Sammypiru kokkaa...

Runar ja Kyllikki

Next door to Alice
Liittynyt
9.4.2000
Viestit
45727
Sijainti
Suami
Fern-sehen-ando sanoi:
sammypirulle kyllä ois tietenkin työpaikka tiedossa (tiukkojen valvontojen alaisena) jos haluaa jatkaa kokkausharrastustaan.
Ei taida kokkaus olla Sammypirulle ihan pelkkä harrastus...
 

Sammypiru

Isä
Liittynyt
29.1.2002
Viestit
4765
Sijainti
f1racing.net
Täältä alkaneen keskustelun johdattamana...


4 kpl tortillaa
4 rkl ketsuppikurkkusalaattia (Saarioisten)
2 dl kinkkusuikaleita
4 rkl katkarapuja sulatettuna
2 dl juustoraastetta


rapeaa jäävuoriruukkusalaattia pieneksi revittynä
tomaattia viipaleina
suolakurkkua viipaleita
säilöttyjä pepperoneja
Curry-chilikastiketta (Saarioisten)

1. Levitä tortillat uunipellille ja levite niille ketsuppikurkkusalaatti. Ripottele pinnalle kinkku sekä katkaravut. Ripottele pinnalle juustoraaste. Kuumenna uunissa keskitasolla +200°C:ssa noin 10 minuuttia kunnes juusto on sulanut ja tortilla on kauttaaltaan lämmennyt.
2. Laita toiselle reunalle kuumennettua tortillaa revittyä jäävuorisalaattia, tomaatin- sekä suolakurkunviipaleita ja turaus kastiketta. Taita toinen puoli tortillasta salaatin päälle, tuuppaa väliin pari pepperonia ja nauti välittömästi coca-colan kanssa.
 

Mity

Registered: Patologinen
Liittynyt
25.9.2003
Viestit
1051
Sijainti
Jyväskylä
Näitä ruokia voisi uskaltaa maistaa, toisin kuin eilistä rullaa...
 

DFiaA

I told you so
Liittynyt
7.2.2001
Viestit
14430
Sammypiru sanoi:
Tästä se alkaa, käyttäkää reseptiikkaa vapaasti.
Näyttää keitetyltä makaroonilta.

J.Heldenview keittää makaroonit jauhelihan kanssa ja nauttii ketsupin kera. Ei mene turhaa aikaa kokkailuun, vaikka safka melkein vetää vertoja makaroonilaatikolle tai spagettille kastikkeen kera :thumbup:
 

Sammypiru

Isä
Liittynyt
29.1.2002
Viestit
4765
Sijainti
f1racing.net
Re: Re: Sammypiru kokkaa...

J.Heldenview sanoi:
Näyttää keitetyltä makaroonilta.

J.Heldenview keittää makaroonit jauhelihan kanssa ja nauttii ketsupin kera. Ei mene turhaa aikaa kokkailuun, vaikka safka melkein vetää vertoja makaroonilaatikolle tai spagettille kastikkeen kera :thumbup:


Makaroni, jauheliha ja ketsuppi on ruokaa herkullisimmillaan, mutta oisko sen tyyppisen reseptin tänne laittamisessa ollut mitään pointtia?
 

DFiaA

I told you so
Liittynyt
7.2.2001
Viestit
14430
Re: Re: Re: Sammypiru kokkaa...

Sammypiru sanoi:
Makaroni, jauheliha ja ketsuppi on ruokaa herkullisimmillaan, mutta oisko sen tyyppisen reseptin tänne laittamisessa ollut mitään pointtia?
Kyllä :ahem:

Lihamakaronit J.Heldenview tyyliin

1 annos:
puoli pussia makaronia
200g jauhelihaa


Keitetään makaronit ja jauhelihat vedessä noin 7min. Kaadetaan vedet pois. Nautitaan ketsupin kera lautaselta.
Ohje vain ei kaupalliseen käyttöön :ahem:
 

vermula

Well-known member
Liittynyt
1.2.2001
Viestit
12921
Vermula paistaa jaihelihan erikseen pannulla omassa rasvassaan, tulee paljon parempaa!
 

jitu

Well-known member
Liittynyt
6.10.2004
Viestit
325
Sijainti
Suomen Moskova
Mity sanoi:
Näin on! Jauhelihaa kattilassa, hyi!
Totta! Kukas nyt jauhelihaa kattilaan laittaa. Ruskistaahan se ehdottomasti pitää ja sitten vielä tummia ja tulisia mausteita... Itse olen aina ruskistanut ja mieluiten voissa! Ah, miten epäterveellistä!
 

