Karmein maistamasi einesruoka?

Thyella

þýðingafræðingur
Liittynyt
28.3.2004
Viestit
3500
Sijainti
Ciutat Comtal
Nyt ei kyllä tuu mieleen muuta ku joskus Äitsaaren leirintäalueella maistettu viskimätitahna. :yuck:
 

OoPee

Nuori ikäisekseen
Liittynyt
2.6.1999
Viestit
81527
Sijainti
Far enough
Kaikki "jauheliha"tuotteet. Ihan oikeesti oon saletissa, että paskakaan ei maistu niin paskalta kuin eineslihapullat. Laatta lentää.

Oon joskus kokeillu tuunata niistä jotain syömäkelpoista. No can do.
Moon tän tainnu joskus kertoakin, mutta kerrotaan nyt uusiksi. Joskus opiskeluaikoina vietettiin kaverin vanhempien kesämökkisaarella juhannusta. Mökki sijaitsi jossain Turun saaristossa ja yöpyminen tapahtui teltoissa. Mukaan olin kaikessa viisaudessani ottanut mm. HK:n eineslihappulia. Lihapullista joita ei tietenkään säilytetty jääkaapissa vaan jossain teltannurkassa, ja suurin osa jäi syömättä, joten kaikessa "viisaudessani" päätin pakata ne sunnuntaina kassiini ja ottaa mukaani, mitä sitä nyt hyviä ihapullia poiskaan heittämään :rolleyes: Himaan päästyäni pistin pullat jääkaappiin ja kun seuraavana päivänä iski sitten joskus iltasella nälkä, laahustin jääkaapille napatakseni muutaman lihapullan suuhuni. Puraisin ja mutustelin ja kun huomasin maun tuntuvan hieman omituiselta, päätin tsekata pullat hieman tarkemmin. Joka helvetin lihapullan pinnassa luikerteli snadeja keltaisia toukkia :yuck::yuck::yuck::yuck:

Ei lentänyt sentään laatta, mutta syljeskelin aika pitkään lihapullan (ja toukan) murusia suustani ja harvemmin on tulllu hampaitakaan niin perusteellisesti pestyä.

Näin jälkenepäin ajatellen tuntuu täysin käsittämättömältä, että mulle tuli tuolloin edes mieleen tuli a) ottaa telttareissulle mukaan lihapullia ja gee) raahata ne sieltä mettästä vielä takaisin Stadiin :nope::nope::nope:

Meni muuten tuon episodin jälkeen tovi ennenkuin alkoivat taas lihapullat maistua.
 

kouvotsvoni

Banjottu
Liittynyt
30.1.1999
Viestit
89969
Sijainti
Corsica
Kanannahkalihapullat joissa vain e-aineita ja "lihaksi luokiteltavaa paskaa"..Ei kyllä...helvetti vie.
 

SamiJ

Well-known member
Liittynyt
13.10.2002
Viestit
9172
Moon tän tainnu joskus kertoakin, mutta kerrotaan nyt uusiksi. Joskus opiskeluaikoina vietettiin kaverin vanhempien kesämökkisaarella juhannusta. Mökki sijaitsi jossain Turun saaristossa ja yöpyminen tapahtui teltoissa. Mukaan olin kaikessa viisaudessani ottanut mm. HK:n eineslihappulia. Lihapullista joita ei tietenkään säilytetty jääkaapissa vaan jossain teltannurkassa, ja suurin osa jäi syömättä, joten kaikessa "viisaudessani" päätin pakata ne sunnuntaina kassiini ja ottaa mukaani, mitä sitä nyt hyviä ihapullia poiskaan heittämään :rolleyes: Himaan päästyäni pistin pullat jääkaappiin ja kun seuraavana päivänä iski sitten joskus iltasella nälkä, laahustin jääkaapille napatakseni muutaman lihapullan suuhuni. Puraisin ja mutustelin ja kun huomasin maun tuntuvan hieman omituiselta, päätin tsekata pullat hieman tarkemmin. Joka helvetin lihapullan pinnassa luikerteli snadeja keltaisia toukkia :yuck::yuck::yuck::yuck:

Ei lentänyt sentään laatta, mutta syljeskelin aika pitkään lihapullan (ja toukan) murusia suustani ja harvemmin on tulllu hampaitakaan niin perusteellisesti pestyä.

