Leffa-arvostelumme.

Fagerholm

Oman elämänsä Sutil
Liittynyt
19.12.2004
Viestit
39265
Sijainti
Semminki
No kyllähän tällaisia arvioita, joissa naisnäyttelijät kuitataan pelkkinä tisseinä eikä nimiäkään vaivauduta mainitsemaan, voisi joku pitää jopa rahtusen loukkaavina.
Just just.
No ei kai siinä.
Voitit.
Jatka Rieppo puolestani Mannonen tissit dissaamista.
 

spotter90

Half Blind, Full Throttle
Liittynyt
8.9.2014
Viestit
8363
Sijainti
Helsinki
Avaruusseikkailu 2001: Kubrickin tieteisklassikko, joka saa pohtimaan ihmismielen uteliaisuutta avaruutta kohtaan. Koneen ottama ylivalta miehistöstä on myös mielenkiintoinen jakso, kuten lopun surrealistinen valojakso. Straussin musiikki kruunaa kaiken.

Autot 2: Taattua Pixar-animointia, sillä maisemat ovat huikean näköisiä kirkkaine väreineen. Pääosa on annettu hinausautolle, jolloin lasten suosikki Salama-auto jää ikävästi sivuosaa. Tämä vie elokuvalta hieman särmää ensimmäiseen verrattuna. Vakoojatarina on hauskaa seurattavaa. Katsottu alkuperäisversiona.

Terminaali: Spielbergin elokuva sai inspiraation tositapahtumista, sillä iranilaismies asui 20 vuotta Charles de Gaullen lentokentällä. Tom Hanks tekee hyvän roolisuorituksen unohtamatta kentän turvallisuuspomona työskentelevää Stanley Tuccia, jolle kehittyy pakkomielle päästä eroon kentän asukista. Catherine Zeta-Jones on symppaatisen oloinen söpönä lentoemäntänä. Hyvän mielen aikaansaava elokuva.
 

Fagerholm

Oman elämänsä Sutil
Liittynyt
19.12.2004
Viestit
39265
Sijainti
Semminki
Terminaali sai aikaan suunnattoman raivon miten kaksi niin lahjakasta ja taitavaa elokuvantekijänä voi saada aikaan niin surkean tekeleen.
Eikä ollut tissejä.
 

kouvotsvoni

Banjottu
Liittynyt
30.1.1999
Viestit
89969
Sijainti
Corsica
Son of Saul
Auswitch-elokuva, jossa oli juonikin, mutta se kyllä oli sivuseikka, kun lähes koko elokuva seurattiin lähietäisyydeltä pakkotyötä kuolleiden parissa, summittaista väkivaltaa, kuolevia ja kuolleita ihmisiä, silloin kun ei käyty kurkkaamassa miten mukavat oltavat oli natsivartijoiden tiloissa musiikkeineen ja konjakkeineen. Ahdistava.
****
 

spotter90

Half Blind, Full Throttle
Liittynyt
8.9.2014
Viestit
8363
Sijainti
Helsinki
Juha: Nyrki Tapiovaaran uskollinen sovitus Juhani Ahon romaanista, joka jo alussa kehkeytyy kolmiodraamaksi. Katsoessa herää kysymys, ajoiko Juha hyväntahtoisuudellaan vaimonsa Shemeikan syliin? Vaimon vastustelu shemeikan viettelystä kohtaan on hyvin totetutettu, kuten laajakuvat puiden kaadosta ja veneen poukkoamisesta koskessa. Elokuvassa hyvin näkyy Suomenssa hyvin alkeelliset toteutustavat. 30-luvun elokuvat ovat kovin erilaisia, joten niitä katsoessa huomio kannattaa kiinnittää juoneen.

Bullitt: Hyvä rikoselokuva, jossa on jännityselokuvista tuttuja elementtejä. Takaa-ajokohtaus on loistava ja San Franciscon kadut luovat vuoristoratamaisen tunnelman. Steve McQueen uransa parhaassa roolissa.

