Aina luonnonmenetelmissä jotain perää on ja ihmisen mielihaluissa (craving, on oiva termi asialle englanninkielellä). Itseni tekee mieli välillä mystisesti vaikkapa ostaa appelsiinejä, siitä tietää, että parin päivän päästä iskee flunssa. Viimeksi jostain syystä kävelin maksamakkaraostoksille, ja seuraavan päivänä tuli verta nenästä. Lasken tämän siis niin, että keho tiesi raudan tarpeen etukäteen. Raskaana olevilla naisilla tämä craving esiintyy vahvimpana ja laittaa naiset syömään asioita "sikiön vaatimuksesta".Äite, kun oli kuolemaisillaan syöpään, jostain sai päähänsä, että koivuntuhkavesi parantaa syövän. Arvatkaas kuka kaiveli saunanpesää ja veivasi tuhkacocktaileja. Eivät auttaneet.
No koivuntuhkaan liittyen:
http://fi.wikipedia.org/wiki/Pakurikääpä
Suomen maa- ja elinkeinotarviketuotannon tutkimuslaitoksen tutkija Rainer Peltolan mukaan pakurikäävän on todettu vahvistavan sydämen toimintaa, stimuloivan immuunijärjestelmää, lievittävän tulehduskipua ja nopeuttavan vatsahaavasta toipumista. Helsingin yliopiston tutkija Kirsti Kahlos on tehnyt pakurinkäävän terveysvaikutuksista väitöskirjan. Tutkimuksessa paljastui, että pakurikääpä voi parantaa naisten rintasyöpää ja walker 256 -karsinoomaa.
Eläinkokeissa ja koeputkiolosuhteissa tehdyissä tutkimuksissa pakurinkäävän on todettu suojelevan soluja epätasapainottavalta oksidatiiviselta stressiltä ja poistavan vapaita radikaaleja, vähentävän tulehduksia, parantavan immuunivastetta ja heikentävän syöpäkasvainten kasvua.
Pakurikääpä tehostaa solujen transkriptiotekijä PPARy:n toimintaa, joka pitää yllä sokeritasapainoa ja rasvasolujen säätelyä. Tästä syystä odotetaan, että pakurikääpä vaikuttaisi lääkkeenä myönteisesti esim. 2-tyypin diabeteksen ja rasva-aineenvaihdunnan häiriön eli dyslipidemian hoidossa. Lisätutkimuksia kuitenkin tarvitaan edelleen.
Viimeksi muokattu: