Sammypiru kokkaa...

Sammypiru

Isä
Liittynyt
29.1.2002
Viestit
4765
Sijainti
f1racing.net
Ai vituuu, jäi valmistuotteista kuvat ottamatta, tunnelma lieni niin kaunis ja maukas siinä vaiheessa, että kamera hyýti.



Rakkaat ystävät, syökää.

Ai niin, annokseeni kuului myös 12-pack Karjalaa.

/f1 /say nd: Karjala Olut III (0,33l, 4,6 til-%) [Oy Hartwall Ab 00390 Helsinki]
 

Matxi

81-04-05-07-08-14-15
Liittynyt
9.8.2000
Viestit
30477
Sijainti
toalet
Kyllä jauheliha kuuluu ruskistaa pannulla. Paistijauhelihaa kun ostaa niin ei sitä rasvaakaan pahemmin ole.

[Matxi] sikanautajauhelihaa nyt syö elävä erkkikään
[Matxi] kerran piruuttani ostin kun oli tarjouksessa
[Matxi] meinas laatta lentää kun ruskistin sitä jauhelihaa
[Matxi] järkyttävä rasvanlemu
[Matxi] ja se rasvan määrä
[Matxi] hirvittävä
 

Micael

Micael
Liittynyt
24.5.2004
Viestit
17754
Sijainti
East of Eden
Itsehän kypsennän kaikki lihat oliiviöljyssä (kreetalaista Knossos-oliiviöljyä) ja usein myös teen kastikkeen samaiseen oliiviöljyyn kera mausteiden.

Oli sitten kyseessä sika/nauta-, paist- i tai muu jauheliha, tai vaikkapa suikalepaisti porosta tai hirvestä, niin kaikki kypsennetään oliiviöljyssä. Mausteita lisäämällä saa mieluisen kastikkeen.

Muuten, tartar-pihviä ei ole vielä tullut syötyä,; ehkäpä joskus sitäkin tulee maistettua mutta silloin jauhelihan pitää olla ehdottoman puhdasta raavaan paistijauhelihaa.
 
Liittynyt
24.1.2004
Viestit
10131
Sijainti
Oslo
McMike sanoi:
Muuten, tartar-pihviä ei ole vielä tullut syötyä,; ehkäpä joskus sitäkin tulee maistettua mutta silloin jauhelihan pitää olla ehdottoman puhdasta raavaan paistijauhelihaa.
Ei siihen kyllä paistilihaa kannata käyttää vaan sisäfilettä.
 

Sammypiru

Isä
Liittynyt
29.1.2002
Viestit
4765
Sijainti
f1racing.net
Itse en oliiviöljyä ruokiini laita, koska se on niin pahan makuista. Olishan se cool käyttää oliiviöljyä TV-kokkien tapaan :thumbfh:
 

jaska

Ett silleen!!!!!!1 -mies
Liittynyt
29.12.1998
Viestit
32215
Sijainti
kyrkslätt
Sammypiru sanoi:
Itse en oliiviöljyä ruokiini laita, koska se on niin pahan makuista. Olishan se cool käyttää oliiviöljyä TV-kokkien tapaan :thumbfh:
mie taas käytän ja paljon ... son hyvää :ahem:
 

Nopeahuoli

Pomo Hetteri
Liittynyt
5.4.2001
Viestit
27734
Sijainti
PDX, OR
Sammypiru sanoi:
Itse en oliiviöljyä ruokiini laita, koska se on niin pahan makuista. Olishan se cool käyttää oliiviöljyä TV-kokkien tapaan :thumbfh:
Juuri nain. Muuttaa ruuan makua valtavasti, semminkin jos teet jotain mihin ulkopuolisia makuja tarttis tulla.

Voi. Voi. Voi. Ja. Voi. :ahem:
 

OoPee

Nuori ikäisekseen
Liittynyt
2.6.1999
Viestit
81527
Sijainti
Far enough
Matxi sanoi:
Kyllä jauheliha kuuluu ruskistaa pannulla. Paistijauhelihaa kun ostaa niin ei sitä rasvaakaan pahemmin ole.

[Matxi] sikanautajauhelihaa nyt syö elävä erkkikään
[Matxi] kerran piruuttani ostin kun oli tarjouksessa
[Matxi] meinas laatta lentää kun ruskistin sitä jauhelihaa
[Matxi] järkyttävä rasvanlemu
[Matxi] ja se rasvan määrä
[Matxi] hirvittävä
Riippuu niin paljon siitä mimmosta se sikanautajauheliha on. Jos se on semmosta vaaletaa rasvasta mössöä, niin ei se tosiaan on hyvää, mutta jos se on laadukkaampaa, niin hyväähän se on.

Ittehän just perjantaina ostin sitä tarjouksesta 2 kiloa hintaan 2.45 euroa / kilo (-54 rosenttia :eek: ). Pimu jauhoi sen siinä mun silmien edessä lihasta (nappasi vitriinistä lihaa, joka oli myytävänä kokolihana). Aika usein noissa valmispakkauksissa vaan tuppaa olemaan ainesosana semmosta kamaa, mitä ei enää ilkeä muuten myydä.
 

Micael

Micael
Liittynyt
24.5.2004
Viestit
17754
Sijainti
East of Eden
Sammypiru sanoi:
Itse en oliiviöljyä ruokiini laita, koska se on niin pahan makuista. Olishan se cool käyttää oliiviöljyä TV-kokkien tapaan :thumbfh:
Oliiviöljyssä kypsentäminen on huomattavasti terveellisempää kuin esim. voissa tms. rasvassa paistaminen.

Oliiviöljy ei muuta esim. lihan alkuperäistä makua vaan kypsentää lihan mureaksi. Toki oliiviöljyä tulee käyttää harkitusti, ei löträämällä.

Oliiviöljyn sijaan voi käyttää myös kotimaista rypsiöljyä, mutta oliiviöljy kestää kuumentamista huomattavasti paremmin kuin rypsiöljy.
 

OoPee

Nuori ikäisekseen
Liittynyt
2.6.1999
Viestit
81527
Sijainti
Far enough
McMike sanoi:
Oliiviöljyssä kypsentäminen on huomattavasti terveellisempää kuin esim. voissa tms. rasvassa paistaminen.

Oliiviöljy ei muuta esim. lihan alkuperäistä makua vaan kypsentää lihan mureaksi. Toki oliiviöljyä tulee käyttää harkitusti, ei löträämällä.

Oliiviöljyn sijaan voi käyttää myös kotimaista rypsiöljyä, mutta oliiviöljy kestää kuumentamista huomattavasti paremmin kuin rypsiöljy.
Eikös siinäkin ollu eroa, että käytätkö ns. kylmäpuristettua oliviiöljyä vaiko ei. Oliko peräti niin, että jompikumpi öljy ei oikein edes sovellu paistamiseen.

Jokatapauksessa ihmettelen niin pal kauhiast, et jos oliiviöljy ei sovellu paistamiseen, niin miten ne Parakallokset siellä Reikassa saa kuitenkin pyöräytettyä niin makoisia annoksia oliviiöljyä käyttäen? :confused:
 

300 SLR

Well-known member
Liittynyt
15.8.2000
Viestit
316
Sijainti
Oulu
Nälkä tulee noita kuvia katsellessa. Itse käytön oliiviöjyä vain tiettyihin ruokiin (omeletti espanjalaiseen tyyliin, fetasalaatti jne.), mutta silloinkin mielellään mietoa, koska se maku on niin voimakas.

Paistamiseen ja kastikkeisiin käytän ehtaa voita ja joissain tapauksissa rypsiöjyä. Liiallinen rasvan välttäminen ruuanlaitossa, on mun mielestä harmillista, koska voin, kerman ja öljyjen käyttö kuuluu olennaisena osana monin hyviin ruokiin. Pakkoko sitä on ahtaa itsensä täyteen sitä kermakastiketta. Syö salaattia ja juureksia lisukkeena.

Jauhelihan on helppokäyttöinen ruoka-aines. Valitettavan usein meillä kaupoissa on tosi huonoa jauhelihaa. Ja ne kaasupakatut jätän suosiolla kaupan hyllylle jos ei ole ihan pakko. Pitäiskin hankkia lihamylly, niin sais tehtyä ite jauhelihan, sais ainakin semmosta kun haluaa.
 