Rush: Ron Howardin mukiinmenevä ohjaus, joka käsittelee Niki Laudan ja James Huntin MM-taistelua 1976. Tuo loistavasti esille kaksi eri persoonaa, joiden tulkinnan toteuttavat mahtavasti Daniel Brühl ja Chris Hemsworth. Brühl on Laudana uskottava.

Hot Tub Time Machine: Sekoilukomedia, joka tuo nostalgisen fiiliksen etenkin 80-luvun kokeneille. Chevy Chase on hauska kylpyammeen korjaajan roolissa. Valitettavasti ei naurata kovin pitkään, enkä ymmärrä miksi tälle tehtiin jatko-osa.
 
Viimeksi muokattu:

Zoe

Maagikko, noituja
Liittynyt
25.11.2002
Viestit
9925
Sijainti
Nollola
Florence 7,5/10

Koomillis-traagillinen tarina rikkaasta ja laulutaidottomasta seurapiirirouvasta, joka haluaa laulaa. Vähän ohueksi jäävän ja pinnallisehkon kokonaisuuden pelastavat loistavat näyttelijät: Meryl Streep, Hugh Grant ja eritoten ilmeikkyydellään ihastuttava Simon Helberg (eli The Big Bang Theoryn Howard!).
 

Zoe

Maagikko, noituja
Liittynyt
25.11.2002
Viestit
9925
Sijainti
Nollola
The Lost City of Z 7/10

Paikoitellen puuduttava ja pitkäpiimäinen, mutta enimmäkseen ihan mielenkiintoinen elokuva Amazonin viidakoissa tutkimusmatkailleesta Percy Fawcettista. Kesken leffan piti tarkistaa, näytteleekö Fawcettin luottoapuria todella Robert Pattinson; niin kertakaikkinen on muodonmuutos Twilight-elokuvien kalvakasta lymyilijästä parrakkaaksi viidakkosankariksi.
 

Albert Oil

Hippi ja juntti
Liittynyt
14.2.2000
Viestit
55371
Sijainti
Korviesi välissä
Vietinpä pitkästä aikaa leffapäivän, kun ilmaiseksi pääsen. En ymmärrä miksei tule käytyä useammin.

Supersweden varmastikin kaikki tämän Forumin käyttäjät käyvät katsomassa, eiks vaan? Hieno filmi upeine arkistomateriaaleineen. Välillä oltiin rariteetin nimissä inhorealismin rajoilla - en esimerkiksi koskaan muista nähneeni palavaa Niki Laudaa, joka hölmistyneenä haroo hiuksetonta päätään, kun häntä kannetaan lanssiin. Myös kerronnan seuraaminen on välillä työlästä, koska ruotsi ei ole vahva kieleni ja kuvat veivät niin mennessään, että tekstityksen vilkuilu unhoittui.
Itkin hieman, kun Roger Williamson kuoli. 5 / 5

Napis 3. No joo. Ei yhtä lennokas kuin kaksi ekaa osaa. Itse asiassa tuossa trailerissa taitaa olla elokuvan parhaat vitsit. Jäänee sarjan viimeiseksi osaksi, nyt on tämä idea aika loppuun ammennettu. Plussaa Timo Lavikaisesta ja huikeasta Santtu Karvosesta. Ja siitä, että Jasper Pääkkönen on ehtinyt kuolla jo ennen elokuvan alkua.
Fagerholm! Tissejä on!
2 / 5
 

CCMK

Well-known member
Liittynyt
9.11.2009
Viestit
14184
Tässä joitakin päiviä sitten tulin vihdoin ja viimein kaiken jälkeen katsoneeksi Rushin kun en sitä varsinaisesti aiemmin kerennyt missään välin kunnolla katsoa esitysaikaan ja muutenkin sen jälkeen kaikkien silloisten kiireitteni johdossa. Muutaman muun lisäkerran jälkeen (Viimeksi tänään kun Subilta tuli tämä peräti ihan televisiostakin.) niin taidan sanoa siitä seuraavaksi nyt muutaman sanasen...

