Kokkausotsikko

Il Tempo Gigante

Darth Father
Liittynyt
20.2.1999
Viestit
42723
Sijainti
Gamla Pedersöre huvudsocken
Haa

Kaalikeitto! Siis lammas-kaalikeitto!

Ja muuten perusohjeilla, mutta:
- lisää sopivasti fariinisokeria tai siirappia
- chilillä kärki, ei liikaa, vain terävyys
- worcestershiresaucea hiukka
- lampaan lisäksi possun savuluita

Tee saavillinen ja pakkaseen. Kurkoa.
Lihaisaa patalammasta hankittu. Tänään tai huomenna keittelemään. Viiden litran kattila on.

Pari kysymystä:

Paljonko chiliä kattilalliseen? Puolikas palko? Kokonainen? Enemmän?

Miten nuo savuluut? Lampaan kanssa keittymään ja antamaan liemeen makua? Vai?
 

Mehe Rienarsuo

Lupaavin tulokas
Liittynyt
9.3.1999
Viestit
20163
Sijainti
Konnektikuti
Lihaisaa patalammasta hankittu. Tänään tai huomenna keittelemään. Viiden litran kattila on.

Pari kysymystä:

Paljonko chiliä kattilalliseen? Puolikas palko? Kokonainen? Enemmän?

Miten nuo savuluut? Lampaan kanssa keittymään ja antamaan liemeen makua? Vai?
Riippuu niin chilin voimakkuudesta. Oman maun mukaan. Kannattaa muistaa, että chilin voimakkuus kasvaa kypsennettäessä. Mä tykkään vaan sen verran, että vähän syötyään huomaa, että tässä on sopivasti terävyyttä. Ei enempää.

Savuluut sinne keittymään. Niin että sekin olematon liha mitä niissä on irtoilee. Itse jätän savuluut aina keittoon ja kalvan niitä syödessä. Mutta ne voi heittää poiskin.

Unohtui mainita, että vähän happoa tekee hyvää muuten hieman "tunkkaiselle" keitolle. Sitruunamehua tippa. Tai prot raastaa sitruunan keltaista kuorta.

Muutoin siis tekee kuin normilammaskaalisopan. Porkkanaa ym. mukaan.
 

jps

nimimerkkien jahtaaja
Liittynyt
17.11.2000
Viestit
31093
Sijainti
täällä
Eilen aamulla ennen töihin lähtöä ajattelin kuivata sieniä uunissa, koska kuivatut sienet on kätevämpiä kuin pakastetut. Laitoin sienet pellille ja uunin 50 C. Duunista tultua uuni pois päältä, mutta unohdin ottaa sienet sieltä pois.

Illalla pojalla tuli nälkä ja ajatteli syödä pakastepitsan. Uuni sitten 225'een, tulipahan sienet kuivattua oikein kunnolla.
 

PeeVee79

Paksu ja pehmeä.
Liittynyt
21.6.2006
Viestit
3348
Sijainti
J:vi
Pizzaa olis tarkotus väsätä, jahka töistä taas joskus pääsis kotio.
Täytteeksi kebab-lastuja, kanakuutioita ja kerpeleesti homejuustoa.
Illalla väsäsin jo makaroni-tillisalaatin maustumaan jääkaappiin.
 

Il Tempo Gigante

Darth Father
Liittynyt
20.2.1999
Viestit
42723
Sijainti
Gamla Pedersöre huvudsocken
Haa

Riippuu niin chilin voimakkuudesta. Oman maun mukaan. Kannattaa muistaa, että chilin voimakkuus kasvaa kypsennettäessä. Mä tykkään vaan sen verran, että vähän syötyään huomaa, että tässä on sopivasti terävyyttä. Ei enempää.

Savuluut sinne keittymään. Niin että sekin olematon liha mitä niissä on irtoilee. Itse jätän savuluut aina keittoon ja kalvan niitä syödessä. Mutta ne voi heittää poiskin.

