Öljypuun hedelmät

Il Tempo Gigante

Darth Father
Liittynyt
20.2.1999
Viestit
42723
Sijainti
Gamla Pedersöre huvudsocken
Haa

En sanoisi oliiveja kovinkaan hyvän makuisiksi, voimakkaalle ja erikoiselle maistuvat, mutta syön kuitenkin aina kun on tilaisuus.

Noutopöydästä, tai vastaavasta, otan aina oliivit ja niitä sisältävät salaatit yms. ruuat mukaan, eli en välttele.

Itse en osta. Tai ostan, mutta tosi harvoin.
 

Mosse

Skidmark
Liittynyt
5.3.1999
Viestit
104235
Sijainti
On earth
Oliiveja? Ei kiitos. :yuck:
Soot niin nuori vielä.:eek:

Itsehän pidän oliiveista ihan kipiästi. Noin 25-30 vuotiaana niistä oppi oikein pitämään.

Mun poika, 11.v, on kyllä poikeus moneen muuhun. Sen herkkuja on oliivit, hillosipulit, graavilohi, simpukat, jalopenot, jne... Pizzaa se ei oikein syö.:D
 

Tsuhna

Absent Member
Liittynyt
2.11.1999
Viestit
18746
Sijainti
Toisaalla
Jossain sapuskan seassa menee kun lastaa haarukalliseen enämpi jotain muuta mukaan niin että se oliivin maku peittyy.

Sellaisenaan :yuck:
 

Mehe Rienarsuo

Lupaavin tulokas
Liittynyt
9.3.1999
Viestit
20163
Sijainti
Konnektikuti
Syön, ostan, käytän, nautin.

En kylläkään koskaan niitä kumioliiveja, mitä yleensä joka paikassa tuputetaan. Ne on silkkaa roskaa. Kunnon kamaa.
 

OoPee

Nuori ikäisekseen
Liittynyt
2.6.1999
Viestit
81527
Sijainti
Far enough
OoPee kai täällä joskus kertoi, kuinka kolmekekymppisenä alkoivat oliivitkin maistua
Juu näin se meni. Herkkua nimenomana juuri kreikkalaisen salaatin kera, fetajuusto ja oliivit täydentävät just sopivasti toisiaan. Pizzan päälle en ihan välttämättä oliiveja kaipaa, mutta tottakai syön, jos niitä sattuu pizzassa olemaan.

Kyllä niitä ihan sellaisenaankin popsii vaalean leivän kera.
 

OoPee

Nuori ikäisekseen
Liittynyt
2.6.1999
Viestit
81527
Sijainti
Far enough
Toi on kyllä edelleenkin mun makuuni ihan kauheeta kamaa, olettaen siis, että kyseesäs on dry martini, maistuu lähinnä giniltä (eikä ihme, onhan sekoitussuhde jotakuinkin 4:1 ginin hyväksi). Kai tohonkin tottuis, mutta en ole katsonut tarpeelliseksi yrittää. Sama pätee myös dzeimspondiin eli vodka martiiniin.
 

Mosse

Skidmark
Liittynyt
5.3.1999
Viestit
104235
Sijainti
On earth
Toi on kyllä edelleenkin mun makuuni ihan kauheeta kamaa, olettaen siis, että kyseesäs on dry martini, maistuu lähinnä giniltä (eikä ihme, onhan sekoitussuhde jotakuinkin 4:1 ginin hyväksi). Kai tohonkin tottuis, mutta en ole katsonut tarpeelliseksi yrittää. Sama pätee myös dzeimspondiin eli vodka martiiniin.
Mun mielestä aperetiivina vallan mainio. Kännejä en tosta(kaan) vetäis.:eek:
 

Balthazar

Luonnollisesti.
Liittynyt
10.11.2000
Viestit
13560
Sijainti
Boogie Street
Moon kyllä tykännyt (vihreistä) oliiveista jo siitä lähtien, kun niitä ensimmäisen kerran maistoin, eli n. 14-vuotiaasta lähtien.
 

Vesku

Maatalousneuvos
Liittynyt
14.6.2003
Viestit
5795
Juu näin se meni. Herkkua nimenomana juuri kreikkalaisen salaatin kera, fetajuusto ja oliivit täydentävät just sopivasti toisiaan. Pizzan päälle en ihan välttämättä oliiveja kaipaa, mutta tottakai syön, jos niitä sattuu pizzassa olemaan.

