Black Leopard
Pantera negra
Varjovaalit :ahem:kouvotsvoni sanoi:Suomen gallupista soittelivat. Kyseli niitä näitä vaaleista, ja pääsinpähän antamaan toisen kerran ääneni SDP:lle
Varjovaalit :ahem:kouvotsvoni sanoi:Suomen gallupista soittelivat. Kyseli niitä näitä vaaleista, ja pääsinpähän antamaan toisen kerran ääneni SDP:lle
Kyseli voiko äänestämisellä vaikuttaa ja miten paljon mikäkin vaikutti äänestämiseeni, mainokset, tuttavapiiri, tentit, mukana oli myös se kampanja mihin valtio oli hassannut miljoonan, ja josta en ollut kuullutkaan kuin vasta vaalien jälkeen..Black Leopard sanoi:Varjovaalit :ahem:
Vähän arka aihe mutta eikö kansanedustajat kaikki muutu kuuroiksi vaalien jälkeen?jps sanoi:Jos nyt suurin osa kuuroista katsoo paremmaksi vaihtoehdoksi kansanedustajaksi jonkun muun kuin kuuron, niin sitten äänestää sitä. On erittäin kapeakatseista katsoa jonkun ihmisen yhtä ominaisuutta, olis se sitten vamma, etninen tausta, seksuaalinen suuntautuminen tai mikä tahansa muu. Eiköhän eduskunnan tehtävä ja tarkoitus ole jotain aivan muuta kuin olla jonkun pienen ryhmän etujen ajaja. Ei se sitä tarkoita, ettei nekin asiat tärketiä olisi.
Kyllä tuonne uutta, nuorta ja etenkin kyvykästä sakkia kaivattaisiin. Puolue saisi myöskin mennä vasemmalle päin, ja pysyä siellä (myös SEURAAVIEN vaalien jälkeen) tai alkaa kannattajajoukko siirtyä Vasemmistoliiton leiriin, mutta vielä enemmän jäädä kotiin äänestyspäivänä..patriot sanoi:Kouvo käyttää isoa luutaa siivotessaan SDP:tä voittokuntoon!
Huh.Moe Szyslak sanoi:Sale valtioinvarainministeriksi.:thumbup:
Veretseisauttavan vaalitappion jälkeen se voittokin on helpompi.312T4 sanoi:Vaalit olivat yllättävät, koska SDP kärsi suuren tappion ja Kokoomus voitti "veretseisauttavasti"!
En ymmärtänyt puoliakaan jutuistasi. Mutta hyvä että tsäkeli tsuibasi judanssit himaaan :alppu:Moe Szyslak sanoi:Kokkarit inhaloi pavun nokkaan, kun 'euroopan kuningas' ei vielä julkisesti ilmoittanut porvarihallituksesta.
[Selkosuomeatörnille] Ben Zyskowich ääneen harmitteli sitä, ettei hallitustunnustelija, Keskustan Matti Vanhanen, ole julkisesti ilmoittanut Kokoomuksen olevan seuraavassa hallituksessa[Selk/osuomeatörnille]Törni sanoi:En ymmärtänyt puoliakaan jutuistasi. Mutta hyvä että tsäkeli tsuibasi judanssit himaaan :alppu:
Vanhanen kehotti kokoomusta hallitusmalttiin
Julkaistu: 22.3.2007 20:59
Arto Astikainen
Pekka Vuoristo
helsingin sanomat
MARKUS JOKELA / HS
Pääministeri Matti Vanhanen eduskunnassa torstaina ennen keskustan uusien kansanedustajien ensimmäisen ryhmäkokouksen alkua.
Tuleva hallitustunnustelija, keskustan puheenjohtaja Matti Vanhanen kehotti torstaina kokoomusta malttamaan mielensä hallitusneuvotteluissa ja noudattamaan kaikkien eduskuntaryhmien viime keväänä tekemää sopimusta hallitustunnustelujen etenemisjärjestyksestä.
Vanhanen vastasi kehotuksillaan kokoomuksen kansanedustajan Ben Zyskowiczin edellisiltaisiin puheisiin. Zyskowicz vaati Vanhasta sanomaan selvästi, että kokoomus kuuluu vaalituloksen perusteella seuraavaan hallitukseen.
Tällaista Vanhanen ei suostunut sanomaan. Hän myönsi kuitenkin, että kokoomus sai "selvän vaalivoiton". "He saivat 22 prosenttia äänistä ja muut puolueet 78 prosenttia."
Vanhanen ilmoitti noudattavansa "itsepintaisesti" ryhmien sopimusta ja uutta perustuslakia, jos hänet ensi viikon torstaina nimetään tunnustelujen vetäjäksi. Sopimuksen mukaan tunnusteluissa ovat kaikki puolueet aluksi mukana, Vanhasen sanoin "samalla viivalla".
Vasta sen jälkeen, kun kaikki ovat vastanneet tunnustelijan antamaan "kysymyspatteriin" ja on käyty vielä yksi keskustelukierros, Vanhanen lupaa ilmoittaa, keiden kanssa hän yrittää hallitusyhteistyötä.
"Ei ole mitään perusteita, että tätä aikaisemmin lähdettäisiin liikkeelle minkään ryhmän kanssa. Nyt pitää vaan kokoomuksenkin odottaa", Vanhanen huomautti.
Keskustan eduskuntaryhmä valitsi torstaina puheenjohtajakseen edelleen Timo Kallin. Ensimmäisen varapuheenjohtajan paikan nappasi äänestyksessä tuore kansanedustaja Anu Vehviläinen. Hän sai 26 ääntä, Inkeri Kerola 15 ja aiempi varajohtaja Aila Paloniemi 9. Toisena varajohtajana jatkaa Juha Rehula.
