Mitäs hauskaa tuossa sitten on? Onhan hintataso muutenkin noussutSinällään hauskaa, jotta Hallituksen budjetti jossa säästetään paisuu n. miljardilla verrattuna viimevuotiseen.
Mitäs hauskaa tuossa sitten on? Onhan hintataso muutenkin noussutSinällään hauskaa, jotta Hallituksen budjetti jossa säästetään paisuu n. miljardilla verrattuna viimevuotiseen.
Perse edellä puuhun.. Eiköhän se ole yhteiskunnan tehtävä huolehtia toimintaympäristö sellaiseksi, että yrityksille syntyy insentiivi työurien pidentämiseen. Työurien pidentäminen ei sinällään kuulu yritysten tehtäviin tai vastuisiin.. ainakaan vielä. Ehkä pian siitäkin saadaan jokin säännös ja määräys.Tutkimus: Työurien pidentäminen jäänyt pelkäksi puheeksi
Toimet työurien pidentämiseksi ovat työntekijöiden mielestä jääneet enimmäkseen pelkäksi puheeksi.
Työntekijöistä yli puolet ei ole havainnut työpaikoilla minkäänlaisia toimenpiteitä, joilla on pyritty pidentämään työuria, ilmenee Kevan Taloustutkimuksella teettämästä kyselystä.
Meillähän Tilastokeskuksen tilasto:Italian 23 miljoonan hengen työvoimasta 3,5 miljoonaa oli valtion palkkalistoilla. Julkisen hallinnon vuosikustannukset ovat kasvaneet kymmenessä vuodessa kolmanneksen yli 700 miljardiin euroon.
Joo naurattaa niin perkeleesti.Archie, sie oot vaan ymmärtänyt väärin yhteiskunnan ja firmojnen tehtävät.
Maailmalla nauretaan nyt Italian julkiselle sektorille. .
Tosin kiinnittää huomion tuo:
Meillähän Tilastokeskuksen tilasto:
Kokoaikaisten palkansaajien lukumäärät ja kokonaisansiot kuukaudessa koulutusasteen, iän ja työnantajasektorin mukaan vuonna 2009
... kertoo tämmöset luvut:
Yksityinen sektori 901 483
Valtio 107 948
Kuntasektori 378 360
... samalla kaavalla Italiassa pitäisi olla julkiselle sektorilla 8,2 miljoonaa ihmistä töissä.
Tämä vain näin ennakkotietona, kun kohta nauretaan Italian julkiselle sektorille.
Kukaan ei vamaan kiistä pohjoismaisen hyvinvointiyhteiskunnan etuja ja että tietyt osat siitä on säilytettävä. Mutta ei se kai tarkoita että sitä ei saa kritisoidaMitenkäs se olikaan, että alhainen verotus ja minimaalinen valtion panostus ihmisten elämään tuo hyvää kaikille?
Hallintoon löytyy rahaa, kenttätyöhön ei:Poliisin niukoista resursseista ohjataan kasvava osa hallintoon. Sisäministeriön poliisiosastolle haetaan parhaillaankin kolmea ylitarkastajaa ja yhtä poliisitarkastajaa. Vastaavia korkeita hallinnollisia poliisivirkoja on ennestäänkin kymmenittäin. Poliisin kenttätyössä sen sijaan eletään niukkuuden keskellä. Suuressa osassa Suomea kenttäpartiot ajavat satoja kilometrejä ehtiäkseen tehtävästä toiseen. Harvalukuiset tutkijat hautautuvat kasvavien juttupinojensa alle.
:nope:Poliisilaitoksilla ei ole varaa palkata uusia poliiseja eläkkeelle siirtyvien tilalle.
http://www.tekniikkatalous.fi/talous/quotsuomi+pohjoismaista+ylivoimaisesti+heikoinquot++suomessa+2+paakonttoria+ruotsissa+1200/a688137"Suomi Pohjoismaista ylivoimaisesti heikoin" - Suomessa 2 pääkonttoria, Ruotsissa 1200
Suomi on muihin Pohjoismaihin verrattuna surkea houkuttelemaan amerikkalaisia yrityksiä investoimaan. Rippuisesta lähtötasosta investoinnit vielä romahtivat viime vuonna 26 prosenttia.
