Jalkojen ohjailu tahdonvastaisesti on kyl vaikeeta hommaa. Ne vaan menee niinku menee. Itse keskityin eilen käsiin. Erilaisia veto ja nostoasentoja kokeilin, sekä eteenvientiä pinnan päällä. 50m altaassa aikamoiseks puuskuttamiseks menee loppumatkasta, jos yrittää keskiradan vauhdeissa pysyä. Mut niin se vaan menee. Parempi varmaan lihaskunnon ja tekniikan kannalta vetää sprinttejä ja huilia välissä, kuin tasaisen hidasta vetoa. PK:ta tulee riittämiin lenkkipolulla ja hiihtoladulla.Seuran uimaharkat. Oli kyllä hyvät ja sain taas tekniikka-apua. Eka koutsi joka KEHUI mun käsivetoa. Ja 107 joka haukkui jalat.:thumbfh:![]()
Vaikeaa se on, mutta tärkeintä olisi käsittääkseni saada uintiasento sellaiseksi ettei jalat ainakaan hidasta uintia. Keskivartalostahan ne potkut pitäisi lähteä eikä jaloista itsestään. Sen takia potkuharjoituksiakin pitäisi tehdä vaikka tuntuisikin ettei niitä tarvitse.Jalkojen ohjailu tahdonvastaisesti on kyl vaikeeta hommaa. Ne vaan menee niinku menee.
Ei liene yllätys, että nimenomaan tekniikan kannalta ei kannata vetää sprinttejä, koska kovaa uidessa tekniikka hajoaa herkemmin. Voimankehittämiseenkin kuntosali on parempi paikka kuin uima-allas. Tekniikkaa pystyy ylläpitämään ja kehittämään paremmin rauhallisemmalla vauhdilla. Tekniikan kehittämisessä kannattaa kuitenkin tehdä välillä tekniikkadrillejä (25m altaassa mielellään), ja siinäkin taukojen pitäminen eri drillien välissä on suotavaa.Itse keskityin eilen käsiin. Erilaisia veto ja nostoasentoja kokeilin, sekä eteenvientiä pinnan päällä. 50m altaassa aikamoiseks puuskuttamiseks menee loppumatkasta, jos yrittää keskiradan vauhdeissa pysyä. Mut niin se vaan menee. Parempi varmaan lihaskunnon ja tekniikan kannalta vetää sprinttejä ja huilia välissä, kuin tasaisen hidasta vetoa. PK:ta tulee riittämiin lenkkipolulla ja hiihtoladulla.
Räpylöissäkin pätee vähän tuo "riippuu keneltä kysyy". Meidän pääasiallinen uintivalmentaja tuntuis olevan sillä linjalla, että kannattaa käyttää mahdollisimman vähän apulaitteita, mutta pullareita hänkin kyllä on ohjeistanut käyttämään.Apulaitteet on hyviä uinnin tekniikkaharjoituksiin. Esim. pullareilla pystyy uimaan tarpeeksi hiljaa, jotta saa tuntuman veteen. Mulla noihin potkuihin auttaa eniten uima(ei sukellus-)räpylät. Ne ohjaa potkua hyvin. Lisäksi kun on lättärit, niin saa parhaan tuntuman käden liikeratoihin, kun hakee sitä osiota.
En tarkoittanut sprintillä että vetää kuin viimeistä päivää, vaan reippaalla mutta rauhallisella tahdilla (ero ei kyl ole suuren suuri mulla), ja sitten huilaa hetken ja valmiina seuraavaan vetoon. Lyhyissä vedoissa helpompi keskittyä tekniikkaan kuin jos vetäisi putkeen kilometrin tai kolme sunnuntaivauhtia.Ei liene yllätys, että nimenomaan tekniikan kannalta ei kannata vetää sprinttejä, koska kovaa uidessa tekniikka hajoaa herkemmin.
