Heikki Kovalainen - Suomussalmen ilopilleri

Status
Ei avoinna uusille viesteille.

pmv

Well-known member
Liittynyt
22.8.2000
Viestit
5787
Sijainti
Perä-Pohjola
Meinasin lisätä tuohon että "Mikäli Flaviolle ei syntyisi vaihdosta lisäkustannuksia"-disclaimerin, mutta kuitenkin...kyllä Heikkiin moni f1-vaikuttaja luottaa...tietävät vielä McLarenin toimintatavat...
 

Torres

Well-known member
Liittynyt
15.3.2008
Viestit
2011
Eiköhän Nico tavoittele paikkaa Mäkille ensi kaudeksi ja Haugin avittamana saattaa hyvinkin onnistua tavoitteessaan. Vettelillä ei mielestäni palkan lisäksi ole mitään syytä siirtyä pois Red Bullilta.

Heikin tulevaisuus on kuitenkin täysin omissa käsissä. Jos Heikki pystyisi haastamaan Hamiltonia kunnolla ja tekemään tasaisesti hyviä suorituksia läpi kauden, niin ei tallilla ole mitään syytä vaihtaa kuskiaan. Kuten on moneen kertaan todettu, Heikki on radan ulkopuolella tiimin kannalta täydellinen kuljettaja. Heikki on hyvä kommunikoimaan mekaanikkojen kanssa ja tuntee itsekin auton säätämiseen liittyvät niksit hyvin.

Mielenkiintoinen kysymys on, mistä Heikki löytää itsensä, jos yhteistyö McLarenin kanssa päättyy tähän kauteen. Nicon paikalle Williamsille? Takaisin Renaultille? Barrichello ja Trulli jättävät avoimet paikat?
 

UsvaaPutkeen

Well-known member
Liittynyt
21.8.2008
Viestit
264
McLaren ei ole kertaakaan missään sanonut olevansa tyytymätön Kovalaisen suorituksiin. Tämä on tätä lajiin liittyvää loputonta selittämistä kun foorumilla riittävän moni sanoo että nyt kyllä tulee lähtö jos ei ala sijoitukset paranemaan niin se muuttuu sitten siellä foorumilla vähitellen "totuudeksi" mitä hoetaan kerta toisensa perään. Kävi miten kävi sittenhän tuon näkee.
Kun noita nicon ajeluja katselee niin eipä ainakaan sen ajamisen perusteella luulisi olevan syytä vaihtaa siihen, se on sitten toinen juttu mitä se saksalaisuus painaa mutta eipä tuo ole menneisyydessäkään kuskivalinnoissa painanut mitään loppujen lopuksi. Tottakai Haugin pitää sitä höpöttää kun mersu varmaan sitä haluaisi pr:n vuoksi.
 

Bobakki

@f1hog
Liittynyt
29.6.2000
Viestit
19758
Sijainti
En oo mistään kotosin
Mielenkiintoinen kysymys on, mistä Heikki löytää itsensä, jos yhteistyö McLarenin kanssa päättyy tähän kauteen. Nicon paikalle Williamsille? Takaisin Renaultille? Barrichello ja Trulli jättävät avoimet paikat?
Minä pitäisin todennäköisimpinä vaihtoehtoina Williamsia, BMW:tä ja Toyotaa hieman tallien suorituskyvystä riippuen. Red Bullin uskon jatkavan nykyisellä kaksikollaan, mutta mikäli sinne paikka avautuu, näkisin Heikin vaihtoehtona. Paljon riippuu kuitenkin siitä, miten tallien suorituskyky tänä vuonna lopulta asettuu ja mihin talleihin tätä kautta on tunkua - Heikki joutuu kuitenkin tyytymään vähän heikompaan ratkaisuun sikäli kun ei loppukaudesta selkeästi paranna menoaan. Nelikosta kaikki Williamsia lukuunottamatta ovat olleet Kovalaisen perässä aiemmin ja kolmessa ensin mainitussa vapautuu paikkoja hyvinkin todennäköisesti.
 

UsvaaPutkeen

Well-known member
Liittynyt
21.8.2008
Viestit
264
Kuskimarkkinat on siitä ihmeellinen asia että niissä vaikuttaa aika moni muukin asia kuin että kuka on mitenkin hyvä mihinkin talliin. Siellä on 2-3 huippukuskia joiden valintoja ensin odotellaan ja sen jälkeen ne pääsee kunnolla vauhtiin. Viimeisiä soppareita hierotaan vielä joulun tienoilla. Melkeinpä hauskinta koko touhussa onkin spelukointi kun sitä voi harjoittaa ympäri vuoden.
 