Suomi sai viime vuonna 1,47 miljardia dollaria suoria investointeja Yhdysvalloista. Mukana ovat niin yritysostot, uusien yritysten perustannat ja jo maassa toimivien yritysten laajennukset ja tuotannolliset investoinnit.
Investointipaon kärjessä oli lääkeala, joka tietotekniikka-alan jälkeen on toiseksi suurin amerikkalaisyritysten toiminta-alue Suomessa.
Ruotsi sai amerikkalaisyhtiöiden investointeja viime vuonna peräti 29 miljardia dollaria, Tanska 9,8 miljardia dollaria ja Norja peräti 34 miljardia, missä oli kasvua yli 22 prosenttia.
Lääketeollisuus ry:n puheenjohtaja ja MSD:n Suomen toimitusjohtaja Ilpo Tolonen moittii vuonna 2009 voimaan tullutta lääkeasetusta, joka lyhensi lääkkeiden patenttiaikaa nelisen vuotta verrattuna muihin Euroopan maihin. Suomessa on voimassa menetelmäpatentti, muissa maissa tuotepatentti. Viitehintajärjestelmä ja lääkevaihto johtivat Suomessa lääkemarkkinoiden 2,5 prosentin laskuun, mikä puolestaan on karkoittanut investointeja.
Perinteisesti Suomi on ollut lääketutkimuksessa iso maa. Tolosen mukaan markkinoiden kutistuminen vie ulkomaisten yritysten investointihalut, mikä on merkinnyt jopa 800 työpaikan vähenemistä alalla. Suomalaisilta palkkalistoilta on vähennetty noin sata tutkijaa. Aloitettujen kliinisten lääketutkimusten määrä on vähentynyt vuodesta 2006 noin 50 prosenttia.
Tutkimus on vähentynyt muuallakin, mutta vähemmän, Tolonen toteaa.
Company katoaa Tukholmaan
Eniten amerikkalaisyrityksiä Suomesta on kadonnut niin sanotun Pohjoismaisen mallin vuoksi. Amerikkalaisyritykset karsivat toimintojaan ja keskittävät Pohjoismaiden toiminnot yhteen maahan, joka tavallisimmin on Ruotsi tai Tanska.
Amcham Finlandin johtaja Kristiina Heleniuksen mukaan Pohjoismaiden pääkonttoria pitää Suomessa kaksi amerikkalaisyritystä, Ruotsissa noin 1 200.
”Muut maat kampanjoivat ulkomaisten investointien houkuttelemiseksi, Suomi on ollut tässä suhteessa OECD-maista heikoin ja Pohjoismaista ylivoimaisesti heikoin”, Helenius valittelee. ”Nyt hallitusohjelmaan on ensi kerran kirjattu, että Suomi luo strategian kansainvälisten investointien houkuttelemiseksi maahan. Mutta ensin pitää trendi kääntää.”
Heleniuksen mukaan Suomen harvoja valtteja ovat olleet korkeatasoinen lääke- ja hyvinvointitutkimus sekä Venäjän läheisyys. Yhä enemmän kuitenkin yritykset investoivat Venäjälle suoraan eikä Suomen kautta.
Invest in Finlandin mukaan uusia ulkomaalaisomisteisia yrityksiä tuli viime vuonna Suomeen lukumääräisesti vähän enemmän kuin edellisvuonna: perustettuja 72 ja yritysoston kautta 90, kun edellisvuoden luvut olivat 51 ja 77. Tämä on edelleen alle puolet huippuvuoden 2007 tasosta.
http://www.kauppalehti.fi/5/i/talous/uutiset/etusivu/uutinen.jsp?oid=20110992593Viroon yhä enemmän suomalaisia yrityksiä
Perjantai 16.09.2011 klo 08:42
Suomalaisyritysten määrä Virossa on kasvanut voimakkaasti, Suomen suurlähetystö Tallinnassa kertoo.
Lähetystön laskelmien perusteella vuoden alussa helmikuussa suomalaisyrityksiä oli Virossa 4 179. Viime tiedot kertovat, että määrä on noussut 4 635:een.
