Huomioita Irakista ja vähän muualtakin

Archie

Well-known member
Liittynyt
14.2.2000
Viestit
13050
Törni sanoi:
Joo on ne tyhmiä. Tällä foorumillahan ei kukaan taivastellut sitä, ettei todisteita miehityksen jälkeen löytynytkään. Eihän :rolleyes:
Mutta oliko joku oikeasti yllättynyt (no ehkä Patriot ja jaska..)?
 

Black Leopard

Pantera negra
Liittynyt
23.5.2004
Viestit
8678
Sijainti
Läntinen Suomi
G.W Bush European Tour 2005

Bush tapasi Schröderin Saksassa

http://www.yle.fi/uutiset/ulkomaat/vasen/id7721.html

Syyria ja Iran ovat olleet keskeisesti esillä myös Yhdysvaltain presidentin George Bushin Saksan-vierailulla. Bush ja liittokansleri Gerhard Schröder myös vakuuttivat, että Yhdysvaltain ja Saksan Irakin-sotaa koskevat erimielisyydet ovat menneisyyttä.

Tiedotustilaisuudessa Mainzissa Bush sanoi, että diplomaattiset ponnistelut Iranin ydinohjelmaa koskevan kiistan ratkaisemiseksi ovat vasta alkuvaiheessa, vaikka ei sulkenut muitakaan ratkaisukeinoja pois.

Bush korosti, että maailman johtajien on tärkeää vakuuttaa Iranille yhdellä äänellä, ettei sen pidä kehittää ydinaseita.

Schröder sanoi puolestaan olevansa ilahtunut siitä, että Yhdysvallat tukee EU:n pyrkimyksiä taivuttaa Iran lopettamaan uraanin rikastaminen. Saksa, Ranska ja Britannia käyvät Iranin kanssa neuvotteluja kiistasta, mutta Yhdysvallat on ollut kärsimätön niiden hitaaseen etenemiseen.

Lännessä epäillään, että Iranin ydinohjelma tähtäisi ydinaseen kehittämiseen. Iran on kiistänyt epäilyn ja sanoo kehittävänsä vain ydinvoimaa.

Syyrian suhteen Bush toisti Mainzissa vaateensa, että Syyria vetää joukkonsa sekä salaisen palvelunsa Libanonista. Bush sanoi odottavansa Syyrian vastausta ennen kuin mahdollisista YK-pakotteista keskustellaan.

Bush ja Schröder vakuuttivat sopua

Bush ja Schröder vakuuttivat tiedotustilaisuudessaan myös, että maiden Irakin sotaa koskevat kiistat ovat menneisyyttä. Saksa oli yksi sodan kiivaimpia vastustajia, mikä kiristi maiden suhteita.

Bush kiitti nyt Saksaa sen avusta Irakille, muun muassa velkojen anteeksiannosta sekä poliisien kouluttamisesta.

Hän myös ylisti Saksan panosta terroristiverkosto al-Qaidan jäseniksi epäiltyjen pidättämisestä sekä neuvotteluista Iranin ydinohjelmaa koskevan kiistan ratkaisemiseksi.

Schröder puolestaan painotti puheessaan Bushin kunniaksi järjestetyllä lounaalla, että Saksa ja Yhdysvallat työskentelevät yhdessä torjuakseen mittavia kansainvälisiä haasteita, mm. terrorismin, joukkotuhoaseiden leviämisen ja aids-epidemian.

Hänen mukaansa Yhdysvallat ja Saksa ovat tasa-arvoisia ystäviä ja liittolaisia.

Bushin vierailu Saksassa on osa hänen Euroopan-matkaansa, jonka keskeinen tavoite on kohentaa Yhdysvaltain mainetta Euroopassa. Bush vakuutti maanantaina Naton huippukokouksessa Brysselissä pitämässään puheessa Euroopan ja Yhdysvaltain läheistä suhdetta.