Näin jälkenepäin ajatellen tuntuu täysin käsittämättömältä, että mulle tuli tuolloin edes mieleen tuli a) ottaa telttareissulle mukaan lihapullia ja gee) raahata ne sieltä mettästä vielä takaisin Stadiin :nope::nope::nope:

Meni muuten tuon episodin jälkeen tovi ennenkuin alkoivat taas lihapullat maistua.
Mulla oli joskus intissä leirillä paketti eineslihapullia matkassa, joita sitten siinä yöllä kipinävahdissa mutustelin. Seuraavana aamuna puuhasteltiin jotain siinä teltan tuntumassa, ja huomasin kun orava juos sieltä teltan liepeen alta ulos. Oli saatana käynyt käynyt viemässä niitä lihapullia sieltä avonaisesta paketista.
 

Mehe Rienarsuo

Lupaavin tulokas
Liittynyt
9.3.1999
Viestit
20163
Sijainti
Konnektikuti
Pöh! Grillattu vasikanmaksa, ohuina ja rapeina siivuina, päällä mustapippuria ja merisuolaa on aivan saatanallisen hyvää. Kyytipoikana olut tai laadukas chianti.
Kyllä!
Maksa on loistava raaka-aine. Just nää ohuet rapeaksi paistetut tai paksummat roseepihvit tai savupekoni-sipuli -pohjaan väsätty kermainen maksakastike. Ei ole parempaa. Haudutettua, ei ruskistettua, sipulia ja kunnon perunamuusi*. Puolukka-karpalosurvos, josta happamin kärki taitettu vaikka tipalla vaahterasiirappia.

*Kunnon muusi syntyy hyvistä muusiperunoista. Neste täysmaidosta niin, että ensin kuullotetaan runsaahkossa voissa sipulit ja lisätään maito. Maito-voi-sipuli -sekosen tulee olla kuumaa kun se lisätään kuumiin keitettyihin perunoihin. Muusi muussataan muusinuijalla ronskisti vähän sinne päin. Sitä ei jumalauta vatkata millään teho- tai sauvasekoittimilla liisteriksi. Pitää jäädä kökköjä. Lisävoit, suolat, valkopippurit, persiljat ym. maun mukaan. Kermaisen kastikkeen kanssa tarjotessa muusiin voi balanssin vuoksi halutessaan lisätä vähän happoa valkoviinietikasta, sitruunasta tai vaikka maustekurkkuliemestä.
 

T.K

Sähkö-ukkeli
Liittynyt
28.9.2008
Viestit
3883
Sijainti
Nolla potenttiaalissa
Kunnon muusi syntyy hyvistä muusiperunoista. Neste täysmaidosta niin, että ensin kuullotetaan runsaahkossa voissa sipulit ja lisätään maito. Maito-voi-sipuli -sekosen tulee olla kuumaa kun se lisätään kuumiin keitettyihin perunoihin. Muusi muussataan muusinuijalla ronskisti vähän sinne päin. Sitä ei jumalauta vatkata millään teho- tai sauvasekoittimilla liisteriksi. Pitää jäädä kökköjä. Lisävoit, suolat, valkopippurit, persiljat ym. maun mukaan. Kermaisen kastikkeen kanssa tarjotessa muusiin voi balanssin vuoksi halutessaan lisätä vähän happoa valkoviinietikasta, sitruunasta tai vaikka maustekurkkuliemestä.
Samaa mieltä :ahem:
Ja ehdottomasti täysmaidosta, ei mitää kevytmaito-kurria sinne :mad_old:
 

Mangelo

Well-known member
Liittynyt
19.4.2007
Viestit
24380
Mistähän maasta tulevat hyvät kylmänä syötävät makkarat ja nakit? Vai tarkoititko tahallisesti juurikin suomimakkaraa, etkä suomalaista makkaraa?
En ottanut kantaa kuin kotimaisiin makkaroihin, kosk' en tunne muita. Nuohan sitä on mitä suomimies vetää grilliltä ja kylmänä. Mut ainakaan mitään erikoisempia raakamakkaroita ei tulis mieleen kokeilla syödä raakana.
 

Knoukka

Well-known member
Liittynyt
25.5.2000
Viestit
27426
.

*Kunnon muusi syntyy hyvistä muusiperunoista. Neste täysmaidosta niin, että ensin kuullotetaan runsaahkossa voissa sipulit ja lisätään maito. Maito-voi-sipuli -sekosen tulee olla kuumaa kun se lisätään kuumiin keitettyihin perunoihin. Muusi muussataan muusinuijalla ronskisti vähän sinne päin. Sitä ei jumalauta vatkata millään teho- tai sauvasekoittimilla liisteriksi. Pitää jäädä kökköjä. Lisävoit, suolat, valkopippurit, persiljat ym. maun mukaan. Kermaisen kastikkeen kanssa tarjotessa muusiin voi balanssin vuoksi halutessaan lisätä vähän happoa valkoviinietikasta, sitruunasta tai vaikka maustekurkkuliemestä.
Ja kunnon muusi oikein kiiltelee makuaan!

