Ensivaikutelmat Tuomisen selostuksesta..

Wilpuri

Senile Member
Liittynyt
28.6.1999
Viestit
9039
Sijainti
hki
Minkälaisia olivat vaikutelmanne Tuomisen selostuksesta..?

Minulle kaiken kaikkiaan positiivinen yllätys.. en oikein tiedä, että mitä odotin.. ehkä jonkinlaista kuivahkoa selostusta kankealla huumorilla varustettuna. Lisäksi näiden ensimmäisten lähetysten suhteen oli epäilys siitä, että mies sekoilee olan takaa puheissaan ja pasmoissaan noin muutenkin.

Vaan, mielestäni selostus oli yllättävän sujuvaa, ja äijä oli oikeastaan ihan oikeasti hauska. Siis siinä määrin kuin mitä tuossa roolissa hauska nyt tarvii olla. Sanotaanko, että Tuominen oli viihdyttävä.

Asiantuntemuskin riitti minulle näin alkuun, varmaankin jatkossa paranee.. Parantamisen varaa kuitenkin vielä jäi sillä saralla, selostus perustui melko ympäripyöreään ulosantiin, noin muutenkin..

Hivenen sekoili, mutta se todellakin on luonnollista. kun vielä ääniyhteyskin alkoi kenkkuilemaan.

Kaiken kaikkeaan mielestäni hyvä alku Tuomisen f1-kisaselostajan uralle.
 

Palmu

Well-known member
Liittynyt
12.12.2000
Viestit
396
Sijainti
http://www.julkkikset.fi/forum/
Selostajat huomioivat hyvin Kimin ajon, ettei koko harjoitus ollut vain Häkkisen seurantaa.

Tomiin tottuu äkkiä, mutta hänen pitää ensi kerralla venyttää lähetystä niin pitkään kuin autot ajaa radalla.

[ 02-03-2001: Message edited by: Palmu ]
 

Jacques

KKWCS:n Mietaa
Liittynyt
15.10.1999
Viestit
37044
Sijainti
Helsinki
Joo Tuomisen suoritus oli vähintään yhtä hyvä kuin toisen tulokkaan eli Räikkösen!

Lähti reilusti omalla tyylillään matkimatta Kyllöstä. Tuntuu että osaa pitää fiilistä hyvin yllä ja vaikuttaa aika asiantuntevalta!

Hänen huumorintajunsa myös vakuuttivat minut. Ja kun huomasi tehneensä virheen (sekoitti Minardi kuskit) niin osasi reilusti vetää virheestään vitsiä hiukan, eli ei ottanut niin vakavasti. Nyt tuntuu, että oli maikkarilta oikea ratkaisu antaa kollolle fudut! :)

Myös Haajanen suoriutui suht hyvin Mustakarin korvaajana. :)
 

Örfil

Guest
No jaa, minun ensivaikutelmani Tuomsesta oli surkea. Liekö osa aamuärtymystä, mutta Tuomisen jatkuva mitäänsanomaton aikojen luenta kolmen desimaalin tarkkuudella alkoi potuttamaan.

Koska kyseessä oli ensimmäinen kauden lähetys, pieni vertailu/kertaus ym.. olisi ollut paikallaan että missä nyt mennään. Tallit, kuskit jne...

Miksi Tuominen oli unohtanut kokonaan toisen rengasmerkin mukaantulon ? Kierrosaikojen vertailussa hän ei esittänyt kuullakseni ensimmäistäkään kommenttia miten ajat jakaantuivat eri merkkien kesken.

Jos Kyllönen ei seurannut lähetystä, ei sitä tehnyt Tuominenkaan. Taustalla Häkkinen paransi aikaansa ja se meni selostajalta täysin ohi silmien ja korvien. Näin tapahtui myös muiden kohdalla.

Huumori oli niin kuivaa kuin olla ja voi, voi jumankauta mikä vitsiniekka.

Selostuksen taustalta paistaa selvästi lyhyt F1 historia ainakin Kyllöseen verrattuna.

Tuominen lisäksi referoi Kyllöstä useita kertoja: "Mene ja tiedä", "Oooooikein mukavaa...", "Ääärimmäisen nopea....", lopuksi hän jopa esitti suoran viittauksen "Kokeneempaan selostajaan".