Kuten Belgiassa, myös Saksassa on järjestetty viime päivinä useita Bushin vastaisia mielenosoituksia. Presidentin vaimo Laura Bush sanoi tiistaina saksalaisen TV-kanavan haastattelussa olevansa järkyttynyt lukuisista mieheensä kohdistetuista mielenilmauksista.

Saksa on varautunut presidentti Bushin vierailuun mittavilla turvatoimilla. Vierailua turvaa lähes 10 000 polisia ja suuri osa kaupungin keskustasta on suljettu muulta liikenteeltä. Viranomaiset ovat myös hitsanneet kiinni toistatuhatta viemräin kantta.

Saksasta Bush jatkaa Bratislavaan Slovakiaan, missä hän tapaa huomenna Venäjän presidentin Vladimir Putinin.

DPA, Reuters, AFP, AP, BBC, YLE24
----------------------------------------------------------------

Niin se lapsen mieli muuttuu.Sodan aikana pahoja vastustajia nyt jo lähes ylimpiä ystäviä (ainakin korulauseissa) :rolleyes:

Pintapuolista, toivottavasti.Laura Bushin järkytystä täytyy myös valitella.Ilkeät mielenosoittajat, miten ne kehtaavatkin ja Georgekin on hoitanut virkaansa pyytettömästi vain rauhaa ja maailman vakautta edistäen......
 

Archie

Well-known member
Liittynyt
14.2.2000
Viestit
13050
Re: G.W Bush European Tour 2005

Black Leopard sanoi:
Ilkeät mielenosoittajat, miten ne kehtaavatkin .....
Terroristeja, pkle!

Musta on kuitenkin varsin posiitivinen juttu, että jenkit ovat ottaneet asiakseen suhteiden parantamisen eurooppaan. Hyvät suhteet ovat molemmille osapuolille tärkeitä. On myös mahdollisuuksien rajoissa, että irakin sodasta jenkit tajusivat sen ettei edes heillä riitä 'paukut' taistella yksin. Tarvitaan liittolaisia, siis muitakin kuin rutiköyhiä itä-euroopan tai banaanimaiden valtioita. Toisaalta huvittaa tuo jenkkien äkillinen takinkääntö... '..old Rumsfield..' Saa nähdä onko se pysyvää vaiko pelkkää sananhelinää.
 

Black Leopard

Pantera negra
Liittynyt
23.5.2004
Viestit
8678
Sijainti
Läntinen Suomi
Liittolaisten ja sympatian keräystähän tuo matka on.Olisi vain mielenkiintoista nähdä minkälaisina välit todella säilyisivät esim, uuden sodan alettua

GWB:n puheista voi kuitenkin hyvin helposti vetää sen johtopäätöksen että sotatoimet ovat hyvinkin mahdollisia vaikka kauniisti puhutaankin diplomatiasta ja neuvotteluista Iranin ja Syyrian kanssa.Kuitenkin heti perään todetaan "....mitään vaihtoehtoja ei ole suljettu pois"

Ei kuulosta kovinkaan vakuuttavalta.
 

Knoukka

Well-known member
Liittynyt
25.5.2000
Viestit
27426
No niin, reilu viikko Bushin vierailusta ja presidentin kosiskelut Euroopan suuntaa alkavat paljastua opportunistiseksi sananhelinäksi.

Tässä esimerkiksi pari tämän päivän Hesarista poimittua uutista. Kertovanet tarpeeksi Bushin uudesta, todellisesta linjasta.

(lähde HS 10.3.2005)

"USA sanoutui irti pidätettyjen ulkomaalaisten tapaamisoikeudesta

Washington. Yhdysvallat on sanoutunut irti kansainvälisestä sopimuksesta, joka takaa pidätetyille ulkomaalaisille oikeuden tavata oman maansa diplomaattisen edustajan, kertoo Washington Post -lehti torstaina.

