Harri Syrjäsen itämaisvivahteinen resepti hurmaa illallisvieraasi. Täytä grillissä valmistetut pitaleivät revityllä possulla, harissajogurtilla ja pikkelöidyllä kaalilla.
Pulled pork
800 g possunkylkeä
300 g BBQ -kastiketta
1 sipuli
1 chili
1/2 dl punaviinietikkaa
Suolaa ja pippuria
Vettä niin että liha peittyy
Valmistus
Valmista ensin kastike sekoittamalla BBQ -kastike, viipaloitu sipuli, hienonnettu chili, suola ja pippuri.
Mausta possu suolalla ja pippurilla ja laita uunivuokaan. Kaada kastike vuokaan ja lisää vettä kunnes liha juuri ja juuri peittyy. Kypsennä possua uunissa 120 asteessa noin 4 tuntia.
Anna possun jäähtyä hetki kypsennyksen jälkeen. Revi possu lämpöisenä, ja mehusta liha paistoliemellä sopivan mehukkaaksi.
Harissajogurtti
3 dl turkkilaista jugurttia
2 tl harissatahnaa
Suolaa ja mustapippuria
Valmistus
Sekoita jogurtti ja harissa keskenään. Mausta lopuksi suolalla ja pippurilla.
Pitaleipä
5 dl vettä (kädenlämpöinen)
25 g tuorehiivaa
8 dl vehnäjauhoja
3 rkl oliiviöljyä
Sokeria ja suolaa
Valmistus
Sekoita hiiva kädenlämpöiseen veteen ja lisää teelusikallinen suolaa ja sokeria.
Lisää joukkoon vehnäjauhot ja sekoita taikina tasaiseksi. Vaivaa taikinaa kunnes se on kimmoisaa ja kiiltävää.
Anna kohota noin 30 minuuttia liinan alla.
Jaa taikina tasakokoisiksi paloiksi ja pyöritä pulliksi. Kaulitse pitaleivän muotoon.
Paahda pitaleivät kuumassa grillissä molemmin puolin. Leikkaa halki ja täytä.
Pikkelöity kaali
1/2 varhaiskaali
1/2 chili viipaleiksi
Pikkelsiliemi
1dl väkiviinietikkaa
2 dl sokeria
3 dl vettä
Valmistus
Lämmitä vesi ja lisää joukkoon sokeri ja etikka. Leikkaa kaali suikaleiksi ja lisää jäähtyneen pikkelsiliemen joukkoon
Harri Syrjäsen marinoitu parsasalaatti sopii erinomaisesti lisukkeeksi mille tahansa grilliherkulle. Resepti tehtiin Saaristoruokaa -ohjelman neljännessä jaksossa.
Marinoitua parsasalaattia
1 nippu vihreää parsaa
2 limeä
1/2 dl oliiviöljyä
2 kynttä valkosipulia
Suolaa, sokeria ja mustapippuria
Paahdettuja pinjansiemeniä
Parmesanlastua
8 minuuttia keitettyjä kananmunia
Valmistus
Leikkaa parsan kannasta noin puolitoista senttiä pois kuivaa osaa. Tee parsasta ohutta lastua kuorimaveistä apuna käyttäen.
Sekoita seuraavaksi marinadin kaikki ainekset sekaisin ja lisää joukkoon parsalastut. Anna marinoitua muutama minuutti ja kokoa annos seuraavasti:
Nosta marinoidut parsa lastut lautaselle, lisää joukkoon saaristolaisleipä-krutongit, pinjansiemenet, kananmunan viipaleet ja parmesanlastut.