Juhis

Well-known member
Liittynyt
11.6.2001
Viestit
2341
Sijainti
Joutseno
vermula sanoi:
Vermula paistaa jaihelihan erikseen pannulla omassa rasvassaan, tulee paljon parempaa!
¨

Nykykokkailussa pannu jauhelihan paistamisessa on vain ja ainoastaan siksi että jotkut pätemisentarpeen omaavat luuserit kohottaa niillä itsetuntoaan. :D :D :nope: :nope:

Taitaa J.Heldenviewin kokkaustaidot olla saman tasoisia hänen ajotaitojensa kanssa :thumbup:
 

Sammypiru

Isä
Liittynyt
29.1.2002
Viestit
4765
Sijainti
f1racing.net
Viime torstain .Liemessä -ohjelmassa Kirsi Alm ja joku "poikanen" kokkailivat Yrttikuorrutettua possunfileetä lisäkkeineen. Siitä innostuneena päätin itsekkin testata tuota reseptiikkaa, tosin hieman muunneltuna.

Tällä hetkellä perunat ovat kuorittuna, parsatankoja tästä kylästä ei "tuoreena" löytynyt, joten käytän parsakaalia :D ja porkkanaa. Kaikki muutkin raaka-aineet ovat hyvin valmisteltuja, joten itse ruuan valmistaminen vieraiden tultua sujuu nopsaan ja aikaa seurusteluun jää reippaasti.

Läski menee kohta uuniin:
 

DFiaA

I told you so
Liittynyt
7.2.2001
Viestit
14430
Juhis sanoi:
Nykykokkailussa pannu jauhelihan paistamisessa on vain ja ainoastaan siksi että jotkut pätemisentarpeen omaavat luuserit kohottaa niillä itsetuntoaan. :D :D :nope: :nope:
Makaronilaatikkoa tehdessäkin ihan yhtä makoisaa tulee vaikka jauhelihan kypsentäis makaroonin kanssa. Kumminki koko moska sillä maitoliemellä peitetään. Pannulla paistaminen on niitä varten jotka haluavat kaiken rasvan ruokaan ja kohottaa sillä massaansa.

Sorry että pilaan sun ruokatoikkia pirulainen.
 

Sammypiru

Isä
Liittynyt
29.1.2002
Viestit
4765
Sijainti
f1racing.net
J.Heldenview sanoi:
Makaronilaatikkoa tehdessäkin ihan yhtä makoisaa tulee vaikka jauhelihan kypsentäis makaroonin kanssa. Kumminki koko moska sillä maitoliemellä peitetään. Pannulla paistaminen on niitä varten jotka haluavat kaiken rasvan ruokaan ja kohottaa sillä massaansa.

Sorry että pilaan sun ruokatoikkia pirulainen.
80 -luvulla ja sen jälkeen ja ehkä hieman 70-luvullakin syntyneet, jota itse edustan, ovat jo tottuneet ruokaan, jota ei aina paisteta pannulla, lihat, kanat, kalat ja vastaavat on opittu kypsentämään nykyaikaisissa kiertoilmauuneissa. Ruskea kasdtikekkin valmistetaan näille ikäluokille yleensä jauhoja rasvassa ruskistamatta. Syy miksi tähän on menty - suoraan uunissa kypsentäminen on helpompaa ja tehokkaampaa. Tarjoappa 60-luvulla syntyneelle uunissa kypsennettyä jauhelihaa, kelpaako? epäilen. Mutta 80 -luvulla syntyneelle kelpaa.

Itse valmistan ruokani välillä pannulla, välillä uunissa. Heldennäkökulmalle semmonen, että ei se panmnulla paistaminen välttämättä ole sen rasvaisempaa kuin uunissa kypsentäminenkään. Esimerkiksi jauhelihan paistaminen teflon-pannulla ei tarvitsee yhtään lisärasvaa ja iso osa rasvasta käristyy pannuun kiinni ja syötäväksi jää vähemmän rasvaista lihaa kun taas uunissa rasva ei irtoa niin herkästi lihasta, vaan lihasta tulee ulos nestettä -> liha kuivuu.
 

DFiaA

I told you so
Liittynyt
7.2.2001
Viestit
14430
Tarkoitin kirjoittaa että keittämällä lihan rasvapitoisuus vähenee kun kaadat nesteet viemäristä alas. Eikä tule kuivaa lihaa.
 
Ylös