Kokkausotsikko

tmoi

No niin
Liittynyt
28.2.2004
Viestit
19017
Sijainti
turkus
Ja tuostakin tulee "ihan kivat" katkut. Varsinkin meikäläisellä kun ei ole kunnon liesituuletinta. Siksipä tuota uunisavustusta ei oikein usein viitsi harjoittaa, vaikka ihan kelvollinen lopputulos yleensä tuleekin.
Kieltämättä. Tervan tuoksu on vielä pari päivää kämpässä, kun tulee kotio :rolleyes:
 

tmoi

No niin
Liittynyt
28.2.2004
Viestit
19017
Sijainti
turkus
Niin niin. Unohtui sanoa, että se oli sitä konjakilla marinoitua savukalaa. Siitä ehkä se hienon hieno viinan tuoksahdus :frank::frank:
 

Albert Oil

Hippi ja juntti
Liittynyt
14.2.2000
Viestit
55371
Sijainti
Korviesi välissä
Olisiko teillä rakkaat toverukset jotain salaisia reseptejä jaettavaksi vappua varten? Jotain hyvää tekisi mieli.
Mun spesiaali on tämä:
- avaat ulko-oven
- etenet vapaavalintaisella tavalla lähimpään karvarannekebulaan
- suoritat vaihdantataloutta, jossa antamalla ibrahimille käypää kapitaalia tämä lyö kätöseesi itseleipomansa italialaisen täytetyn leivän kätevään pahvilaatikkoon verhottuna
- marssit suorinta tietä kotiin lähipubin kautta
- poistat pahvikääreen ravintosi ympäriltä
- nautit lätyn slaissi kerrallaan
- röyhtäiset
 

Fagerholm

Oman elämänsä Sutil
Liittynyt
19.12.2004
Viestit
39266
Sijainti
Semminki
Mulla on sama bravuuri kun Alpulla paitsi jätän tuon ulkoiluosion väliin. Karvaranteet tuo Pizzan ovelle kohtuullista korvausta vastaan ja asiointi hoituu näppärästi puhelimella.
 

Mosse

Skidmark
Liittynyt
5.3.1999
Viestit
104235
Sijainti
On earth
Tulipa taas ostettua affenfileitä reilu kilo ja paistettua ne pannulla. Olihan haasteellista kokkaamista, kun istuin mun konttorituolissa. Pyörin kuin poranterä tuolissa.

Hyvää oli, sanoi poika ja olen itse samaa mieltä. Muut tuskin sanoo mitään. Edes kiitosta.
 

PuoliPöhkö

Well-known member
Liittynyt
3.1.2008
Viestit
31216
Sijainti
suom. "sijainti" toim.huom.
Tulipa todella maukasta uunilohta kun valelin häntä uunituksen aikana savujuustokermalla.
Päälle ensin suola ja sitruunapippuri, ohut savujuustokermahuntu ja uunituksen aikana pari kertaa lisää kermaa kalan päälle.
Ei kuitenkaan mitään kermassa uittamista.

Vei kielen kyllä. Suosittelen kokeilemaan. Savun maku on valmiissa lohessa mukavasti läsnä. Slurps.

Siis tota:

 

Mosse

Skidmark
Liittynyt
5.3.1999
Viestit
104235
Sijainti
On earth
Nyhtöpossu uunissa seuraavat 5-6 tuntia 110 asteessa! \o/

Päivän menyy:
Harri Syrjäsen itämaisvivahteinen resepti hurmaa illallisvieraasi. Täytä grillissä valmistetut pitaleivät revityllä possulla, harissajogurtilla ja pikkelöidyllä kaalilla.

Pulled pork
800 g possunkylkeä

300 g BBQ -kastiketta

1 sipuli

1 chili

1/2 dl punaviinietikkaa

Suolaa ja pippuria

Vettä niin että liha peittyy

Valmistus
Valmista ensin kastike sekoittamalla BBQ -kastike, viipaloitu sipuli, hienonnettu chili, suola ja pippuri.

Mausta possu suolalla ja pippurilla ja laita uunivuokaan. Kaada kastike vuokaan ja lisää vettä kunnes liha juuri ja juuri peittyy. Kypsennä possua uunissa 120 asteessa noin 4 tuntia.

Anna possun jäähtyä hetki kypsennyksen jälkeen. Revi possu lämpöisenä, ja mehusta liha paistoliemellä sopivan mehukkaaksi.

Harissajogurtti
3 dl turkkilaista jugurttia

2 tl harissatahnaa

Suolaa ja mustapippuria

Valmistus
Sekoita jogurtti ja harissa keskenään. Mausta lopuksi suolalla ja pippurilla.

Pitaleipä
5 dl vettä (kädenlämpöinen)

25 g tuorehiivaa

8 dl vehnäjauhoja

3 rkl oliiviöljyä

Sokeria ja suolaa

Valmistus
Sekoita hiiva kädenlämpöiseen veteen ja lisää teelusikallinen suolaa ja sokeria.

