Sammypiru kokkaa...

Sammypiru

Isä
Liittynyt
29.1.2002
Viestit
4765
Sijainti
f1racing.net
Ok, olen lisännyt sinut listaani. Valitettavasti vasta 16-vuotta täyttäneet pääsevät tositoimiin, joten palaan asiaan heti kun olet rajan ylittänyt.
 

Mosse

Skidmark
Liittynyt
5.3.1999
Viestit
104235
Sijainti
On earth
Sammypiru sanoi:
Taas on tovi vierähtänyt, joten on aika laittaa jotakin kevyttä kokkausvinkkiä.

Tänään valmistin kevyen lauantaille sopivan iltapalan, lautasen pohjalle ensin vihreää salaattia, jonka keitettyä, jäähdytettyä nauhamakaronia, rinnalle muunmuassa paistettua pekonia, kesäkurpitsaa, paprikaa, aurinkokuivattua tomaattia, sipulia, siitakesientä ja päälle vielä mausteeksi pestoa. Juomaksi tänään tarjoamme Karjala kolmosolutta. Mestari voi jälleen kerran olla tyytyväinen.

:eek:
Ei pöllömpi satsi:thumbup:
 

kouvotsvoni

Banjottu
Liittynyt
30.1.1999
Viestit
89969
Sijainti
Corsica
Minä kokkailin vähän kännipäissäni PAISTAMALLA nuudeleita, makaroneja ja lihapullia...mustaksihan nuo meni.
 
Viimeksi muokattu:

Sammypiru

Isä
Liittynyt
29.1.2002
Viestit
4765
Sijainti
f1racing.net
Näin talviloman kunniaksi valmistuksessa oli kylmä perunasalaatti ja leivitetyt paistetut silakat. Tottakai voissa paistetut.
 

Sammypiru

Isä
Liittynyt
29.1.2002
Viestit
4765
Sijainti
f1racing.net
Aika on vierähtänyt ja taas on hyvä syy kokeilla jotain uutta. Tänään valmistamme rapukeittoa kotimaisesta täpläravusta. Täplärapua saa maalla ainakin kaupan pakastealtaasta 12 kpl reilun 22 euron hintaan. Kaupungissa rapuja saa varmasti ihan elävältäkin.


Ensin sulattelin pakasteravut, kuorein ja irrotin lihat. Kuoret uuniin paahtumaan vartiksi ja samalla esikäsitellyt pilkotut kasvikset voihin pannulle kuullottumaan. Sitten paahdetut ravunkuoret pannulle ja taas hetki pyörittelyä. Perään reilusti tomaattimurskaa, mausteita esim. valkopippuri, suola, kasvisliemijauhe ja puolipulloa kuivaa valkkaria. Sitten vaan keitellään kolme varttia että maku irtoaa, jonka jälkeen siivilöinti ja siivilöidyn herkun joukkoon vaahdotettua kermaa ja ravun lihat. Keittoa voi jatkaa vielä vaikka soseutetuilla juureksilla.

Tässä keitellään kasviksista ja ravunkuorista makua:
 

markoj

Custom User
Liittynyt
28.12.1998
Viestit
38925
Jos Sammypentele on suurtalouskokki, eikä osaa tehdä soppatykkiä pienemmällä sapuskaa.
 

Jr-

Maximum Attack
Liittynyt
29.3.2000
Viestit
14798
Sijainti
Saviseutu
Sammypiru sanoi:
Ok, olen lisännyt sinut listaani. Valitettavasti vasta 16-vuotta täyttäneet pääsevät tositoimiin, joten palaan asiaan heti kun olet rajan ylittänyt.
No eiköhän se nyt ole ylittänyt :D
 
Ylös