Misa1

Flying finns
Liittynyt
7.4.1999
Viestit
8256
Sijainti
Helsinki
Juu, ei Maciltä olla kyllä Heikkiä mollattu ja varmasti tiedostetaan Heikin kyvyt kuskina sekä tallin jäsenenä.

Homman nimi on vaan se, että markkinat on markkinat ja saksa, vaikka paska maa joidenkin mielestä oliskin, on yks suhteellisen suuri sellainen. Mersun puolelta ollaan useaan otteeseen mainittu, että saksalainen suhari sinne halutaan. Vettel ja Rosberg taitavat olla ne suosikit.

Sinänsä en näe varsinaisesti mitään hyötyä siitä itse tallin suoritusten kannalta, että Heikin tilalle vaihdetaan toinen joka kykenee Hamiltonin tallikaverina suurinpiirtein samoihin tuloksiin. Tai toisena vaihtehtona tulisi uusi kausi 2007.

Heikki on sen verran hiirulainen, että se sopii just hyvin tallin varsinaista kilpatoimintaa ajatellen.

Vettel toisi liikaa haasteita Hamille. Luultavasti Nico, ainakin isänsä avulla saattaisi laittaa hieman kovempaa vastusta. Ihan myös siksi, että eikös sillä isä Rosbergilla ole varsin hyvät välit saksalaisten ja Mersun väen kanssa. Saattaisi olla hieman erilainen sopimus kuin Heikillä. Ei välttämättä mut vois olla.

Sinänsä Nicohan aikasemmin sano et ei edes haluis Hamiltonin kaveriks ja luulen, ettei Vetteliä nappaa McLaren. Vaan hyvä auto ja ehkä se Ferrari diili siihen päätteeks.

Joten ketä jää jäljelle, Sutil ja Glock. No onkohan noista kumpikaan Heikkiä varsinaisesti parempi vaihtoehto kuskina. Tuskin mutta molemmat voisivat olla ihan yhtälailla hyviä kakkosia Lewisille. Joten kyllä se voi olla, että Heikki hakee uutta paikkaa ensi kaudeksi.

En tosin usko, että se tuottaa Heikille mitään ongelmia. Luultavaa on, että useatkin tallit haluavat tämän kuuliaisen hiirulaisen, joka tarvittaessa onnistuu myös ajamaan kovaa. Lisäksi Heikki on varmasti sellainen juuri sopivasti kokenut mut kuitenkin vielä nuori. Eli tavallaan siinä parhaassa iässä.

Voihan se olla, että McLaren hommatkin jatkuvat, ihan yhtälailla ku eivät jatkuis :)
 

Revolt

Lead Singer
Liittynyt
19.1.2007
Viestit
3395
Homman nimi on vaan se, että markkinat on markkinat ja saksa, vaikka paska maa joidenkin mielestä oliskin, on yks suhteellisen suuri sellainen. Mersun puolelta ollaan useaan otteeseen mainittu, että saksalainen suhari sinne halutaan.
Onhan tuosta jauhettu jo siitä lähtien kun Mersu tuli McLarenin moottoritoimittajaksi vuonna 1995. Nyt on kuitenkin kulunut jo 14 vuotta ja siellä ei ole näkynyt kuin Heidfeld testikuskina parin kauden ajan, joten ei se saksalaisuus todellisuudessa paina käytännössä mitään McLarenin kuskivalinnoissa.

Luultavasti Nico, ainakin isänsä avulla saattaisi laittaa hieman kovempaa vastusta.
Joo mä luulen, että Keke ei kovin kauaa Anthony Hamiltonin kukkoilua katsoisi :D Se voi olla, että siinä Norbertin kanssa iltasella muutaman Warsteinerin, bratwurstin ja sikarin lomassa saataisiin sorvattua Nicolle ihan hyvä asema talliin.
 

Skenejeesus

Viihdekäyttäjä
Liittynyt
8.1.2008
Viestit
4207
Sijainti
Maranello
Joo mä luulen, että Keke ei kovin kauaa Anthony Hamiltonin kukkoilua katsoisi :D Se voi olla, että siinä Norbertin kanssa iltasella muutaman Warsteinerin, bratwurstin ja sikarin lomassa saataisiin sorvattua Nicolle ihan hyvä asema talliin.
Nicollahan on ainakin kokemusta jo Lewisin tallikaverina olemisesta, vieläpä Keken tiimissä. Niukasti Nico silloin yleensä hävisi Elwikselle, mutta ehkä tästä on opittu.
 