Observer

Well-known member
Liittynyt
23.10.2000
Viestit
14546
Matxi sanoi:
[Matxi] sikanautajauhelihaa nyt syö elävä erkkikään
[Matxi] kerran piruuttani ostin kun oli tarjouksessa
[Matxi] meinas laatta lentää kun ruskistin sitä jauhelihaa
[Matxi] järkyttävä rasvanlemu
[Matxi] ja se rasvan määrä
[Matxi] hirvittävä
Pah! Samanlaista hienostelua kuin Embon käyttö perseen pyyhkimiseen. Sikanautaa, nautasikaa, paistia -> íhan sama. Maussa ei ole syömähetkellä juurikaan eroja kaiken maustamisen jälkeen.
 

Giffen:[

The Horned Reaper
Liittynyt
14.5.2004
Viestit
3000
Sijainti
unknown
Kokkasin tässä itselleni äsken tofu-wokkia... ja yllättävää kyllä, pippuria ja grillimausteita (aivan liikaa) lisäämällä siitä tuli syötävän makuinen. Yleensähän olen enemmän lihan ja nimenomaan punaisen lihan suurkuluttaja, mutta kuultuani tofun olevan "ravitsemusopillisesti täydellistä ravintoa" ja saatuani eräältä moniallergiselta ystävältänikin hieman lisäpotkua, päätin kokeilla tätä ihmeellistä mautonta mönjää.

Jos jollain, vaikka ihan sammypirulla itsellään, olisi maukkaampia tofu-reseptejä, olisi kiva kuulla niitä. Netistä niitä ei kovin montaa löydy..
 

jaska

Ett silleen!!!!!!1 -mies
Liittynyt
29.12.1998
Viestit
32215
Sijainti
kyrkslätt
Observer sanoi:
Pah! Samanlaista hienostelua kuin Embon käyttö perseen pyyhkimiseen. Sikanautaa, nautasikaa, paistia -> íhan sama. Maussa ei ole syömähetkellä juurikaan eroja kaiken maustamisen jälkeen.
Pah. Jauhellihoissa nimenomaan on eroa ja voihan tuo paisti olla jopa halvempaa, ei puolet häviä pannule...

Niin ja mitä duunissa joutuu käyttää "halpoja" papereita, niin mielelläni maksan sen 2e / kk enemmän, että saan Emboa käyttää :ahem:
 

Vesku

Maatalousneuvos
Liittynyt
14.6.2003
Viestit
5795
Sori Sammy, kun tungen tänne, mutta en kehtaa toista toikkia perustaa...

Voileipäkakkuharjoitelmat, osat 2 ja 3:

Paahtoleivästä kantit pois, sopivasti vastakkain ja päällekkäin, italian salaattia ja jauhettua kinkku+ sulatejuustomössöä väleihin, vähän lihaliemeä kosteutta antamaan, muutama tunti "vetäytymistä".
Mössöä ympärille ja tomaattia. kurkkua, metvurstia, kylmäsavulohta päälle... Oikea tuore tilli tms puuttui.. No, seuraavalla kerralla paremmat koristeet...

 

Sammypiru

Isä
Liittynyt
29.1.2002
Viestit
4765
Sijainti
f1racing.net
Taas on tovi vierähtänyt, joten on aika laittaa jotakin kevyttä kokkausvinkkiä.

Tänään valmistin kevyen lauantaille sopivan iltapalan, lautasen pohjalle ensin vihreää salaattia, jonka keitettyä, jäähdytettyä nauhamakaronia, rinnalle muunmuassa paistettua pekonia, kesäkurpitsaa, paprikaa, aurinkokuivattua tomaattia, sipulia, siitakesientä ja päälle vielä mausteeksi pestoa. Juomaksi tänään tarjoamme Karjala kolmosolutta. Mestari voi jälleen kerran olla tyytyväinen.

:eek:
 

Estate

Well-known member
Liittynyt
23.11.2001
Viestit
11920
Voisin olla vapaaehtoinen maistelija, jos semmosta joskus tarvitaan... :cool:
 
Ylös