Elokuva tosiaan keskittyy vuoden 1976 James Huntin ja Niki Laudan maailmanmestaruustaistoon ja nimensä mukaisesti oli tosiaan kiirehdityn oloinen.:(

Paljon jäi kyllä harmittavasti tärkeitä yksityiskohtia kertomatta ja taustoittamatta varsinkin ajalta ennen molempien herrojen todellista nousua F1-maailman huipulle. Molempien herrojen tärkeät ensivoitotkin merkitykseltään taidettiin elokuvassa ohittaa pahan kerran. Laudan osalta March-ajoista ei kerrottu oikeastaan mitään ja BRM:nkin osuus tuntui liioitellun hyvältä. Huntin osuus tässä vaiheessa oli mukiinmenevää kerronnaltaan vaikka sekin tuntui huononevan elokuvan mittaan ja jos ei huononevan niin vahvasti liioittelun suuntaan mentiin.

Monia muitakin historiallisia ja periaatteessa aika moniakin mielenkiintoisenkin oloisia tapahtumia jäi kertomatta tai huomioimatta kuten esimerkiksi nuoren Luca di Montezemolon nyrkkimatsi Berdie Martinin kanssa kun di Montezemoloa ei Watkins Glenissä 1975 kisatuomarointi miellyttänyt ja koko di Montezemolon näyttävä tulevaisuuden urakin Ferrarilla olisi voinut loppua siihen paikkaan ilman ennen pitkää tapahtunutta Enzon rauhoittumista mitä nyt tietenkin di Montezemolo joutui lähtemään FIAT:lle tuolloin toistaiseksi, samalla Monzan 1976 Laudan sanasota ja tappeluksi melkein koitunut konflikti virallisen lähettäjän kanssakin jäi huomiotta kun tämä virallinen lähettäjä kun aikanaan haukkui Nikiä värisokeaksi hulluksi.

Tämä lähettäjä oli siis sama kaveri mikä mokasi Monzassa 1978 Ronnille ikävällä tavalla, kisarintamalla välillä kuskit menivät johtopaikkojen ja muiden osalta sekaisin, Jochen Massin osuuttakin vähäteltiin melko pahasti ja radikaalisti homma tuntui sovitetun erilaiselta kun muistaa, että Hunt tavallaan voitti kakkoskuljettajan asemasta siinä missä Mass oli se selkeä sopimuksellinen ja lähtökohtaisesti johtajallisesti yllättävänkin pitkään tallin ykköskuljettaja joka ei sitten vain pystynyt tavallaan olemaan se todellinen kunnon johtaja tallissa ja samalta tuntui välillä myös Clay Regazzoninkin osuus muuttuneen joskin ei niin silmiinpistävästi eikä yhtä pahasti.

Vaikka jotkut muut kuljettajat olivat merkittäviäkin tuolla kaudella niin heidät tunnuttiin jätetyn aika pahasti paitsioon huolimatta siitä, että toki Jamesin ja Nikin taistelufilmi tämä Rush olikin. Hieno veto oli kuitenkin näyttää muun muassa Nyrren ajajakokous joskin siitäkin muun muassa Rautaherra von Hahnsteinin kuittailut niin Laudalle kuin Huntille oli karsittu aika minimiin ja vähän turhan sävyisältä tuntui siihen nähden mitä tilanne oli oikeasti.

Tosin kuljettajista näkyi tässä selvimmin varmaankin ainakin kaikki sen kuskit kun juuri muuten vähänkin keskirivin takaa olevat kuskit jäivät aika näkymättömiin vaikka poikkeuksia oli aina tämän elokuvan osalta kärkikuskejakin eli John Watsonia, Carlos Reutemannia ja Jacques Laffitea myöten.