Unohtui mainita, että vähän happoa tekee hyvää muuten hieman "tunkkaiselle" keitolle. Sitruunamehua tippa. Tai prot raastaa sitruunan keltaista kuorta.

Muutoin siis tekee kuin normilammaskaalisopan. Porkkanaa ym. mukaan.
Jees, porkkanat yms. ovat hoidossa. Savuluita hain just savustamon myyntipisteestä. Keittelen, enkä varmasti heitä pois kalvamatta. Chiliä varoen.

Saas nähdä millainen latinki tulee.
 

Juskanen

Naisilleninen
Liittynyt
3.8.2003
Viestit
6598
Sijainti
lähiö
Pinaattiravioleja tryffeliöljyllä maustetun kerma-valkosipulikastikkeen kera. Ryhveli olis saanu maistua enemmänkin, pitää muistaa seuraavalla kerralla lorauttaa öljyä reilummin. Savustettua hevosen paistia tuli maisteltua siinä sivussa, nam :thumbup:

Nyt pitäis miettiä, jotta laittaako tuota heppaa kaalikeittoon vai hernesoppaan. Itse kallistuisin hernekeiton puolelle, mutta saa nähdä mikä on kotipollin tulos. Mutta voihan se olla, että koko köntti menee sittenkin leivän päällä.
 

Mehe Rienarsuo

Lupaavin tulokas
Liittynyt
9.3.1999
Viestit
20163
Sijainti
Konnektikuti
Pinaattiravioleja tryffeliöljyllä maustetun kerma-valkosipulikastikkeen kera. Ryhveli olis saanu maistua enemmänkin, pitää muistaa seuraavalla kerralla lorauttaa öljyä reilummin. Savustettua hevosen paistia tuli maisteltua siinä sivussa, nam :thumbup:

Nyt pitäis miettiä, jotta laittaako tuota heppaa kaalikeittoon vai hernesoppaan. Itse kallistuisin hernekeiton puolelle, mutta saa nähdä mikä on kotipollin tulos. Mutta voihan se olla, että koko köntti menee sittenkin leivän päällä.
Sellaisenaan.
 

Jr-

Maximum Attack
Liittynyt
29.3.2000
Viestit
14798
Sijainti
Saviseutu
Tuli ostettua tarjouksesta liki kahden kg:n possun ulkofilepalanen. En oikein tiedä miten sen laittaisi. Laittaisko päälle suolaa, pippuria ja pannulla paistais pinnan kiinni sitten uuniin kypsymään. Vaiko siivuiksi ja vuokaan mihin laittais nestettä ja mausteita sitten uuniin pitkäksi aikaa kypsymään. vaiko jotain muuta. Suositelkaa?
 

toleranssisiipi

Langennut enkeli
Liittynyt
14.9.2003
Viestit
14061
Sijainti
SEKOS-marketin vihannesosasto
Tuli ostettua tarjouksesta liki kahden kg:n possun ulkofilepalanen. En oikein tiedä miten sen laittaisi. Laittaisko päälle suolaa, pippuria ja pannulla paistais pinnan kiinni sitten uuniin kypsymään. Vaiko siivuiksi ja vuokaan mihin laittais nestettä ja mausteita sitten uuniin pitkäksi aikaa kypsymään. vaiko jotain muuta. Suositelkaa?
Sellaisenaan.
 

tmoi

No niin
Liittynyt
28.2.2004
Viestit
19017
Sijainti
turkus
Tuli ostettua tarjouksesta liki kahden kg:n possun ulkofilepalanen. En oikein tiedä miten sen laittaisi. Laittaisko päälle suolaa, pippuria ja pannulla paistais pinnan kiinni sitten uuniin kypsymään. Vaiko siivuiksi ja vuokaan mihin laittais nestettä ja mausteita sitten uuniin pitkäksi aikaa kypsymään. vaiko jotain muuta. Suositelkaa?
No.

Sähän ostat pari pakettia pekonia ja ison voitaikina levyn. Mettästä kipaiset suppiksia pari kolme litraa. Hätätapauksessa voit käyttää tuoreita herkkusieniä. Vielä tietysti ostoskoriin napsahtaa kolme desiä ruokakermaa ja tietysti kilon verran rosamundaa ja yrttivalkosipuli mausteseos. Sipuliahan tietysti löytyykin.

