Kokkausotsikko

sammyosammy

Senior Citizen
Liittynyt
12.6.2010
Viestit
5925
Sijainti
Out Of Bounds
Paisti käytetty pannulla ja maustettu. Mittari tökätty sisäänsä. Tavoitelämpönä 58C

*uuniin*
Saavutin tavoitelämpötilani ja odottelen roolisuoritustani tuplafolioon ja kääreeseen verhottuna. Kermakastiketta vaille valmis Bon appetit!

(vois kokeilla joskus hernarin hauduttamista foliossa???)
 

Törni

Well-known member
Liittynyt
5.11.2004
Viestit
11306
Saavutin tavoitelämpötilani ja odottelen roolisuoritustani tuplafolioon ja kääreeseen verhottuna.
Erittäin tärkeä vaihe joka monelta amattöörikokilta unohtuu. Lihan pitää antaa levätä reilusti eikä sitä saa leikata ja tarjoilla heti kypsennyksen jälkeen :thumbup:
 

Sue_me

Well-known member
Liittynyt
1.8.2005
Viestit
27848
Erittäin tärkeä vaihe joka monelta amattöörikokilta unohtuu. Lihan pitää antaa levätä reilusti eikä sitä saa leikata ja tarjoilla heti kypsennyksen jälkeen :thumbup:
Kuinkahan pitkä tämä lepotauko on?
 

Törni

Well-known member
Liittynyt
5.11.2004
Viestit
11306
Kuinkahan pitkä tämä lepotauko on?
Riippuu lihan määrästä. Noin googlettamatta sanoisin, että kilon köntillä 15 min ja siitä sitten eteenpäin koon ksavaessa.

Itse lepuutan jopa yksittäistä paksua sisäfileestä tehtyä pihviä jonkun hetken foliossa ennen kuin tarjoan sitä. Kysymys on lämpötilan tasaantumisesta lihan pinnan ja sisuksen välillä. Jos et anna tuon lämpötilan tasaantua niin liha sylkäisee nesteensä pihalle kun tarjoat sille veistä....
 

Sue_me

Well-known member
Liittynyt
1.8.2005
Viestit
27848
Riippuu lihan määrästä. Noin googlettamatta sanoisin, että kilon köntillä 15 min ja siitä sitten eteenpäin koon ksavaessa.

Itse lepuutan jopa yksittäistä paksua sisäfileestä tehtyä pihviä jonkun hetken foliossa ennen kuin tarjoan sitä. Kysymys on lämpötilan tasaantumisesta lihan pinnan ja sisuksen välillä. Jos et anna tuon lämpötilan tasaantua niin liha sylkäisee nesteensä pihalle kun tarjoat sille veistä....
Ok. Tosiaan harvemmin tulee jäähdyteltyä paistia tarpeeksi.

Joululomalla tosin törmäsin sellaiseen hirvipaistiin jota syötiin n. millin vahvuisina fileinä/siivuina jääkaappikylmänä. Routapaistiksi kutsuttiin.
Jäisenä uunissa paistumaan ja kun pinta vähän suli, mausteita päälle ja kypsennykseen. Oli kyllä ihan kurmeeta näin meikäläisen makuun. Toki meni lämpöisenäkin ihan yhtä lailla, mutta maut tulevat ehkä paremmin esiin kylmänä.
 

Sue_me

Well-known member
Liittynyt
1.8.2005
Viestit
27848
Ensimmäistä kertaa omalla lyhyellä, mutta sitäkin merkityksettömämmällä kokkaajan urallani ruuanlaiton lopputulos ylitti odotukset.

Lajikkeena sovellettu kiinalaistyylinen kanapata riisillä.

Nyt maistuisi olut, mutta kun ei ole. :mad:
 

Sue_me

Well-known member
Liittynyt
1.8.2005
Viestit
27848
Syöty. Ihan hyvää tuli.

Siivet ehkä hieman kuivuivat pinnasta mutta eipä niitä kesken uunituksen jaksa alkaa sivelemään millään marinaadeilla.
 

Örfil

Guest
Loppuviikosta hankitaan uus paistinpannu + riisinkeitin, tiedossa on jo että minkälainen ja saadaan taatusti "kotimainen" eli ens lauantaina mennään markkinoille erääseen kaupunkiin Intiassa ja siellä iltamarkkinoille.

Ostan myös toiset vanhimmalle pojalle samalla tuliaisiksi. Mausteet ostetaan vasta loppulomasta, jotta on takuuvarmasti tuoreita.

Mutta nuo tietynlaiset paistinpannut/keittimet on nyt reissun teema.
Korkea reuna, paksu pohja ja kestää kuumaa hyvin. Ja riisille kunnon painekeitin.

Muuta mukavaa jo tuossa suunnittelin eli silmälläpitäen tandooriuunin ilmestymistä naanin tekemistä varten. Kaks viikkoa aikaa ostella kunnon kokkausvälineitä...

N. 18 kg on tuliaisille tilaa alustavan punnituksen jälkeen. Osan voi huijata laittamalla paljon kamaa taskuihin..
 

Örfil

Guest
Lukaisin iltahämärissä että tämä oli kakkausotsikko, koska Alpert oli vastannut mutta sehän olikin PRÖÖÖT!
 
Ylös