Ok, ok, eihän nuo ole R-merkillä varustettuja lausahduksia, mutta kuitenkin.

Summa summarum, liikaa ympäripyöreätä höpötystä liian nopealla puhetahdilla, hyvä breikki olikin häiriöt ääniyhteydessä.

Sori Tuominen, paljon on parannettavaa, missä olivat ne Kyllösen ja Mustakarin kaivamat spesiaaliuutiset ja kuulumiset: nyt lähetyksen alussa näytettiin edellisen päivän kommentteja ja Räikkösestä ei mitään, ei se nyt niin vaikeata voi olla !

Kaikki hyvä loppuu näköjään aikanaan :(
Kiitos Matti menneistä vuosista ;)
 

pkj

Well-known member
Liittynyt
2.9.1999
Viestit
1905
Sijainti
Helsinki
Heräsin aamulla kello 4.00 ja muistin, että nyt alkaisivat harjoitukset. No käänsin TV:n päälle ja aloin katselemaan.

Tuominen oli hyvä, ehkä tunnelman pieni vaisuus johtui lähinnä siitä, koska nyt olivat kyseessä harjoitukset eivätkä aika-ajot tai kilpailu.

Mutta yhden asian huomasin.
Tuominen voisi puhua kauempaa sitä mikrofonia, kun koko ajan kuului semmoinen kohahdus lauseen jälkeen. :)

Ja en tarkoitta tuolla "Pahoittelemme selostusäänihäiriöitä", joita esiintyi harjoitusjaksossa.

[ 02-03-2001: Message edited by: kh2852 ]
 

Sam

Muumipappa
Liittynyt
2.8.2000
Viestit
34097
Sijainti
Muumilaakso
Itse en jaksanut herätä katsomaan harjoituksia, kun piti muutenkin nousta kuudelta töihin. Silti osaan jo odottaa positiivista vaikutusta Tuomisen selostukselta sunnuntaiaamuna, kiitos teidän "heränneiden" kommenttien. Edelleen olen sitä mieltä, ettei Tuominen voi olla Kyllöstä huonompi, kauden aikanahan tuo sitten varmistuu.
 

vermula

Well-known member
Liittynyt
1.2.2001
Viestit
12921
Samaa kohahdusta kuului myös ekassa Motor Forumissa, mut toisessa ei enää. Toivottavasti se loppuu. Jos puhuu liian läheltä mikkiä, siihen törmäävä ilmavirta aihettaa kohinaa. Siis päätä taaksepäin! :D
 

MaxiV

Well-known member
Liittynyt
17.5.2000
Viestit
1330
Sijainti
Bemskin ratavarikko
Huonomminkin olisi voinut mennä. Mua vaan vitutti ettei selostaja näe, mitä ruudussa tapahtuu, vaan lueskelee koko ajan jotain papereita.
 

Nasu

Tollona Tollereihin
Liittynyt
12.7.1999
Viestit
984
Sijainti
Keski-suomi
Paras hetki aamun lähetyksessä oli kun selostus yhteys oli poikki!!!!!
 

Aksa

Member
Liittynyt
1.2.2001
Viestit
19
Totta Nasu! Paras kohta selostuksesta oli se häiriö osuus. Täälläkin mollattiin Kyllöstä viime vuonna, kun hän unohti selostaa jonkin yksityiskohdan kilpailusta. No mitä tekee Tuominen: hukkaa Barrichellon ajan parantamisen ja väitti, ettei Shumi parantanut aikaa, vaikka kaikki näkivät omin silmin ajan parantuvan! Nämä oli vain pari esimerkkiä. Yleensä ottaen yritti olla hauska siinä onnistumatta ja ei paljon selostanut sitä, mitä radalla tapahtui. Nyt sitten te tilastonikkarit ja ns. asiantuntijat saitte sitä mitä halusitte. Mutta jos kilpailu on tuomoinen niin eipä sitä jaksa katsoa yhtä monotoonisella äänellä selostettuna. Summa summarum todella surkea!!!!