Olen harkinnut kurssia, mutta sinne on kivempi mennä sitten kun uinti sujuu edes jotenkin. Ehkä homma on sikälikin mulle vaikeaa, kun en lapsena käynyt edes alkeisuimakoulua, jatkokursseista puhumattakaan. Homma olis varmaan helpompaa jos olis parikyt vuotta uinu oikein. 'Päävedessä' uintitekniikat on epäluonnollisia ja vaikeinta on hengittäminen. Sukeltaessa tai selkäuinnissa ei ole tuota ongelmaa. Selkäuinnissa saa hyvän käsityksen, mikä se oma uintikunto/lihasvoima/kestävyystaso on, ja mihin vois rintauinnissa päästä. Ja se on aika huono.Voimankehittämiseenkin kuntosali on parempi paikka kuin uima-allas. Tekniikkaa pystyy ylläpitämään ja kehittämään paremmin rauhallisemmalla vauhdilla. Tekniikan kehittämisessä kannattaa kuitenkin tehdä välillä tekniikkadrillejä (25m altaassa mielellään), ja siinäkin taukojen pitäminen eri drillien välissä on suotavaa.
Suosittelen sitä tekniikkakurssia, jossa saa myös esimakua noista eri tekniikkadrilleistä.
Sun lähtötasosi riittää aivan varmasti niille tekniikkakursseille. On tärkeää saada mahdollisimman aikaisin opetettua itselleen se oikea tapa. Mitä pidempään hierot tekniikkaa omalla tavallasi, sitä vaikeampaa vo oikean tekniikan sisäistäminen olla.Olen harkinnut kurssia, mutta sinne on kivempi mennä sitten kun uinti sujuu edes jotenkin. Ehkä homma on sikälikin mulle vaikeaa, kun en lapsena käynyt edes alkeisuimakoulua, jatkokursseista puhumattakaan. Homma olis varmaan helpompaa jos olis parikyt vuotta uinu oikein. 'Päävedessä' uintitekniikat on epäluonnollisia ja vaikeinta on hengittäminen. Sukeltaessa tai selkäuinnissa ei ole tuota ongelmaa. Selkäuinnissa saa hyvän käsityksen, mikä se oma uintikunto/lihasvoima/kestävyystaso on, ja mihin vois rintauinnissa päästä. Ja se on aika huono.
Tuskin sentään näin alkeiskurssiaItse kävin alkeiskurssin ~puoli vuotta sen jälkeen kun aloin aktiivisesti treenaamaan uintia. Voin sen kokemuksen perusteella sanoa, että munkin olisi kannattanut käydä se kurssi jo aikaisemmin.
Perustekniikkakurssi:Aikuisten alkeisuinnin opetuksessa harjoitellaan yksilöllisesti uinninperusteita. Tavoitteena on veden pelon voittaminen sekä oppia kellunmaan, liukumaan, sukeltamaan ja n. 5-10m alkeisuimataito.
Vähän kalliita vaan tämän hetkiseen budjettiin. Yhden lajin kurssin sais sentään alle 40€..Lähtötasovaatimuksena vähintään 100 m yhtäjaksoinen uimataito.
Kurssilla opetellaan kaikkien neljän uintilajin (rinta-, vapaa-, selkä- ja perhosuinnin) perustekniikoita.
Ilmoittautumisaika olis käynnissä ja paikkoja vielä vapaana. Pitääpä viikonloppuna pyöräyttää arpageneraattoria. Vois olla hyvä aika saada opastusta, ennemmin keväällä kuin vasta syksyllä.Rintauintitekniikkakurssi, yhteensä 5 kertaa.
Lähtötasovaatimuksena 100 metrin yhtäjaksoinen uimataito syvässä altaassa.
Tarkoitin alkeiskurssilla juuri noita tollaisia mitä quottasit viimeisenä..Tuskin sentään näin alkeiskurssia
Perustekniikkakurssi:
Vähän kalliita vaan tämän hetkiseen budjettiin. Yhden lajin kurssin sais sentään alle 40€..
Ilmoittautumisaika olis käynnissä ja paikkoja vielä vapaana. Pitääpä viikonloppuna pyöräyttää arpageneraattoria. Vois olla hyvä aika saada opastusta, ennemmin keväällä kuin vasta syksyllä.
Hölkkä 1215km
Pyöräily 860km
Hiihto 187km+128km
Kävelyä 244km
Rullaluistelua 18km
Uinti 29.3km
Soutua 1.5km
Kuntosali 75min
Vesijuoksu 6h15m
Voimistelu 1h