Voi taikinahan on tietysti ollut jo hetken sulamassa, ennen kuin paistat pinnan kiinni siitä mötikästä. Sienet pilkot/perkaat (vesi tietysti pois pannulla) ja paistat panulla jonkin aikaa ja siirtelet sivulle. Pannuun pekonit ja sipuli, paisetllen sellaseksi kivaksi mössöksi. No voitahan siihen voi vielä lisätä, jos näyttää kuivalta. Kun mössö on valmis, kauliit sen voi taikinan tarpeeksi isoksi ja pistät vuokaan. Sieni mössöä hieman pohjalle, liha päälle ja loput sienet lihan päälle. Taittelet hyvin kiinni ja vähän reikiä haarukalla, voitelet ja mittarin kanssa uuniin 200 asteeseen keskelle.

Peset ja lohkot perunat, pyörität öljyssä ja maustat mauste seoksella. Pläjäytät ne pellille odottamaan vuoroaan. Kun liha on ollut puolisen tuntia ja yli uunissa, pudotat sen alas ja laitat ne perunat ylös, jos mahtuu. Taikka sitten erikseen. Kyllä sen lihan saa lämpimänä pysymään.

Sitten kippat sen kerman kattilaan ja lisäät vasikan puljonkia pari lusikallista tai oman maun mukaan. Lisäksi pari kome ruokalusikallista (ei kannata laittaa liikaa) konjakkia ja pari kome lusikallista väkevää sinappia. Hiukan maizenaa ja keittelee paksuksi vartin verran. Lisäilee aromattia tai muuta maun mukaan.

Lihat ja perunat uunista, ja eikun syömään :thumbup:
 

Juskanen

Naisilleninen
Liittynyt
3.8.2003
Viestit
6598
Sijainti
lähiö
On kyllä hyvää sellaisenaan, mutta tuota on reilu parin kilon möhkäle, niin voi tehdä tiukkaa kahdestaan. Vaikka kylläpähän toi parisen viikkoa luulis kylmässä säilyvän.

tmoin vinkit kuulosti kyllä niin hyvältä, että lienee pakko kokeilla :thumbup:
 

tmoi

No niin
Liittynyt
28.2.2004
Viestit
19017
Sijainti
turkus
On kyllä hyvää sellaisenaan, mutta tuota on reilu parin kilon möhkäle, niin voi tehdä tiukkaa kahdestaan. Vaikka kylläpähän toi parisen viikkoa luulis kylmässä säilyvän.

tmoin vinkit kuulosti kyllä niin hyvältä, että lienee pakko kokeilla :thumbup:
No joo. Ehkä toi pari kiloa on hieman turhan paljon :D. Mutta sellanen reilu kilo on jo ihan hyvä köntti, niin siitä riittää vielä huikopaloja, tai jopa koko ateria :eek:

Edit: Siis tietysti kahdelle
 

geiloord

Rajoittunut mieshenkilö
Liittynyt
17.4.2006
Viestit
1737
Sijainti
Suomi Finland
Nyt pitäis miettiä, jotta laittaako tuota heppaa kaalikeittoon vai hernesoppaan. Itse kallistuisin hernekeiton puolelle, mutta saa nähdä mikä on kotipollin tulos. Mutta voihan se olla, että koko köntti menee sittenkin leivän päällä.
No.

Sähän ostat pari pakettia pekonia ja ison voitaikina levyn...

...Lihat ja perunat uunista, ja eikun syömään :thumbup:
Kotipollissa äänestetty :thumbup:
 

Mangelo

Well-known member
Liittynyt
19.4.2007
Viestit
24380
Piirakka pitäisi nyt laittaa. Omenoita on menossa vanhaks. Jääkaapista puoli kiloa rahkaa ja puoli litraa piimää. Eiköhän noista jotain väännä.
 
Ylös