Maksasta tuli mieleen toinenkin sisäelin, joka on vieläkin harvempien herkku. Ja taivaallisen hyvää: jäniksen sydän Tavataan antaa pöydän arvostetuimmalle ruokailijalle. Siis seuraavan kerran kun syötte jänispaistia niin pyytäkää sydän ja maistakaa. Niin mureaa ja mietoa, että sulaa kielen päälle. Sydänlihashan on verkkomaista eikä säikeistä.
 

Knoukka

Well-known member
Liittynyt
25.5.2000
Viestit
27426
Väsäsin makaronilaatikon uuniin. Tummaa makaronia, naudan jauhelihaa, sipulia, porkkanaa, pekonia, täysmunamaitoa ja juustoa. Hyvää arkiruokaa.
 

VR

Syytön ja sillä sipuli
Liittynyt
7.4.1999
Viestit
10649
Sijainti
U15
Taitaa mennä sinne roskeläppäpizzaosastolle.
 

Lunssila

Well-known member
Liittynyt
6.6.2008
Viestit
18218
Mitäs vittua, "Karmein maistamasi einesruoka?" on muuttunut kotikokkien kokoontumispaikaksi.
 

Sam

Muumipappa
Liittynyt
2.8.2000
Viestit
34097
Sijainti
Muumilaakso
Väsäsin makaronilaatikon uuniin. Tummaa makaronia, naudan jauhelihaa, sipulia, porkkanaa, pekonia, täysmunamaitoa ja juustoa. Hyvää arkiruokaa.
Täällä valmistettiin juuri kaksi pellillistä pizzaa. Täytteenä suppilovahveroita, jauhelihaa, kinkkusuikaleita, katkarapuja, aurajuustoa sekä sitten pakolliset tomaattisoseet, mausteet, sipulit ja normaalit juustot pintaan. Kahteen päivään syöty koko satsi.
 

Juskanen

Naisilleninen
Liittynyt
3.8.2003
Viestit
6598
Sijainti
lähiö
Tekis mieli sanoa "kaikki", mutta "liha"pullat (kanannahkapullat) on kyllä keskivertoeinestä karmivampia. Ja tietysti iki-inhokkini PINAATTILETUT :yuck::yuck::yuck: Pelkkä niiden haju saa vatsan kääntymään. Kouluaikojen kauhumuistoja on ruokalasta tulvivan pinaattilettujen hajun pakoilu oksennusta nieleskellen.
 

oldez

Well-known member
Liittynyt
14.3.2003
Viestit
19491
Hmmm.. otsikon perusteella voisi olettaa että täällä on Kurskin kokkausten kuvagalleria.
 

Siggeboi

Banned
Liittynyt
6.9.2006
Viestit
4475
Sijainti
Puskassa
Kun oikeastaan tarkemmin miettii, niin en oikeastaan pidä eineksistä. Jos lasketaan noi porkkana-, veri- ja pinaattiletutkin eineksiksi. Pinaattiletut nyt jotenkin menee, jos ne paistaa pannulla kera voin. Lihapullat on yleisesti ottaen kauheaa kuraa. Etenkin HK:n mummon lihapullat on sellaista sontaa, mitä en voi sietää. :yuck:
 

Sam

Muumipappa
Liittynyt
2.8.2000
Viestit
34097
Sijainti
Muumilaakso
Tekis mieli sanoa "kaikki", mutta "liha"pullat (kanannahkapullat) on kyllä keskivertoeinestä karmivampia. Ja tietysti iki-inhokkini PINAATTILETUT :yuck::yuck::yuck: Pelkkä niiden haju saa vatsan kääntymään. Kouluaikojen kauhumuistoja on ruokalasta tulvivan pinaattilettujen hajun pakoilu oksennusta nieleskellen.
Kolme pienintä lastani rakastavat noita valmiita pinaattilettuja :D Menee hyvin välipalana. On tullut ostettua kaksi kertaa kahteen viikkoon. Kesällä tehtiin nokkoslettuja, joita tykkään itsekin syödä. Nokkosista ei ole täällä pulaa.
 

Knoukka

Well-known member
Liittynyt
25.5.2000
Viestit
27426
Kerran kiiruussa ostin pirkan lasagnen. Hyi vittu. Ulkonäkökin muistutti limaklönttiä eikä maku ollu yhtään parempi.
 
Ylös