- Kasvua on tänä vuonna lähes 500 yritystä, lähetystöstä kerrotaan.
Virossa on yhteensä noin 46 000 aktiivisesti toimivaa yritystä, joten suomalaisilla on sangen painava rooli uuden euromaan taloudessa. Viron valtio houkuttelee aktiivisesti uusia investointeja.
-En usko, että Suomen kiristyvä verotus tuo mitään yritysryntäystä Viroon, lähetystön talouspolitiikan erityisavustaja Pilvi Põdramägi sanoo.
Viime vuonna Virossa noin 2100 suomalaisyritystä esitti vuosikertomuksen ja tilinpäätöksen. Tänä vuonna aktiivisten suomalaisyritysten määrä nousee noin 3500:aan, lähetystössä lasketaan.
Baltian ja Valko-Venäjän asiantuntija Juha Hämäläinen arvioi viikko sitten (8.9.) Kauppalehdessä, että pääomatulojen veronkorotukset ajavat suomalaisia omistajayrittäjiä joukoittain Viroon.
- Asuinpaikka ja yhtiön hallinta siirretään yhä useammin pysyvästi Viroon, asianajotoimisto Soraisen palveluksessa oleva Hämäläinen sanoi Kauppalehden haastattelussa.
Olli Herrala
olli.herrala@kauppalehti.fi
+358-10 665 2428
http://keskustelu.kauppalehti.fi/5/i/keskustelu/thread.jspa?threadID=195267&tstart=0&forumID=32Ei tässä ole mitään muuta takana kuin aivan järjetön ero verotuksessa ja byrokratiassa. Koko mentaliteetti on erinlainen, välillä Suomessa tuntuu, että on väärin yrittää. Ja jos jotain saa toimimaan, niin sitten siitä pitää rangaista.
Ja ensi vuodelle verotus vain kiristyy. Esimerkiksi yrittäjän pääomatulosta entistä pienempi osuus jää Suomessa kaksoisverotuksen ulkopuolelle, kun määrä putoaa 60 000 euroon. Tämä on puhdasta kiusantekoa, koska epäilen, että kokonaisverokertymä laskee. Toisaalta, koska yritykseen jäävää pääomaa verotetaan, niin voiton tekemisen mielekkyys tai taseen kuntoon laittaminen ovat siinä ja siinä. Tällä taas saadaan aikaan yrittäjiässä lähinnä turhia riskejä, koska yritykset ovat vähemmän valmiita lamaan. Siinä ei ole tietysti yrittäjän tai valtion kannalta mitään järkeä, mutta eihän veropoliittiikkaamme ohjaa mikään järki.
Samalla käsittämättömän korkeaa pääomaveroprosenttia nostetaan ja siihen tulee vielä rankaisuluonteinen korotus, joka nostaa sen 32%. Huh huh, sitten ihmetellään, että miksi pääoma ei hakeudu tai pysy Suomessa. Kuka suomalainenkaan investoisi Suomeen?
Lisäksi on aivan mieletön ero siinä, miten yritykseen jätettyä varallisuutta ei Eestissä veroteta ollenkaan. Tämä saa yritykset kasvattamaan tasettaan. Suomessa vero on 26% mukaan tai ehkä nyt 25% mukaan ensi vuonna. Kokoomus antoi perusjunttien teatteriesityksen jälkeen aivan liikaa periksi vasemistovihreille. Toisaalta juntit vai juntat ovat vain yksi vasemmistopuolue lisää.
Samoin työntekijän kannalta tasavero tekee asioista selvempiä. Yrityksen taloutta ja toimintaa on paljon helpompi suunnittella.
Suomalaisia yrityksiä on kohta 10 000 Eestissä. Mitenhän paljon niitä täytyy sinne siirtyä ennen kuin Suomessa herätään siihen, että yrittämisen edellytyksiä ei kannata verottaa kuoliaaksi? Hyvinvointiyhteiskunta ei tarkoita, että veropolitiikan pitäisi olla rankaisuluontoista, kuten SDP/Vasemmiston/Vihreiden linjaukset ensi vuodelle ja koko mentaliteetti ovat.
