Albert Oil
Hippi ja juntti
Miten se eroaa normaalista olotilastani köögköögköög xmlsi WALLABSiis... täällähän on KAIKKI otsikot sulle sellasia!
Miten se eroaa normaalista olotilastani köögköögköög xmlsi WALLABSiis... täällähän on KAIKKI otsikot sulle sellasia!
Lihaisaa patalammasta hankittu. Tänään tai huomenna keittelemään. Viiden litran kattila on.Kaalikeitto! Siis lammas-kaalikeitto!
Ja muuten perusohjeilla, mutta:
- lisää sopivasti fariinisokeria tai siirappia
- chilillä kärki, ei liikaa, vain terävyys
- worcestershiresaucea hiukka
- lampaan lisäksi possun savuluita
Tee saavillinen ja pakkaseen. Kurkoa.
Riippuu niin chilin voimakkuudesta. Oman maun mukaan. Kannattaa muistaa, että chilin voimakkuus kasvaa kypsennettäessä. Mä tykkään vaan sen verran, että vähän syötyään huomaa, että tässä on sopivasti terävyyttä. Ei enempää.Lihaisaa patalammasta hankittu. Tänään tai huomenna keittelemään. Viiden litran kattila on.
Pari kysymystä:
Paljonko chiliä kattilalliseen? Puolikas palko? Kokonainen? Enemmän?
Miten nuo savuluut? Lampaan kanssa keittymään ja antamaan liemeen makua? Vai?
Jees, porkkanat yms. ovat hoidossa. Savuluita hain just savustamon myyntipisteestä. Keittelen, enkä varmasti heitä pois kalvamatta. Chiliä varoen.Riippuu niin chilin voimakkuudesta. Oman maun mukaan. Kannattaa muistaa, että chilin voimakkuus kasvaa kypsennettäessä. Mä tykkään vaan sen verran, että vähän syötyään huomaa, että tässä on sopivasti terävyyttä. Ei enempää.
Savuluut sinne keittymään. Niin että sekin olematon liha mitä niissä on irtoilee. Itse jätän savuluut aina keittoon ja kalvan niitä syödessä. Mutta ne voi heittää poiskin.
Unohtui mainita, että vähän happoa tekee hyvää muuten hieman "tunkkaiselle" keitolle. Sitruunamehua tippa. Tai prot raastaa sitruunan keltaista kuorta.
Muutoin siis tekee kuin normilammaskaalisopan. Porkkanaa ym. mukaan.
Sellaisenaan.Pinaattiravioleja tryffeliöljyllä maustetun kerma-valkosipulikastikkeen kera. Ryhveli olis saanu maistua enemmänkin, pitää muistaa seuraavalla kerralla lorauttaa öljyä reilummin. Savustettua hevosen paistia tuli maisteltua siinä sivussa, nam :thumbup:
Nyt pitäis miettiä, jotta laittaako tuota heppaa kaalikeittoon vai hernesoppaan. Itse kallistuisin hernekeiton puolelle, mutta saa nähdä mikä on kotipollin tulos. Mutta voihan se olla, että koko köntti menee sittenkin leivän päällä.
Mites sopan kävi?Jees, porkkanat yms. ovat hoidossa. Savuluita hain just savustamon myyntipisteestä. Keittelen, enkä varmasti heitä pois kalvamatta. Chiliä varoen.
Saas nähdä millainen latinki tulee.
Liian monta keittäjää. Kauhat kolhi toisiinsa ja maustejallu hävisi mystisesti ennen loppumaunkorjausta.Mites sopan kävi?
Sellaisenaan.Tuli ostettua tarjouksesta liki kahden kg:n possun ulkofilepalanen. En oikein tiedä miten sen laittaisi. Laittaisko päälle suolaa, pippuria ja pannulla paistais pinnan kiinni sitten uuniin kypsymään. Vaiko siivuiksi ja vuokaan mihin laittais nestettä ja mausteita sitten uuniin pitkäksi aikaa kypsymään. vaiko jotain muuta. Suositelkaa?
No.Tuli ostettua tarjouksesta liki kahden kg:n possun ulkofilepalanen. En oikein tiedä miten sen laittaisi. Laittaisko päälle suolaa, pippuria ja pannulla paistais pinnan kiinni sitten uuniin kypsymään. Vaiko siivuiksi ja vuokaan mihin laittais nestettä ja mausteita sitten uuniin pitkäksi aikaa kypsymään. vaiko jotain muuta. Suositelkaa?
On kyllä hyvää sellaisenaan, mutta tuota on reilu parin kilon möhkäle, niin voi tehdä tiukkaa kahdestaan. Vaikka kylläpähän toi parisen viikkoa luulis kylmässä säilyvän.Sellaisenaan.
No joo. Ehkä toi pari kiloa on hieman turhan paljonOn kyllä hyvää sellaisenaan, mutta tuota on reilu parin kilon möhkäle, niin voi tehdä tiukkaa kahdestaan. Vaikka kylläpähän toi parisen viikkoa luulis kylmässä säilyvän.
tmoin vinkit kuulosti kyllä niin hyvältä, että lienee pakko kokeilla :thumbup:
Nyt pitäis miettiä, jotta laittaako tuota heppaa kaalikeittoon vai hernesoppaan. Itse kallistuisin hernekeiton puolelle, mutta saa nähdä mikä on kotipollin tulos. Mutta voihan se olla, että koko köntti menee sittenkin leivän päällä.
Kotipollissa äänestetty :thumbup:No.
Sähän ostat pari pakettia pekonia ja ison voitaikina levyn...
...Lihat ja perunat uunista, ja eikun syömään :thumbup:
Tämä vaikuttaa houkuttelevalta, sitruunakin löytyy, mutta kuori ei kuulu piirakkaan.Piirakka pitäisi nyt laittaa. Omenoita on menossa vanhaks. Jääkaapista puoli kiloa rahkaa ja puoli litraa piimää. Eiköhän noista jotain väännä.