Yhdysvaltain ulkoministeri Condoleezza Rice lähetti YK:n pääsihteerille Kofi Annanille 7. maaliskuuta päivätyn kirjeen, jossa todetaan, että Yhdysvallat vetäytyy Wienin konsulisuhteita koskevan sopimuksen lisäpöytäkirjasta.

Lisäpöytäkirja laadittiin Yhdysvaltain toimesta 1963, ja se hyväksyttiin 1969 osaksi Wienin sopimusta. Lisäpöytäkirja antaa Haagin kansainväliselle tuomioistuimelle mahdollisuuden puuttua asiaan, jos pidätetty ulkomaalainen ei ole saanut tavata oman maansa diplomaattista edustajaa."


"YK-lähettilään nimitys nosti ristiriitaisia tunteita
Maailmanjärjestön arvostelijat ilahtuivat John Boltonin valinnasta


WASHINGTON. Yhdysvaltain konservatiivit ja YK:n vihaajat olivat riemuissaan ja liberaalit ja iso osa YK:n piirissä työskentelevistä diplomaateista hämmentyneitä, kun ulkoministeri Condoleezza Rice nimitti maansa tunnetuimpiin YK-kriitikoihin kuuluvan John Boltonin Yhdysvaltain uudeksi YK-suurlähettilääksi.
"YK:sta on tullut Amerikan-vastaisuuden linnake. Me tarvitsemme vastapainon niille, joiden mielestä Amerikka on maailman vihollinen", iloitsi lausunnossaan Move America Forward -niminen liike. Se on kerännyt kymmeniätuhansia nimiä adressiin, jossa vaaditaan Yhdysvaltain eroamista YK:sta ja järjestön päämajan heittämistä ulos Yhdysvalloista.
Liike vertasi lausunnossaan Boltonia Ronald Reaganin ajan YK-suurlähettilääseen Jeanne Kirkpatrickiin, tiukkaan YK-kriitikkoon, joka puolestaan ylisti Washington Postissa Boltonia. "Hän on yksi terävimmistä Washingtonissa tapaamistani ihmisistä", Kirkpatrick sanoi. Molemmat toimivat aktiivisesti konservatiivisessa American Enterprise Institute -tutkimuslaitoksessa.

YK:n virallinen kanta nimitykseen oli tietenkin myönteinen. Pääsihteeri Kofi Annan onnitteli "lämpimästi" Boltonia ja sanoi lausunnossaan "odottavansa yhteistyötä hänen kanssaan muun muassa YK:n uudistushankkeessa".
Monet nimettöminä pysyneet diplomaatit epäilivät kuitenkin amerikkalaisissa viestimissä Boltonin yhteistyöhalua ja -kykyä.
Washington Post oli kaivellut Boltonin vanhoja puheita, joissa hän esimerkiksi ehdottaa Yhdysvaltain YK-maksujen lopettamista ja sanoo, ettei YK:ta oikeastaan ole olemassakaan. "On olemassa kansainvälinen yhteisö, jota satunnaisesti voi asettua johtamaan ainoa todellinen maailmassa jäljellä oleva mahtivaltio eli Yhdysvallat", Bolton kirjoitti yli kymmenen vuotta sitten.
Nimityksensä jälkeen hän vähän pehmensi näkemystään. Bolton sanoi, että Yhdysvaltain johtoasema on kriittinen tekijä YK:n menestykselle.

