Thyella
þýðingafræðingur
Nyt ei kyllä tuu mieleen muuta ku joskus Äitsaaren leirintäalueella maistettu viskimätitahna. :yuck:
Moon tän tainnu joskus kertoakin, mutta kerrotaan nyt uusiksi. Joskus opiskeluaikoina vietettiin kaverin vanhempien kesämökkisaarella juhannusta. Mökki sijaitsi jossain Turun saaristossa ja yöpyminen tapahtui teltoissa. Mukaan olin kaikessa viisaudessani ottanut mm. HK:n eineslihappulia. Lihapullista joita ei tietenkään säilytetty jääkaapissa vaan jossain teltannurkassa, ja suurin osa jäi syömättä, joten kaikessa "viisaudessani" päätin pakata ne sunnuntaina kassiini ja ottaa mukaani, mitä sitä nyt hyviä ihapullia poiskaan heittämäänKaikki "jauheliha"tuotteet. Ihan oikeesti oon saletissa, että paskakaan ei maistu niin paskalta kuin eineslihapullat. Laatta lentää.
Oon joskus kokeillu tuunata niistä jotain syömäkelpoista. No can do.
Kokeiles joskus maistaa sitruunapippurilla. Herkkua!Pöh! Grillattu vasikanmaksa, ohuina ja rapeina siivuina, päällä mustapippuria ja merisuolaa on aivan saatanallisen hyvää.
Mulla oli joskus intissä leirillä paketti eineslihapullia matkassa, joita sitten siinä yöllä kipinävahdissa mutustelin. Seuraavana aamuna puuhasteltiin jotain siinä teltan tuntumassa, ja huomasin kun orava juos sieltä teltan liepeen alta ulos. Oli saatana käynyt käynyt viemässä niitä lihapullia sieltä avonaisesta paketista.Moon tän tainnu joskus kertoakin, mutta kerrotaan nyt uusiksi. Joskus opiskeluaikoina vietettiin kaverin vanhempien kesämökkisaarella juhannusta. Mökki sijaitsi jossain Turun saaristossa ja yöpyminen tapahtui teltoissa. Mukaan olin kaikessa viisaudessani ottanut mm. HK:n eineslihappulia. Lihapullista joita ei tietenkään säilytetty jääkaapissa vaan jossain teltannurkassa, ja suurin osa jäi syömättä, joten kaikessa "viisaudessani" päätin pakata ne sunnuntaina kassiini ja ottaa mukaani, mitä sitä nyt hyviä ihapullia poiskaan heittämäänHimaan päästyäni pistin pullat jääkaappiin ja kun seuraavana päivänä iski sitten joskus iltasella nälkä, laahustin jääkaapille napatakseni muutaman lihapullan suuhuni. Puraisin ja mutustelin ja kun huomasin maun tuntuvan hieman omituiselta, päätin tsekata pullat hieman tarkemmin. Joka helvetin lihapullan pinnassa luikerteli snadeja keltaisia toukkia :yuck::yuck::yuck::yuck:
Ei lentänyt sentään laatta, mutta syljeskelin aika pitkään lihapullan (ja toukan) murusia suustani ja harvemmin on tulllu hampaitakaan niin perusteellisesti pestyä.
Näin jälkenepäin ajatellen tuntuu täysin käsittämättömältä, että mulle tuli tuolloin edes mieleen tuli a) ottaa telttareissulle mukaan lihapullia ja gee) raahata ne sieltä mettästä vielä takaisin Stadiin :nope::nope::nope:
Meni muuten tuon episodin jälkeen tovi ennenkuin alkoivat taas lihapullat maistua.
Kyllä!Pöh! Grillattu vasikanmaksa, ohuina ja rapeina siivuina, päällä mustapippuria ja merisuolaa on aivan saatanallisen hyvää. Kyytipoikana olut tai laadukas chianti.
Samaa mieltä :ahem:Kunnon muusi syntyy hyvistä muusiperunoista. Neste täysmaidosta niin, että ensin kuullotetaan runsaahkossa voissa sipulit ja lisätään maito. Maito-voi-sipuli -sekosen tulee olla kuumaa kun se lisätään kuumiin keitettyihin perunoihin. Muusi muussataan muusinuijalla ronskisti vähän sinne päin. Sitä ei jumalauta vatkata millään teho- tai sauvasekoittimilla liisteriksi. Pitää jäädä kökköjä. Lisävoit, suolat, valkopippurit, persiljat ym. maun mukaan. Kermaisen kastikkeen kanssa tarjotessa muusiin voi balanssin vuoksi halutessaan lisätä vähän happoa valkoviinietikasta, sitruunasta tai vaikka maustekurkkuliemestä.
En ottanut kantaa kuin kotimaisiin makkaroihin, kosk' en tunne muita. Nuohan sitä on mitä suomimies vetää grilliltä ja kylmänä. Mut ainakaan mitään erikoisempia raakamakkaroita ei tulis mieleen kokeilla syödä raakana.Mistähän maasta tulevat hyvät kylmänä syötävät makkarat ja nakit? Vai tarkoititko tahallisesti juurikin suomimakkaraa, etkä suomalaista makkaraa?
Ja kunnon muusi oikein kiiltelee makuaan!.
*Kunnon muusi syntyy hyvistä muusiperunoista. Neste täysmaidosta niin, että ensin kuullotetaan runsaahkossa voissa sipulit ja lisätään maito. Maito-voi-sipuli -sekosen tulee olla kuumaa kun se lisätään kuumiin keitettyihin perunoihin. Muusi muussataan muusinuijalla ronskisti vähän sinne päin. Sitä ei jumalauta vatkata millään teho- tai sauvasekoittimilla liisteriksi. Pitää jäädä kökköjä. Lisävoit, suolat, valkopippurit, persiljat ym. maun mukaan. Kermaisen kastikkeen kanssa tarjotessa muusiin voi balanssin vuoksi halutessaan lisätä vähän happoa valkoviinietikasta, sitruunasta tai vaikka maustekurkkuliemestä.
Ei tee.Tekeekö saarioinen kolmioleipiä?
Kyllä muuten ainakin ennen teki.Ei tee.
Täällä valmistettiin juuri kaksi pellillistä pizzaa. Täytteenä suppilovahveroita, jauhelihaa, kinkkusuikaleita, katkarapuja, aurajuustoa sekä sitten pakolliset tomaattisoseet, mausteet, sipulit ja normaalit juustot pintaan. Kahteen päivään syöty koko satsi.Väsäsin makaronilaatikon uuniin. Tummaa makaronia, naudan jauhelihaa, sipulia, porkkanaa, pekonia, täysmunamaitoa ja juustoa. Hyvää arkiruokaa.
Kolme pienintä lastani rakastavat noita valmiita pinaattilettujaTekis mieli sanoa "kaikki", mutta "liha"pullat (kanannahkapullat) on kyllä keskivertoeinestä karmivampia. Ja tietysti iki-inhokkini PINAATTILETUT :yuck::yuck::yuck: Pelkkä niiden haju saa vatsan kääntymään. Kouluaikojen kauhumuistoja on ruokalasta tulvivan pinaattilettujen hajun pakoilu oksennusta nieleskellen.