Lisää joukkoon vehnäjauhot ja sekoita taikina tasaiseksi. Vaivaa taikinaa kunnes se on kimmoisaa ja kiiltävää.

Anna kohota noin 30 minuuttia liinan alla.

Jaa taikina tasakokoisiksi paloiksi ja pyöritä pulliksi. Kaulitse pitaleivän muotoon.

Paahda pitaleivät kuumassa grillissä molemmin puolin. Leikkaa halki ja täytä.

Pikkelöity kaali
1/2 varhaiskaali

1/2 chili viipaleiksi

Pikkelsiliemi

1dl väkiviinietikkaa

2 dl sokeria

3 dl vettä

Valmistus
Lämmitä vesi ja lisää joukkoon sokeri ja etikka. Leikkaa kaali suikaleiksi ja lisää jäähtyneen pikkelsiliemen joukkoon

Harri Syrjäsen marinoitu parsasalaatti sopii erinomaisesti lisukkeeksi mille tahansa grilliherkulle. Resepti tehtiin Saaristoruokaa -ohjelman neljännessä jaksossa.

Marinoitua parsasalaattia
1 nippu vihreää parsaa

2 limeä

1/2 dl oliiviöljyä

2 kynttä valkosipulia

Suolaa, sokeria ja mustapippuria

Paahdettuja pinjansiemeniä

Parmesanlastua

8 minuuttia keitettyjä kananmunia

Valmistus
Leikkaa parsan kannasta noin puolitoista senttiä pois kuivaa osaa. Tee parsasta ohutta lastua kuorimaveistä apuna käyttäen.

Sekoita seuraavaksi marinadin kaikki ainekset sekaisin ja lisää joukkoon parsalastut. Anna marinoitua muutama minuutti ja kokoa annos seuraavasti:

Nosta marinoidut parsa lastut lautaselle, lisää joukkoon saaristolaisleipä-krutongit, pinjansiemenet, kananmunan viipaleet ja parmesanlastut.
Pitaleivät ostin valmiina, enkä niitä väännä itse.
 

Il Tempo Gigante

Darth Father
Liittynyt
20.2.1999
Viestit
42723
Sijainti
Gamla Pedersöre huvudsocken
Haa

Sanokaa mitä sanotte, mutta kokemuksesta kerron, että uuden sadon kaalista tulee taivallisen hyvää kaalipataa näin hieman himmeämmälläkin keittotaidolla.

Viikonlopulla voisin yrittää pikkelöidä uutta kaalia kuuman kautta kylmäksi salaatiksi. Vinkkejä otan vastaan. Tuossa yllä Mosse linkittää Harri Syrjäsen ja muun ohessa pikkelikaalin reseptiä. Sitä vaan, että tuleeko siihen pikkeliliemeen tosiaan kaksi desilitraa sokeria?
 

Mosse

Skidmark
Liittynyt
5.3.1999
Viestit
104235
Sijainti
On earth
Sanokaa mitä sanotte, mutta kokemuksesta kerron, että uuden sadon kaalista tulee taivallisen hyvää kaalipataa näin hieman himmeämmälläkin keittotaidolla.

Viikonlopulla voisin yrittää pikkelöidä uutta kaalia kuuman kautta kylmäksi salaatiksi. Vinkkejä otan vastaan. Tuossa yllä Mosse linkittää Harri Syrjäsen ja muun ohessa pikkelikaalin reseptiä. Sitä vaan, että tuleeko siihen pikkeliliemeen tosiaan kaksi desilitraa sokeria?
Ainakin laitoin.

Tein kaalia tuohon parsaliemeen myös. Oli melkein jopa parempaa niin.
 

Il Tempo Gigante

Darth Father
Liittynyt
20.2.1999
Viestit
42723
Sijainti
Gamla Pedersöre huvudsocken
Haa

Tulevien liha-/kala-/makkararuokien lisukkeeksi kohta kokkaisen tämänlaisen kaalisalaatin. Vähän toki itse varioiden. Punasipulia ajattelin ko. ohjeesta poiketen lisätä ja sokerin, etikan, öljyn ja mausteet kera vähän veden keskenään kiehauttaa. Sitten vasta vihannesten päälle. Liemi.
Jees, kaalisalaatti on tehty. Nyt se jäähtyy ja tekeytyy viileässä. Huomenna vissiin maisteltavissa? Liemen tosiaan keitin linkkiohjeesta poiketen erikseen. Etikkaa ja öljyä laitoin hieman enenmän kun ohjeessa ja vastaavasti sokeria rippuisen vähemmän. Suolaa sopivasti. Meri. Ylimääräisenä aineksena laitoin puolisen desiä kuivattua ruohosipulia.
 
Ylös