Stravan tarjoama käyrä. Perustuu tähän:Mitäs noissa käppyröissä on?
Tuo liittämäni käyrä näyttää "fitness"in ja "fatique"n.Our method for calculating Fitness, Fatigue, and Form is based off an impulse-response model first developed by Dr. Eric W. Banister in 1975. It was later applied to cycling by Dr. Andy Coggan.
The concepts apply to any measure of training stress. For example, the first models used average heart rate and time. We use Training Load and Suffer Score, computed using data collected from a power meter and heart rate monitor, respectively.
Superkompensaatio?Käyrän perusteella voisin saada hyvän tuloksen esimerkiksi Cooperissa huomenna, koska ns. peaking tapahtuu juuri nyt
Niin, siitähän tuossa taitaa olla kyse.Superkompensaatio?
Niin, siitähän tuossa taitaa olla kyse.
Hieno nimi sille, että kun lepää sopivasti, niin suorituskyky optimoituu.
Sehän riippuu ihan kuinka kovia treenejä tekee. Maratonia varten viikkoa ennen pitkä treeni ja viimeinen viikko sitten 4-2 päivät ennen maraa tankkausta, viimeinen päivä normaali ruoka. Eikä yhtään 'kuluttavaa' treeniä, pelkkää verraa ja ravistelua.Milläs tuon huippupisteen laskee/arvioi? Elokuun urakkaa varten tuo olisi varsin tärkeä tieto haarukoida ainakin suht kohdilleen tuo tuommoinen "sweet spot".
Mites tuo pätee voimaharjoitteluun salilla mm. penkkituloksen kliimaksin osalta.
:eek!::eek!:Kuriositeettina, mainittakoon että eräässä alamäessä kellotin huippunopeudeksi 102.2km/t.
Vai "kehuskella", varsin hyökkäävä strategia kommentoida toisen treenaamista ja sen motivaatioitaEi siitä mitään hyötyä, ole ellei sitten ole sen tarpeessa, että haluaa kehuskella jollakin penkkituloksella. Itsellä 65 kg -> 110 kg muutamassa kuukaudessa.
Varmasti pystyt tekemään jos hiihtää pystyt. Et tehoilla etkä jotain kyykkyä, mutta onhan noita vaikka mitä. En pysty minäkään. Nylkytän pikkupainoilla 10-40 toistoa.Täytyy nyt vielä kerran mainita asia: en pysty tekemään voimaliikkeitä alavartalolla. Syy on ilmeinen, pysyvä ja sen ehdoilla mennään harrastuksissa eteenpäin. Juokseminen on jaloille ja lantiolle "rajuinta" mitä voin tehdä, laskettelu ehkä vielä enemmän kaatumisriskin vuoksi, mutta kun se on nykyään vain nimellinen, satunnainen ajanviete, ei enää harrasteeksi luokiteltava asia.
Yläkroppaa pystyn treenaaman niin lujaa kuin haluan ja siksipä teen niin, koska voin. Ja "päälajihan" mulla on kenttäkelpoisuusSiksi tuon hiihdon otin valikoimaan mukaan.