Kyllä niitä ihan sellaisenaankin popsii vaalean leivän kera.
Juuri näin, paitsi en leivä kera!:ahem:

Fetasalaatin kanssa just passeli! Ja siitä salaatin fetastakin on nykyisin puolet suolalvedessä olevaa ja puolet öljy-yrttimarinadissa. Pelksätään suolavetinen vähärasvainen feta on "lirua", ja öljyssä kylpevä hieman liian tahmeaa, niin laitanpa molemmista purkeista.... Ja hillosipuli kans!!:thumbup:
 

Estate

Well-known member
Liittynyt
23.11.2001
Viestit
11920
Ja siitä salaatin fetastakin on nykyisin puolet suolalvedessä olevaa ja puolet öljy-yrttimarinadissa. Pelksätään suolavetinen vähärasvainen feta on "lirua", ja öljyssä kylpevä hieman liian tahmeaa, niin laitanpa molemmista purkeista....
Samaa mieltä. :ahem:
 

Mehe Rienarsuo

Lupaavin tulokas
Liittynyt
9.3.1999
Viestit
20163
Sijainti
Konnektikuti
Fetasta sen verran, että kuka jumalauta on keksiny kevytfetan? Ei saatana. Kuminpalasia. Ja niitä tarjoillaan ihmisille ja syödä pitäis? Käsittämätöntä. Siihen kylkeen kumioliivit ni jopa on maittavaa. Jee jee.

Fetan pitää olla rasvasta, mulle mieluiten lampaanmaidosta ja kauan kypsytetty. Vuohenmaitofetaa on kyllä lähes yhtä jeessiä. Ja ne kuutiot muotona tökkii kans. Pitää olla levynä tai jopa käsin murrettuina kimpaleina.
 
Viimeksi muokattu:

Mosse

Skidmark
Liittynyt
5.3.1999
Viestit
104235
Sijainti
On earth
Tarttee varmaan joku kerta taas yrittää, itseasiassa olis himassakin tarpeelliset kamat.

Eiku eipäs olekaan, oliivit puuttuu :eek:
Hähää...

Käys hakee noita mustia oliiveja ja kokeile näitä drinkkejä:

SOMALI PILKILLÄ

4 cl kirkasta viinaa
Jääpaloja killumassa
Musta oliivi jääpalan päällä

SOMALI KEVÄTJÄILLÄ

4 cl kirkasta viinaa
Jäämuskaa klasi täynnä
Musta oliivi pohjalla

:alppu::alppu:
 

Myllis

Lounke-Pelle
Liittynyt
2.8.2000
Viestit
17459
Sijainti
Lounke
OoPee kai täällä joskus kertoi, kuinka kolmekekymppisenä alkoivat oliivitkin maistua, mutta kuinka on muiden laita? Uppoaako omaan kurkkuun vai jääkö lautaselle tai tuleeko syötettyä jollekulle muulle?
Itsella ollut juurikin nain. Parikymppisena viela kaivoin pizzasta oliivit vex, nykyaan tykkaan niista muodossa kuin muodossa.
Vanhempi tytar on tykannyt noista pikkulapsesta lahtien, jos on ruokaa missa on oliiveja, niin ne pitaa antaa sille. Mutta sen lempiruokiahan ovatkin etanat ja simpukat... :eek:
 

Otto Hokkanen

Well-known member
Liittynyt
28.12.1998
Viestit
8542
Sijainti
Tampere
Ite oon tykännyt kersasta asti. Mustista oliiveistä ei kyllä pahemmin piittaa, vaikka nekin menee, mutta muut menee kyllä. Toisinaan iskee oikein himo ja täytyy syödä kahmalo kaupalla ihan sellaisenaan.
 

Estate

Well-known member
Liittynyt
23.11.2001
Viestit
11920
Itsella ollut juurikin nain. Parikymppisena viela kaivoin pizzasta oliivit vex, nykyaan tykkaan niista muodossa kuin muodossa.
Pitää varmaan elätellä toivoa, että oliivien pois ronkkijanikin alkaa muutaman vuoden päästä niistä pitää. :p
 
Ylös