Bobakki

@f1hog
Liittynyt
29.6.2000
Viestit
19758
Sijainti
En oo mistään kotosin
Whitmarsh kommentoi Heikin hitautta Bahrainissa autosport.comissa: http://www.autosport.com/news/report.php/id/74930
MW: I think there are a number of things. I think the weekend was poor because we made some development mistakes. We had a new front wing, and I think that between us, all of us involved, we did not adopt the new front wing with Heikki's car. So I personally think, and I have expressed this to the engineers, that we did not have the best engineering package for Heikki.
Eli Whitmarshin mielestä hitaus oli ainakin osin vanhan etusiiven käyttämisestä johtuvaa. Päätös oli tuon perusteella yhteinen.
 
Viimeksi muokattu:

Misa1

Flying finns
Liittynyt
7.4.1999
Viestit
8256
Sijainti
Helsinki
IS sanoi:
Synninpäästö! McLaren "vahvasti sitoutunut" Heikki Kovalaiseen

Keskiviikkona McLaren on tuomiolla valehteluskandaalista, mutta tiistaina brittitallin tiimoilta kantautui parikin positiivista uutista: Mercedes ei hylkää formuloita, eikä McLaren Heikki Kovalaista.

Innokkaimmat ehtivät jo ryhtyä vaatimaan potkuja, kun Kovalaisen äärihankala alkukausi jatkui lähes yhtä murheellisena Bahrainissa. Tallipäällikkö Martin Whitmarsh kiiruhti kuitenkin jo vakuuttamaan, ettei talli ole heivaamassa Kovalaista ulos.

- Heikki on tehnyt vankkaa työtä tässä tallissa, ja me olemme vahvasti sitoutuneet häneen, Whitmarsh sanoi Autosportille.
Nämähän nyt on näitä juttuja mut hyvä jos pitää paikkaansa. Saapahan Heikki tehdä rauhassa oman hommansa. Tulostakin varmasti tulee paremmin, ku kukaan ei hengitä niskaan.
:ahem:
 

hippi

Well-known member
Liittynyt
13.4.2009
Viestit
2682
MTV3:lla on lyhyt uutinen Heikki Kovalaisen tällä kaudella toistaiseksi kokemista ongelmista. Kovis itse epäonnistui kahdessa ensimmäisessä kisassa (sekä ilmeisesti myös Bahrainin GP:n lähtökiihdytyksessä) ja McLaren puolestaan epäonnistui Heikin strategioiden rakentamisessa Kiinassa ja Bahrainissa.

Heikki itse arvelee, että McLaren luottaa häneen edelleen tässä vaiheessa kautta ja että hänen tilanteensa tulee parantumaan jos hän vain saa punnerrettua itsensä tulevien kilpailujen aika-ajoissa kymmenen parhaan sakkiin.

Lähde:
http://www.mtv3.fi/urheilu/f1/uutiset.shtml/arkistot/f1/2009/05/873990

Neljä kilpailua on nyt takana ja kolmetoista vielä edessä. Kauden 2009 tilanne kilpailussa McLaren-kuljettajien kesken on tällä hetkellä 1-3 Lewis Hamiltonin hyväksi niin aika-ajoissa kuin itse kilpailuissakin. Eli Barcelonassa Heikin pitäisi kyllä jo pärjätä paremmin kuin Lewis, mikäli Heikki aikoo lähiaikoina haastaa tallikaverinsa kilpailuun McLarenin ykköskuskin paikasta.

Tallikaverusten välistä vertailua:
http://www.planetf1.com/story/0,18954,6825,00.html
 

WebSlave

Trackman
Liittynyt
9.2.2005
Viestit
29660
Eli Barcelonassa Heikin pitäisi kyllä jo pärjätä paremmin kuin Lewis, mikäli Heikki aikoo lähiaikoina haastaa tallikaverinsa kilpailuun McLarenin ykköskuskin paikasta.
:D Päivän vitsi tuli heti vuorokauden vaihtumisen jälkeen!
 

hippi

Well-known member
Liittynyt
13.4.2009
Viestit
2682
WebSlave sanoi:
:D Päivän vitsi tuli heti vuorokauden vaihtumisen jälkeen!
No eipä kai siellä formuloissa varmaankaan kannata olla mukana jos vaan tähtää kakkoskuskiksi. Jos joku ei pärjää edes tallikaverilleen, niin sellainen kuski joutaa pois formula ykkösistä.

