PuoliPöhkö
Well-known member
Jos söis tänään ton hernekeiton vihdoin loppuun.
Vaihe yksi. Jälkiruoka uuniin. Check.Lauvvantai-illan menyy
Suppilovahverokeitto (rouvan vastuualuetta)
Peuran sisäpaisti kermakastikkeella ja juustoperunoilla (by me)
Crema Catalana (by me)
*kauppaan*
Vois vaikka kohta maistellaHernekeitto alkoi juuri porisemaan.
Paisti käytetty pannulla ja maustettu. Mittari tökätty sisäänsä. Tavoitelämpönä 58CLauvvantai-illan menyy
Suppilovahverokeitto (rouvan vastuualuetta)
Peuran sisäpaisti kermakastikkeella ja juustoperunoilla (by me)
Crema Catalana (by me)
*kauppaan*
Kuulostaa aika hyvältä :thumbup:Paisti käytetty pannulla ja maustettu. Mittari tökätty sisäänsä. Tavoitelämpönä 58C
*uuniin*
Saavutin tavoitelämpötilani ja odottelen roolisuoritustani tuplafolioon ja kääreeseen verhottuna. Kermakastiketta vaille valmis Bon appetit!Paisti käytetty pannulla ja maustettu. Mittari tökätty sisäänsä. Tavoitelämpönä 58C
*uuniin*
Erittäin tärkeä vaihe joka monelta amattöörikokilta unohtuu. Lihan pitää antaa levätä reilusti eikä sitä saa leikata ja tarjoilla heti kypsennyksen jälkeen :thumbup:Saavutin tavoitelämpötilani ja odottelen roolisuoritustani tuplafolioon ja kääreeseen verhottuna.
Kuinkahan pitkä tämä lepotauko on?Erittäin tärkeä vaihe joka monelta amattöörikokilta unohtuu. Lihan pitää antaa levätä reilusti eikä sitä saa leikata ja tarjoilla heti kypsennyksen jälkeen :thumbup:
Riippuu lihan määrästä. Noin googlettamatta sanoisin, että kilon köntillä 15 min ja siitä sitten eteenpäin koon ksavaessa.Kuinkahan pitkä tämä lepotauko on?
Ok. Tosiaan harvemmin tulee jäähdyteltyä paistia tarpeeksi.Riippuu lihan määrästä. Noin googlettamatta sanoisin, että kilon köntillä 15 min ja siitä sitten eteenpäin koon ksavaessa.
Itse lepuutan jopa yksittäistä paksua sisäfileestä tehtyä pihviä jonkun hetken foliossa ennen kuin tarjoan sitä. Kysymys on lämpötilan tasaantumisesta lihan pinnan ja sisuksen välillä. Jos et anna tuon lämpötilan tasaantua niin liha sylkäisee nesteensä pihalle kun tarjoat sille veistä....
Meille ei-kokeille helppo muistisääntö voisi olla; vetäytyminen yhtä kauan kuin kypsennysosuus. Joku joskus näin sanoi. Tällä kertaa toimi. Kiitos ja anteeksiKuinkahan pitkä tämä lepotauko on?