Suomi-viittauksia oli kaksi näillä näkymin joista selvin oli tietysti Antti Hakalan oleminen Hans-Joachim Stuckina ja sitten oli tämä leikkiautorata jossakin kohtaa alkupuolella elokuvaa joka oli jostakin syystä olevinaan Suomessa valmistettu ja Suomen lipun omaava ja taisi sisältää leikkiauton joka näytti aivan Mikko Kozarowitzkyn RAM-Marchilta (Lienee elokuvan tekijöillä tullut tahaton viittaus tai tarkoitus muuhun kuljettajaan RAM-Marchilta tai toiseen talliin kuten esimerkiksi Boy Hayjeen ja F&S Propertiesin osto-Penskeen kun Kozarowitzky yrityksensä ajoi vasta 1977 vaikka toki paljon myös vuodesta 1976 neuvotteli eri tallien kanssa...)

Muina puutteina voisi kai sanoa, että kilpa-ajokohtauksissa oltiin välillä vähän menty sieltä mistä aita oli matalin ja erikoistehosteita oli käytetty, mutta hyvä oli toki yritys. Tosin ne radat joilla olevinaan ajettiin kisaa tai testiä niin ne ajettiin sitten vallan muilla radoilla sitten oikeasti.:frank:

Välillä myös esimerkiksi ajajapukujen mainokset oli mitä oli ja FIA:n merkit olivat vähän turhan tuoreita ja välillä käytettiin FIA:n merkkejä ja CSI:n eli sen ajan F1:n kaupallisen järjestön merkkejä sekaisin miten sattuu tai niitä ei huomattu. Lajin päättäjätkin olivat välillä hieman turhan nuorekkaan näköisiä kuten esimerkiksi Kreivi von Metternich näytti joltain italialaiselta mafiosolta ja makeilijalta kuin uskottavalta sen ajan rautaiselta, teräväkieliseltä ja ärhäkkäältä lajipäättäjältä ja samanlainen ongelma oli myös Bernien edeltäjä Pierre Ugeuxin ja muutaman muunkin tuon ajan todellisen lajipäättäjänkin suhteen. Tosin Ugeuxin tai muutaman muun vanhan lajipampun esittäjäksi ei vain ilmeisesti sitten harmittavasti löytynyt riittävän vanhoja näyttelijöitä.

Kiintoisasti Bernietä tai Balestrea ei taidettu mainita tai näyttää lähes lainkaan edes arkistopätkissä ellei sitten se Ranskan kisan ilkeän vanhahkolta näyttänyt herra ollut Balestre vaikka oikeammin taisi olla Monsieur Dubery joka oli näitä Ugeuxin suosikkeja hänen seuraajakseen ja jonka poika on ollut usein Ranskan kisojen päättävissä komiteoissa isänsä tapaan ja yksi lajin sponsorijohtaja.

Ja nuorempi Dubery tietysti oli välillä Balestre-uskollinen ja ennen pitkää sitten ennen vanhentumistaan ja myöskin eläköitymistään tai lähestyvää eläkettään Bernie-uskollinen. Olihan Dubery ehdolla myös Bernien asemankin perijäksi erääseen aikaan. Nuorempi siis, ei Ukko-Dubery.

Samoin Huntin osalta vähän liioitellulta tuntui myös olevinaan tuo Hesketh-tallin konkurssikin vaikka oikeastihan se konkurssi tuli vasta myöhemmin mitä nyt tietenkin sellaisenaan alkuperäisten omistajien ja tallipäällikköjen toiminta päättyi tai muuttui ainakin lähes olemattomaksi entiseen nähden ja tietenkin tallille ei tullut kunnollista pääsponsoria enää koskaan juuri sen menestyksen alun kynnyksellä tavallaan.

Kun sitten varsinaiseen kauteen 1976 päästiin niin se olikin jo todella hyvin toteutettu ja kaikkiaan pääosan esittäjät pistivät parastaan vaikka välillä meinasi kieli poskessa hommat mennä molemmilla. Naispääosankin esittäjät omalla tavallaan pääsivät hyvin esille ja Marlene tosiaan oli aikamoinen emäntä varsinaiselle Maailman Nopeimmalle aikanaan.