Onhan se vähän sääli siirtää yritystoimintaa Eestiin. Mutta kilpailuetu on vain niin mieletön, että aikojen kiristyessä tämä tulee entisestään kasvamaan. Jos jokainen yritys vie mukanaan keskimäärin 100 000 euron verot, niin vuoto on 5 000 000 vuodessa ja 10 000 yrityksellä 1 000 000 000. Osa on pieniä ja osa suuria, joten tuota keskiarvoa on vaikea arvoida, eiköhän tuossa kuitenkin miljardiluokan munauksesta puhuta. Ei mikään pikkujuttu.
Veron korotuksessa kannattaa muistaa, että sillä on aina ohjausvaikutus. Yritysten ja pääoman verotus on aivan järjetöntä Suomessa ja pahenee vain.
Suomalaisessa yrittäjäympäristössä on toki se hyvä puoli, että siitä löytyy paljon parannettavaa
Tuo malli sopisikin nykysuomeen ihan hyvin. Saadaan vielä yksi keino lykätä mitään tärkeitä päätöksiä. Eikä politiikkojen tarvitse ottaa edes vastuuta, kun kansa päättää!Laaninen: Kansanäänestykset kaikkiin kuntaliitoksiin
Joo ja saadaan taas yksi keino hassata veronmaksajien rahoja.Tuo malli sopisikin nykysuomeen ihan hyvin. Saadaan vielä yksi keino lykätä mitään tärkeitä päätöksiä. Eikä politiikkojen tarvitse ottaa edes vastuuta, kun kansa päättää!
Toivottavasti kepun kannatusluvut valuvat 1,2%:n paikkeille.
Taas on valtio työntämässä nokkansa asioihin, jotka eivät sille kuulu ja siten luomassa ylimääräisiä vaikeuksia yritystoiminnalle. Jos asian voisi jostakin aloittaa, niin miksei ei luoda tasa-arvokiintöitä eduskuntaan, hallitukseen ja kaikille julkisen sektorin osa-alueille?Tasa-arvoasioista vastaava ministeri Paavo Arhinmäki ehdottaa sukupuolikiintiöitä pörssiyhtiöiden hallituksiin. Kiintiötavoite pitäisi hänen mukaansa kirjata hallituksen tasa-arvo-ohjelmaan.
Tasa-arvoasioista vastaava ministeri Paavo Arhinmäki (vas) haluaa sukupuolikiintiöt pörssiyhtiöiden hallituksiin, jos sukupuolten tasapuolinen edustus ei toteudu pörssiyhtiöissä vuoteen 2013 mennessä.
Arhinmäen mielestä kiintiötavoite pitäisi kirjata hallituksen tasa-arvo-ohjelmaan.
Kiintiöt tarkoittaisivat sitä, että hallituksissa pitäisi olla vähintään 40 prosenttia kumpaakin sukupuolta. Arhinmäki korosti, että lainsäädäntö ei ole tasa-arvoautomaatti.
– Kiintiöiden toimeenpanoa koskevat tutkimukset ovat osoittaneet, että kiintiölainsäädäntö ei automaattisesti johda tasa-arvon huomioon ottamiseen päätöksiä tehtäessä. Tasa-arvoinen päätöksenteko tarkoittaa myös sitä, että päätöksiä valmisteltaessa otetaan huomioon niiden vaikutukset naisiin ja miehiin, Arhinmäki sanoi tänään seminaarissa Helsingissä.
Naurettavaa paskaa. Jos nyt alotettaisiin edes tasa-arvoyksiköstä.Taas on valtio työntämässä nokkansa asioihin, jotka eivät sille kuulu ja siten luomassa ylimääräisiä vaikeuksia yritystoiminnalle. Jos asian voisi jostakin aloittaa, niin miksei ei luoda tasa-arvokiintöitä eduskuntaan, hallitukseen ja kaikille julkisen sektorin osa-alueille?
Tuollahan tasa-arvo jo toteutuu, naisia on vähintään 40%. Eikö se ole tasa-arvon mittari?