettunut poikkiteloin.

Turun Sanomat

HEIKKI KULTA
Paras tottua tähän, Ferrari ja tifosit. Spaniaardimedian kanssa tulee vielä tukalat paikat.
 

Calvin

Well-known member
Liittynyt
5.12.2002
Viestit
3560
Kyllähän Kimi esim heti mestaruuden saatuaan kiitti lehdistötilaisuudessa Shellin mahtavaa työtä. Ihmettelin jo silloin miten Kimi viitsi kiittää jotakin ja oikein vielä nimellä.
Joo, Kimihän ryhtyi oikein juttumieheksi tuolloin Interlagosin 2007 lehdistötilaisuudessa. Tifosit englanninkielisillä foorumeillakin ällistyivät.
 

Calvin

Well-known member
Liittynyt
5.12.2002
Viestit
3560
No siellä on nyt Alfonso heiluttamassa tahtipuikkoa ja on vähän liikkunu huhuja, että tämä kaveri on ihan toista maata kuin Räikkönen. Kuulemma oli jo pitänyt tallijohdon ja insinöörien kanssa usean tunnin mittaisen palaverin siellä Ferrarin juhlissa. Todennäköisesti Alfonso onkin jo päässyt ohjeistamaan tallin mekaanikkoja siitä, kuinka ensi kauden kilpuri tulisi rakentaa. Ohjeet on saattaneet olla hyvinkin tarkkoja, tyyliin "takasiiven kulma kannattaa olla tällainen, koska..." ja "sivuponttoonit kannattaa mieluummin rakentaa näin, jotta...".
Se kato tietää tarkalleen miten Ferrari toimii. Luki manuaalit läpi jo 2007 nimittäin. Luultavasti onkin sen jälkeen jo suunnitellut seuraavan Ferrarin valmiiksi, sen kun pistävät kokoon ja radalle.
 

M.Webber

Well-known member
Liittynyt
27.11.2007
Viestit
2586
Arrgghh! Taasko jouduttiin espanjalaismedian höynäyttämäksi.:nope:

Laitoin kyllä :doubtful:-hymiön kun maikkarin tekstiä lainasin huomatessani lähteen olevan AS.

No, joka tapauksessa päivällä kirjoitin, että olen epäileväinen tuosta optiosta, koska se kuulostaa omituiselta, että kuski voisi yksipuolisesti päättää jatkostaan. Voin siis olla epäileväinen edelleen.;)
 

Dwayne

Toimistosihteeri
Liittynyt
29.10.2009
Viestit
531
Sijainti
Hyvinkää
Arrgghh! Taasko jouduttiin espanjalaismedian höynäyttämäksi.:nope:

Laitoin kyllä :doubtful:-hymiön kun maikkarin tekstiä lainasin huomatessani lähteen olevan AS.

No, joka tapauksessa päivällä kirjoitin, että olen epäileväinen tuosta optiosta, koska se kuulostaa omituiselta, että kuski voisi yksipuolisesti päättää jatkostaan. Voin siis olla epäileväinen edelleen.;)
Kyllä mun mielestä urheilumaailmassa on urheilijoillakin optioita silloin tällöin. siis ei pelkästään seuroilla
 
Viimeksi muokattu:

AkeRisu

Active member
Liittynyt
9.10.2009
Viestit
40
Kovasti kiinnostaisi se että millon tämä erillinen sopimus vuodesta 2010 sitten tehtiin? Luulisi että se olisi pitänyt tehdä tämän vuoden aikana jos aikasempi sopimus kattoi kerran vuodet 2007-09. Aikalailla erikoista jos vuoden alussa on tehty soppari ja se sitten pitää väkipakolla purkaa puolessa välissä kautta. :)
 
Status
Ei avoinna uusille viesteille.
Ylös