Ainoa huono puoli oikeastaan oli, että kun ei kerran aiempia vuosia sitten ymmärrettävästi voitu elokuvaan toteuttaa sillä tavalla kuin mitä olisi ollut tärkeää niin olisi voinut olla aivan jokaisesta vuoden 1976 kilpailusta edes jotakin materiaalia ja näkyvyyttä sen vastapainoksi ja esimerkiksi Argentiinan kisan peruutussotku aivan vuoden alussa olisi voitu kunnolla mainita ja kertoa. Kaikkiaan 16 osakilpailusta 12 näkyi filmillä ja ilmeisesti pois jäivät Long Beach, Anderstorp, Mosport ja Watkins Glen.

Kisayksityiskohdat tosiaan olivat hyvin toteutettuja ja esimerkiksi niin liikennevaloilla tehtäviä lähtöjä kuin myös tuon ajan perinteistä kansallislippulähtöä näytettiin. Monacon legendaarista nk. Noppavaloa ja sen yhtä legendaarista ensikertaa ei tainnut elokuvassa näkyä, mutta ei tuo nyt niin haittaa kun pahempiakin vikoja oli.

Selostajat tai pikemmin heidän näyttelijänsä olivat myös todella hyviä ja ehkä parhaimpia olivat Mario Poltronierin (RAI:n selostaja Italiasta tuohon aikaan ja pitkään tuon jälkeen.) ja Heinz Prüllerin (ORF:n selostaja Itävallasta tuohon aikaan ja Raymond Baxterin ja Murray Walkerin tapaan kenties lajin legendaarisin selostaja koskaan.) näyttelijöiden suoritukset selostuspätkissä vaikka hyvä toki oli myös Fujin kisan ja Japanin television selostajankin esittäjä.

Tallipäälliköiden ja muiden oheistaustahenkilöiden esittäjät olivat muuten onnistuneita paitsi, että Danielle Audetto oli kuitenkin Ferrarin Toiminnanjohtaja eikä niinkään ilmeisesti edelleenkään leffan tarkoittama di Montezemolo vuonna 1976 ellei sitten vaihto tapahtunut jossakin välissä elokuvaa selvemmin. Tosin ruutuaikaa ei Audetton esittäjä juuri saanut.

Elokuvan lopun taistelussakin Fujin radalla sijoituksia oli taas liioiteltu ja sitten Hunt suhtautui Mayeriin turhankin sävyisästi kuin oikeasti kävi raivelissa kiinni kisan jälkeen ja ei se ratkaiseva varikkokäyntikään nyt niin hirvittävän paljoa kestänyt. Mielenkiintoisesti jäi myös F1-historian kolmas tiimiradiovuosikin kertomatta elokuvassa kun tuona vuotena McLaren-talli ainakin kokeili parissa-kolmessa kisassa tiimiradiota ja niiden toimivuutta.

Sivuosarooleista puhuttaessa tosiaan myös Japanin kisalähettäjäkin oli ainakin persoonallinen vaikka harmittamaan jäi kyllä tuo Anderstorpin kisan poissaolo kun olisi kyllä ollut mukava nähdä kyllä roolisuoritus Sven 'Rööki-Bill' Åsbergin näyttelijältä kun olisi oikein aina saanut tuprutella ja vedellä mahtavia henkosia sikarista ennen kun Ruotsin lippu olisi heilahtanut.:cool:

Viimeinen harmitus oli ehkä Fujin legendaarisen nk. Lippu-Mazdan puuttuminen ruudukon perältä kisan legendaarisessa lähdössä tuon ajan Järjestysautona, mutta sen korvikkeeksi sentään nähtiin lyhyt ja hieno roolisuoritus Herbert Lingen näyttelijältä eli Sean Edwardsilta Niki Laudan pelastusta johtaneena ensimmäisenä muuna kaverina kuin kuljettajana onnettomuuspaikalla kun Laudalle huonosti Nyrrellä kävi. Joskin se osuus oli todella lyhyt ja senkin olisi voinut mieluusti pitää pidempänä ja Edwards vaikutti vähän kuin sitten laihdutuskuurilta olevalta Herr Lingeltä.:D