Kallista on aikomus tehdä lisäksi eduskunnan puhemies hallitusneuvottelujen ajaksi, mutta tehtävää himoitsee myös puolueveli Paavo Väyrynen. Keskusta siirsi ratkaisun tiistaihin.
Kokoomuksen eduskuntaryhmä valitsi puolueen ehdokkaan puhemiehistöön. Ilkka Kanervasta tuli yksimielisesti ehdokas ensimmäiseksi varapuhemieheksi.
Koska äänikuningas Sauli Niinistö ei ole ilmaissut, mitä tehtävää hän tavoittelee, Kanerva valittiin nimenomaan väliaikaisesti. Jos keskusta ja kokoomus muodostavat hallituksen rungon, kokoomukselle tulee eduskunnan puhemiehen paikka, ja ryhmä tekee silloin valinnan "puhtaalta pöydältä", kuten puolueen puheenjohtaja Jyrki Katainen luonnehti.
Niinistö itse arvioi toimittajille, että Kanervan valinnasta ei voi päätellä mitään. Hän kiersi kysymykset omista haluistaan eri tehtäviin.
Puheenjohtajakseen ryhmä valitsi yksimielisesti paikan viime kaudella ottaneen Jyri Häkämiehen. Varapuheenjohtajiksi tulivat Suvi Lindén ja Jan Vapaavuori yksimielisesti, sekä Anne Holmlund, joka voitti Hanna-Leena Hemmingin äänin 28–19. Häkämies, Vapaavuori, Holmlund ja Hemming on mainittu myös ministeriarvailuissa. Ryhmä valitsee lisää hallitusneuvottelijoita myöhemmin.
Vihreät valitsivat sekä eduskuntaryhmän johdon että hallitusneuvottelijat. Neuvottelijoita vetää puoluejohtaja Tarja Cronberg, ryhmää edelleen Heidi Hautala.
Rkp:n ryhmää johtaa ainakin hallituksen muodostamiseen asti Christina Gestrin.
Vasemmistoliiton ryhmänjohtajana jatkaa Annika Lapintie. Ensimmäisen varapuheenjohtajan äänestyksessä Esko-Juhani Tennilä voitti Erkki Virtasen luvuin 12–4. Toiseksi varajohtajaksi tuli Merja Kyllönen.
Kristillisdemokraatit valitsivat eduskunnasta pudonneen Sari Essayahin tilalle Bjarne Kalliksen. Perussuomalaiset pitivät entisen ryhmänjohtajansa Raimo Vistbackan
Kansa tyrmää Väyrysen kikkailun
23.3.2007 19:31
Vaatimus erikoiskohtelusta raivostuttaa.
Paavo Väyrynen pohtii, kannattaako kansanedustajan paikka ottaa vastaan. (JANNE AALTONEN)Paavo Väyrynen on ilmoittanut, ettei hän ota vastaan kansanedustajan tehtävää lainkaan, ellei saa myös ministerinsalkkua tai paikkaa puhemiehistössä.
Jos lupausta rivikansanedustajaa merkittävämmästä toimesta ei heru, Lapin vaalipiiristä lähes 11 000 ääntä saanut Väyrynen aikoo jatkaa eurokansanedustajana.
Iltalehden lukijoiden mielestä konkaripoliitikon pelisilmä on pettänyt pahan kerran. Vain joka kuudes vastaajista antaisi Väyryselle hänen kaipaamansa tehtävän ja näistäkin suuri osa luonnehtii miehen menettelyä demokratian halventamiseksi, kiristykseksi ja kiukutteluksi.
Nettikyselyyn vastanneet käyttivät myös termejä "tunkkainen tuulahdus", "Neuvosto-Suomi", "takinkääntö" ja "tikkukaramellin kiristys äidiltä" kuvaillessaan Väyrysen toimia.
Vastaajista noin 45 prosenttia on sitä mieltä, että Väyrysen olisi joka tapauksessa otettava vastaan rivikansanedustajan työ. Vajaat 40 prosenttia lähettäisi miehen saman tien takaisin Brysseliin. Lukijat kaipasivat kyselyn vaihtoehdoiksi myös eläkettä, kuninkaan virkaa ja kuokkimista jalasmökin ympärillä. Ymmärtäjät olivat vähissä.
Laki on asiassa Väyrysen puolella, ja hän on jättänyt kansanedustajan tehtävät väliin aiemminkin.
- Hänellä on valtakirjan tarkistamisen jälkeen kolme päivää aikaa ilmoittaa ottaako hän tehtävän vastaan. Jos ei ota, tulee tilalle varajäsen, kertoo vihreiden kansanedustaja ja eduskunnan lakivaliokunnan puheenjohtaja Tuija Brax.
En tiedä miten liittyy suomettumiseen, mutta Väyrynen saisi painua hevonkuuseen. Tuo oli arvattavissa, kun näitä vanhoja paluumuuttajia tulee tuonne isannoimaan ja esittämään suurta sankaria. Ne luulevat olevansa kingejä ja voivansa valita päältä itselleen mieleisen tehtävän. Niiden mukana tulee sitten kaikki vanhat kaunat ja riidat, joita on ollut joskus ammoisina aikoina. Hitto, että raivostuttaa. Just luin Iltalehdestä tuon jutun ja tulin tänne liittääkseni siitä osan, mutta Moe oli nopeampi.Moe Szyslak sanoi:Suomettumisen aika ei ole ohi Kepun pohjoisessa uloittevuudessa
Ohi? Onhan siellä Kepussa kuitenkin vielä entinen NKP:n tukihenkilö puheenjohtajana.Moe Szyslak sanoi:Suomettumisen aika ei ole ohi Kepun pohjoisessa uloittevuudessa