Merkittävimmäksi saavutuksekseen hän ilmoitti maansa pitämisen YK:n alaisen kansainvälisen rikostuomioistuimen ICC:n ulkopuolella. Päivä, jona hän itse peruutti Yhdysvaltain allekirjoituksen ICC-sopimuksessa, oli hänen mukaansa virkauran onnellisin.
Bolton on viime aikoina Bushin ensimmäisen kauden aseistariisunnasta vastanneena apulaisulkoministerinä suhtautunut hyvin kriittisesti muun muassa kolmen EU-maan yritykseen neuvotella rauhanomainen ratkaisu Iranin ydinaseongelmaan. Yhdysvaltain haukat – etunenässään Bolton – haluaisivat ongelman käsittelyä YK:n turvallisuusneuvostossa. Se – etunenässään jälleen kerran Bolton – voisi päättää pakotteista Irania vastaan.
Boltonin YK-nimitys edellyttää senaatin hyväksymistä. Demokraatit ovat luvanneet tiukkaa prosessia, mutta oppositiossa heidän mahdollisuutensa estää nimitys ovat hyvin rajalliset."
 

Archie

Well-known member
Liittynyt
14.2.2000
Viestit
13050
Black Leopard sanoi:
Sama linja senkuin jatkuu :rolleyes:
Valitettavan johdonmukaisesti. Tuo kehitys on itse asiassa varsin pelottavaa, tiedä vielä mihin tämä kaikki johtaa.
 

Sam

Muumipappa
Liittynyt
2.8.2000
Viestit
34097
Sijainti
Muumilaakso
Willer sanoi:
Valitettavan johdonmukaisesti. Tuo kehitys on itse asiassa varsin pelottavaa, tiedä vielä mihin tämä kaikki johtaa.
Tätä olen itsekin miettinyt parisen viikkoa:nope:
 

Törni

Well-known member
Liittynyt
5.11.2004
Viestit
11306
Nyt vallalla oleva näkemys on vaarallinen. Jos Yhdysvallat käyttäytyy hyvin, me hyväksymme sen. Jos Yhdysvallat käyttäytyy meidän mielestämme huonosti, niin.....

Niin mitä sitten? Yhdysvaltojen toimia voidaan päivitellä ja kritisoida niin pitkään kun foorumin serverillä riittää levytilaa. Mutta entäpä jos Yhdysvallat ei toimikaan niin kuin me haluamme? Jos se ei täytäkään niitä normeja jotka tuntuvat meistä tärkeiltä? Jos se todellakin eroaa YK:sta?

Mitä siitä seuraa?

Kritisoidaan Yhdysvaltoja entistä kovemmin äänenpainoin? Sanoudutaan vähin erin irti sotilaallisesta yhteistyöstä? Aletaan säätää tuontitulleja Yhdysvalloista tulevalle kauppatavaralle?

Ja jos nämä keinot eivät saa Yhdysvaltoja toimimaan haluamallamme tavalla, siirrytään järeämpiin aseisiin. Maailmahan on pelastettava, vai mitä?

Tai sitten ei tehdä mitään edellä mainittua. Tyydytään serverin levytilan entistä vauhdikkaampaan kuluttamiseen :thumbup:
 

Archie

Well-known member
Liittynyt
14.2.2000
Viestit
13050
Mikäli ymmärrän Törnin kommentit oikein, niin voidaan jatkossakin kulkea laput silmillä ja ihastella kedon kukkasia. Maailma vain menee menojaan ja me kirjoitellaan serverin levytilaa täyteen.. kun ei paremmasta ymmärretä, toisin kuin eräät.
 

Törni

Well-known member
Liittynyt
5.11.2004
Viestit
11306
Euroopan ja Yhdysvaltojen suhteet ovat viimeisen kymmenen vuoden aikana heikentyneet. Kehitys on jatkumassa ja se johtaa vaaralliseen suuntaan. Yhdysvaltojen mahdollinen irtisanoutuminen YK:sta ja huonot suhteet Eurooppaan johtavat USA:n entistä jyrkemmin ajamaan vain omia etujaan. USA:n vaikutuksen Euroopassa heikentyessä myös Venäjä tulee ottamaan toimissaan entistä suurempia vapauksia. Globaalin tasapainon heilahdellessa kynnys kriisien syntymiselle eri puolilla maailmaa alenee dramaattisesti. Kaikki tahot ajavat vain omaa etuaan ja on vain ajan kysymys milloin joku kriisi eskaloituu maailmanlaajuiseksi.