Tosin moneen muuhun sivuosan esittäjään nähden Edwards oli toki parempi kuin moni muu tai ainakin juuri ikätaustaan ja osaan sopiva kaveri. Järjestysautoista tai tuon ajan Turva-autoista puhuttaessa onnettomuuspaikalla kun tosiaan oli tuo Lingen tai elokuvan tapauksessa Sean Edwardsin ajama Porsche Järjestysautona Nürburgringillä 1976.
 

CCMK

Well-known member
Liittynyt
9.11.2009
Viestit
14184
Muuna huomiona lisään tuohon merkkimäärän rajoitusten takia edellisviestistä poisjääneet lyhyet huomiot:

Kaikkiaan kuitenkin hyvä elokuva Rush oli välillä silmiinpistävistä puutteistaan huolimatta eikä pelkojani ja oletuksiani vasten jättänyt ihan niin kylmäksi kuin mitä ajattelin ja välillä jopa vähemmän kylmäksi tämä elokuva huonoimmillaankin jätti toisin kuin Senna-elokuva ja se on paljon sanottu kun aiemmin olisin laittanut varsinkin ennen Rushin ensinäkemistä asiat sanoineen ilman muuta toisin päin.

Aikanaan vuonna 1976 kisoista varmaankin televisiolähetyksistä parhaiten mieleen jäi tuo Niki Laudan toinen ja ratkaiseva Monacon voitto mikä tosiaan TV2:sta aikanaan näkyi ja missä ainakin Jokisen Juha oli selostamossa hieman terävämpi kuin mitä oli ollut esimerkiksi Anderstorpissa 1975 eikä ainakaan myöskään sen kisan tapaan niin paljoa esitelmöinyt Niki Laudan auton ilmanottoaukoista tai muistakaan Ferrarin auton ominaisuuksista vaikka kyllä ajoittaista pihalla oloa radan tapahtumista oli paljonkin, mutta huonompia selostuksia Jokisella tosiaan oli.

Kieltämättä erikoista olisikin ollut mikäli tässä nyt olleessa Rushissa vaikka Monacon kisan tai Anderstorpin kohdalla olisi ollut Jokisen Juhan tai hänen näyttelijänsä esittämää selostusta ja muutoin kaiketi kenties Jan Svanlundin tai herran näyttelijän esitystä SVT:ltä olisi kaivannut Pohjoismaista puhuttaessa.

Seuraavaksi varmaankin odottelen innolla tai katson ennen pitkää Ronnin elokuvan eli tämän SuperSwede-elokuvan.:thumbup:
 

burb

.
Liittynyt
19.2.2002
Viestit
46199
Jos haluaisi tehdä tuosta aikakaudesta, ja noista kuskeista CCMK:lle kelpaavan version, ei tuollainen 123 minuutin Hollywood-leffa tietenkään ole riittävä. Eihän siinä aika riitä millään tyydyttämään CCMK:a. Pitäisi jonkinlainen kasassa pysyvä tarinakin kertoa, ilman että tavallinen katsoja ylikuormittuu nippelitiedosta.
CCMK:lle pitäisi olla 2460 minuutin dokkarisarja, jossa taustoittaminen alkaisi ajanhetkestä 14.7.1789.
 

Fagerholm

Oman elämänsä Sutil
Liittynyt
19.12.2004
Viestit
39265
Sijainti
Semminki
Kun Rush tuli teattereihin, vein deitin ensitreffeillä katsomaan sitä. Ensin oltiin ihan että aieeee vittu minkä valkkasit, mutta elokuvan ehtoopuolella jo neidillä kyyneleet valuivat ja treffien jälkeen pääsin sukupuolinussimaan.

Rush. 16/5 tähteä.
 