PS. Haajanen oli niin pohjanoteraus, että sanat ei riitä enään kertomaan
 

amiraali

Super Moderator
Ylläpitäjä
Liittynyt
22.4.1999
Viestit
8531
Ottakaa huomioon, että Tuominen oli ensimmäistä kertaa selostamassa f-ykkösiä.
Varmasti pientä jännitystäkin oli kehissä ja mielessä kummitteli, mitenkähän tässä oikein äijän käy...
Uskon vakaasti Tuomisen selostuksen kohentuvan tulevilla sessioilla. Eihän kukaan ole seppä syntyessään. Annetaan uudelle selostajakanditaatille työrauha, niin eiköhän se siitä...

Mielestäni selostus oli kohtuullisen hyvää ja asiallista.
Tuominen parantaa selostustaan, kuin sika juoksuaan. ;)
 

Jarto

Senior Member, VIP
Liittynyt
10.9.1999
Viestit
858
Sijainti
Vaasa
Taisi Kalevikin tykätä selostuksesta kun ei ole niitä "Kållå tillbaka"-kuvia taas näkynyt :p
 

Heuli

Well-known member
Liittynyt
29.7.1999
Viestit
433
Sijainti
Tampere
Tuota on paha mennä vertailemaan kun ennen ei ole tullut vapaitaharkkoja MTV3:lta. Toisaalta eihän Kollokaan mitenkään loistanut warm-upeissa, joten kyllä Tuominen on paikkansa ansainnut. "Mene ja tiedä" kyllä jäi vähän hämäämään, mutta eiköhän se tästä vielä parane kun aika-ajot ja itse kisa saadaan käyntiin (ja tekniikka pelaamaan).
 

RK-62

Porno-Erkki-wannabe
Liittynyt
10.11.2000
Viestit
14922
Sijainti
Kni
Jäi hieman epämääräinen kuva. Saattoi johtua ajankohdasta, mutta kankea huumori ei paljoa purrut. Lisäksi vielä meni sanomaan että Deivid olisi voittanut 98 melbournen GP:n. Mitä noita vanhoja kelailemaan.
 

Jacques

KKWCS:n Mietaa
Liittynyt
15.10.1999
Viestit
37044
Sijainti
Helsinki
Mitä katsoin joidenkin kommentteja ennen tätä viikonloppua niin jotenkin luulen että voi olla vaikeaa muuttaa mieltään kun on jo valmiiksi katkera?

No Jussi perusteli hyvin, joten ei siinä mitään mielipiteitä on monia. :)

Itseäni Tuomisen selostus miellytti. Ei tapahtunut sitä mitä eniten pelkäsin että hän jäisi aivan sanattomaksi. Huomiset aika-ajot kertoo sitten enemmän kun on tosi kyseessä.

Ja mitä tulee tohon kolloon vertailuun niin kollohan ei koskaan ole selostanut vapaita harjoituksia!

Ja mielestäni Tuominen otti huomioon rengasmerkit. Sanoihan hän alussa jokaisen Bridgestonetallin ja Michelin tallin nimen. Jos mennään pikkutarkaksi, niin perkule Kyllönenhän teki huomattavasti enemmän virheitä kuin Tuominen tänään! Ja totta ensimmäinen kisa, turha tuomita pienimmistä virheistä ihan heti. Asennetta Tuomisen selostuksessa kuitenkin on enkä minä ole havainnut asiantuntemattomuutta, ainakaan niin suurta kuin Kyllösen selostuksissa! ;)
 

Balthazar

Luonnollisesti.
Liittynyt
10.11.2000
Viestit
13560
Sijainti
Boogie Street
Olipa hajuton ja mauton selostus, ainakin sen viitisentoista minuuttia, jotka pysyin hereillä. Matin sekoilua tuli ikävä.
 

Knoukka

Well-known member
Liittynyt
25.5.2000
Viestit
27426
Jaaritteli liikaa ja toisteli samoja desimaaleja. Luki selvästi paperista ja unohti seurata siinä samassa ajoja, mutta annetaanhan pojan selostella parit kisat ennen tuomiota. Opissa se on variksenpoika tuulessa!
 
Ylös