Osama bin Laden pääsee vihdoin tavoitteeseensa.

Minun mielestäni mitkään Yhdysvaltojen toimet eivät ole niin kriittisiä että niiden takia kannattaisi antaa Euroopan ja Yhdysvaltojen välien heikentyä entisestään. Amerikkalaisten kritisointi tulisi lopettaa ja suhteet Yhdysvaltoihin tulisi saattaa vielä paljon nykyistäkin paremmalle tasolle.

Osa ihmisistä on sitä mieltä, että Yhdysvaltojen toimia esimerkiksi Lähi-idässä, joissain ilmasto- ja ihmisoikeusasioissa ei tule hyväksyä. Haluaisin kuulla näiden ihmisten mielipiteen siitä kuinka jatkossa tulisi toimia?

Olen aikaisemmin törmännyt täällä sellaiseen ongelmaan, että menneen päivittely on helppoa, mutta tulevaisuuden visiointi vaikeaa. Toivon että ainakin jollain olisi näkemys siitä kuinka Euroopan tulisi jatkossa toimia ja vieläpä jonkinlainen visio siitä mihin suuntaan se maailmaa veisi.
 

Archie

Well-known member
Liittynyt
14.2.2000
Viestit
13050
Siitä olen samaa mieltä että euroopan tulisi vaalia hyviä suhteita jenkkeihin, sitä tarvitsevat molemmat osapuolet. Toisaalta, yhteistyö kuitenkin vaatii molempien osapuolien mukanaoloa. Minusta on aika vaikea syyttää eurooppalaisia suhteiden huononemisesta - jenkit ovat kuitenkin niitä, jotka ovat johdonmukaisesti irtisanoutuneet monenlaisesta yhteistyöstä. Samaan aikaan he kuitenkin kernaasti ovat vaatimassa, että muut noudattavat sopimuksia, joita he itse eivät noudata. Sellainen ei vain toimi, eikä sellaisen edes pidä toimia. Ei ole hyvä, että yhdellä maalla on liikaa valtaa, koska se johtaa lopulta vallan väärinkäyttöön. Mielestäni Saddam ei ole koskaan ollut maailmanrauhalle vastaava uhka kuin amerikkalaisten kristillinen oikeisto, joka on tainnut ottaa melkoisen otteen vallankahvasta. Tiedä vaikka ristiretket alkaisivat vielä uudelleen..
 

Black Leopard

Pantera negra
Liittynyt
23.5.2004
Viestit
8678
Sijainti
Läntinen Suomi
Sen jälkeen kun GWB nousi USA:ssa 2001 valtaan on maailma muuttunut paljon, paljon entistä räjähdysalttiimmaksi ja "terrorismin" kasvualusta on entistä parempi ja laajempi.

Mitenkä Törnin kirjoituksesta saa sen kuvan kuin USA:n pitäisi saada riekkua maailmalla joka asiassa mielensä mukaan sekä ketään kuuntelematta ja kuitenkin kaikesta negatiivisesta muun maailman pitäisi vaieta ja jenkkilän kanssa olla suhteissa niinkuin mitään arvosteltavaa ei olisikaan.

Mikä muuten olisi sellainen asia mistä tuota valtiota saisi edes hiukan kritisoida? uusi sota?
 

Törni

Well-known member
Liittynyt
5.11.2004
Viestit
11306
Arvasinkin että kysymys on liian vaikea. Jatkakaa serverin levytilan täyttämistä omaan rauhalliseen tahtiin ja haistelkaa kedon kukkien tuoksua :thumbup:
 

Törni

Well-known member
Liittynyt
5.11.2004
Viestit
11306
Yritetään vielä kerran:

Miten Euroopan tulisi nyt toimia Yhdysvaltojen kanssa ja mihin nämä toimet tulisivat todennäköisesti johtamaan?
 