Saunatakki

Walk a Crooked Mile
Liittynyt
3.8.2014
Viestit
2175
Kun Rush tuli teattereihin, vein deitin ensitreffeillä katsomaan sitä. Ensin oltiin ihan että aieeee vittu minkä valkkasit, mutta elokuvan ehtoopuolella jo neidillä kyyneleet valuivat ja treffien jälkeen pääsin sukupuolinussimaan.

Rush. 16/5 tähteä.
Kaunis tarina. Liikutuin.

E:

Rushhan oli ihan kelpo elokuva.
Komppaan, däböl beissejä polkien.
 
Viimeksi muokattu:

CCMK

Well-known member
Liittynyt
9.11.2009
Viestit
14184
Jos haluaisi tehdä tuosta aikakaudesta, ja noista kuskeista CCMK:lle kelpaavan version, ei tuollainen 123 minuutin Hollywood-leffa tietenkään ole riittävä. Eihän siinä aika riitä millään tyydyttämään CCMK:a. Pitäisi jonkinlainen kasassa pysyvä tarinakin kertoa, ilman että tavallinen katsoja ylikuormittuu nippelitiedosta.
CCMK:lle pitäisi olla 2460 minuutin dokkarisarja, jossa taustoittaminen alkaisi ajanhetkestä 14.7.1789.
No jaa.

En minä muuta oikeastaan kaivannut kuin vähän enemmän yleistä historiallista tarkkuutta ja korkeintaan puoli tuntia tai tunnin verran lisää aikaa elokuvalle. Lyhyempikin olisi kelvannut vaikka noin puoleen toista tuntiin asti, mutta silloin olisi pitänyt sitten pystyä keskittymään siihen kauteen 1976 enemmän. Kun nyt tunnuttiin menevän ehkä vähän sen nuoremman polven tai vielä sitä nuortakin polvea selvästi itseäni ärsyttävämmin liikaa Hollywoodin ehdoilla.

Hienohan elokuva ilman muuta oli, kasin tai kasin puolikkaan, mahdollisesti ysin arvoinen jos numeroilla pitäisi arvioida koska harvoin näkee noin hyviä yrityksiäkään ja olisihan vuoden 1976 osalta puhuttaessa kisoja voinut olla elokuvassa kuvattuna vaikka kuusi kappaletta tai sitäkin vähemmän. Toki mikäli virheitä olisi ollut vielä vähänkin enemmän liikaa niin seiskaan tai seiskapuoleen olisi arvosana tippunut.

Sehän se olisi ollutkin hienoa kun olisi pelkästään Nürburgringiä 1976 koko ajan hehkutettu ja sitten siirryttykin jo melkein suoraan Fujin kisan ratkaisuun asti.:frank: Tai tehty koko elokuvasta käytännössä telenovela-tason ruutusankarointi jossa kisailua olisi ollut vain nimeksi asti vaikka olisihan tietysti niitä mahdollisia kullanmuruja voinut katsellakin mukavasti.:D

Ja olihan näyttelijätkin, kuten kerroin niin nimenomaan todella hyviä nimenomaan keskimäärin olemaan kuin sen vuoden oikeita vastakappaleita yleisölle. Mitä nyt olivat turhan nuoria joidenkin vanhempien näyteltäviensä osalta, mutta kun ei kerran löytynyt riittävän iäkkäitä näyttelijöitä niin ei löytynyt.

Ja Ranskan Vallankumouksen ajalta en kaipaa dokumenttisarjoja.
 
Viimeksi muokattu:

Saunatakki

Walk a Crooked Mile
Liittynyt
3.8.2014
Viestit
2175
Satoshi Konin elokuvan Perfect Bluen väijyin tuossa viikonloppuna. Kerran aikaisemmin tämän olen nähnyt englanniksi dubattuna, mutta nyt ihan alkuperäisin äänin ja enkkusubein. Kyllähän tätä katellessa ahdistui ajoittain silleen sopivasti...

E: Linkki vie IMDb-sivustolle.
 
Ylös