Archie

Well-known member
Liittynyt
14.2.2000
Viestit
13050
Törni sanoi:
Miten Euroopan tulisi nyt toimia Yhdysvaltojen kanssa ja mihin nämä toimet tulisivat todennäköisesti johtamaan?
Entä mihin johtaisi nöyrtyminen kaikkien kysymysten edessä, sillä varjolla ettei suututeta Yhdysvaltoja?
 

Törni

Well-known member
Liittynyt
5.11.2004
Viestit
11306
Willer sanoi:
Entä mihin johtaisi nöyrtyminen kaikkien kysymysten edessä, sillä varjolla ettei suututeta Yhdysvaltoja?
Nöyrtyminen kuulostaa kovin populistiselta. Odotatko sinä Yhdysvalloilta nöyrtymistä?

Suhteiden kehittyminen ehkäisisi kehityksen jonka aikaisemmin kuvasin:

"Euroopan ja Yhdysvaltojen suhteet ovat viimeisen kymmenen vuoden aikana heikentyneet. Kehitys on jatkumassa ja se johtaa vaaralliseen suuntaan. Yhdysvaltojen mahdollinen irtisanoutuminen YK:sta ja huonot suhteet Eurooppaan johtavat USA:n entistä jyrkemmin ajamaan vain omia etujaan. USA:n vaikutuksen Euroopassa heikentyessä myös Venäjä tulee ottamaan toimissaan entistä suurempia vapauksia. Globaalin tasapainon heilahdellessa kynnys kriisien syntymiselle eri puolilla maailmaa alenee dramaattisesti. Kaikki tahot ajavat vain omaa etuaan ja on vain ajan kysymys milloin joku kriisi eskaloituu maailmanlaajuiseksi."
 

Sam

Muumipappa
Liittynyt
2.8.2000
Viestit
34097
Sijainti
Muumilaakso
Törni sanoi:
Nöyrtyminen kuulostaa kovin populistiselta. Odotatko sinä Yhdysvalloilta nöyrtymistä?

Suhteiden kehittyminen ehkäisisi kehityksen jonka aikaisemmin kuvasin:

"Euroopan ja Yhdysvaltojen suhteet ovat viimeisen kymmenen vuoden aikana heikentyneet. Kehitys on jatkumassa ja se johtaa vaaralliseen suuntaan. Yhdysvaltojen mahdollinen irtisanoutuminen YK:sta ja huonot suhteet Eurooppaan johtavat USA:n entistä jyrkemmin ajamaan vain omia etujaan. USA:n vaikutuksen Euroopassa heikentyessä myös Venäjä tulee ottamaan toimissaan entistä suurempia vapauksia. Globaalin tasapainon heilahdellessa kynnys kriisien syntymiselle eri puolilla maailmaa alenee dramaattisesti. Kaikki tahot ajavat vain omaa etuaan ja on vain ajan kysymys milloin joku kriisi eskaloituu maailmanlaajuiseksi."
Sitä saa mitä tilaa :( :( :( Kauan eläköön GWB:yuck:
 

Archie

Well-known member
Liittynyt
14.2.2000
Viestit
13050
Törni sanoi:
Nöyrtyminen kuulostaa kovin populistiselta. Odotatko sinä Yhdysvalloilta nöyrtymistä?
En, odotan vain sitä samaa yhteistyötä, jota USA on ollut valmis tekemään viimeiset vuosikymmenet. Ilmeisesti osasyy nykytilanteeseen on, että USA:lle ei ole riittävää vastavoimaa, jolloin se joutuu illusioon siitä, että se voi hallita kaikkea. Irakin konflikti vahvisti tuon illuusion harhaisuuden. Siksipä jenkkien edustajat Bushia myöten ovat käyneet nuoleskelemassa eurooppalaisia viime kuukausina. Toivottavasti ovat tosissaan... eivätkä vain vieraskoreita.
 
Ylös