En minäkään ole laisinkaan varma siitä, että riittääkö Koviksella loppujen lopuksi kykyjä Hämiksen voittamiseksi. Lewis on sentään hallitseva maailmanmestari, eli kyllä se on jo todistanut olevansa todella hyvä kuski. Heikin täytyy kuitenkin lähiaikoina näyttää että hänessä on ainesta maailmanmestariksi, tai sitten Heikki on ihan turhaan F1:ssä. Kiinan GP:ssä Heikki kuitenkin oli selvästi Lewisia parempi, joten minulla on mielestäni hyvä syy uskoa että Koviksella pitäisi olla hyvät mahdollisuudet voittaa Hämis jos kaikki osuu kohdalleen.

Eli en yhtään vitsaillut. :)
 

Mangelo

Well-known member
Liittynyt
19.4.2007
Viestit
24380
Vähän Barrichellomaisesti alkoi kausi. Harmillista yliyrittämistä/virheitä Heikiltä ekoissa kisoissa. Pahalta näyttää että McLaren siirtää/on siirtänyt taas munat Lewiksen koriin ja Heikin mahdollisuus ajaa hyvistä sijoista on ainoastaan erikoisissa kisoissa.
 

WebSlave

Trackman
Liittynyt
9.2.2005
Viestit
29660
No eipä kai siellä formuloissa varmaankaan kannata olla mukana jos vaan tähtää kakkoskuskiksi. Jos joku ei pärjää edes tallikaverilleen, niin sellainen kuski joutaa pois formula ykkösistä.
Se mihin tähtää ja se mihin pääsee ovat kaksi eri asiaa. Sinun mielestäsi siis puolet kuskeista joutaa pois, koska ovat hävinneet tallikavereilleen? Kimi mukaan lukien.
Heikin täytyy kuitenkin lähiaikoina näyttää että hänessä on ainesta maailmanmestariksi, tai sitten Heikki on ihan turhaan F1:ssä.
No höpö höpö. Vaikka tavoite on toki maailmamestaruus, niin kilpa-autoilu voi olla ammatti ilmankin. Kuinka moni nykyisistä kuskeista sinun mielestäsi oikein ansaitsee tallipaikan ykkösissä?
Kiinan GP:ssä Heikki kuitenkin oli selvästi Lewisia parempi, joten minulla on mielestäni hyvä syy uskoa että Koviksella pitäisi olla hyvät mahdollisuudet voittaa Hämis jos kaikki osuu kohdalleen.
Heikki saa voittaa vaikka kauden loput kilpailut, eikä hänestä silti tulisi McLarenin ykköskuskia. Tasavertaisen kohtelun hän voisi saada, mutta hallitsevaa maailmanmestaria parempaa ei (eli ykköskuskin asemaa). No, jos Lewis loukkaantuisi, niin sitten Heikki voisi nousta ykköskuskiksi.
 

hippi

Well-known member
Liittynyt
13.4.2009
Viestit
2682
WebSlave sanoi:
Sinun mielestäsi siis puolet kuskeista joutaa pois, koska ovat hävinneet tallikavereilleen? Kimi mukaan lukien.
Jep. Jos Kimi häviää Felipelle vielä toisena kautena peräkkäin, niin Ferrarin pitäisi minun mielestäni antaa Kimille kenkää.

Kokonaan eri asia on, että en kyllä usko Felipen olevan tällä kaudella Kimiä parempi. Mutta jos niin kuitenkin sattuisi käymään, niin sitten Kimi ei vaan yksinkertaisesti ole ansainnut jatkopaikkaa Ferrarilla.

WebSlave sanoi:
Heikki saa voittaa vaikka kauden loput kilpailut, eikä hänestä silti tulisi McLarenin ykköskuskia.
Olisihan sekin ihan kivaa, jos McLarenilla olisi kaksi tasa-arvoista ajajaa. Lewis tuo varmaankin McLarenille rutosti sponsorirahaa Britanniasta, eikä Heikki tietystikään pysty samaan. Mutta jos Heikki osoittaa olevansa Lewisia nopeampi ajaja, niin tyhmiähän ne siellä McLarenilla olisivat jos eivät antaisi Heikille täysiä mahdollisuuksia kilpailla Lewisia vastaan. Lewis toisi kyllä McLarenille sponsorisopimuksia tallin toiseksi nopeampana kuskinakin.
 

kouvotsvoni

Banjottu
Liittynyt
30.1.1999
Viestit
89969
Sijainti
Corsica
Buttonkin olisi joutanut aikapäiviä sitten pois formuloista, kun hävisi pisteissä ensin Ralfille, joka hänkin olisi joutanut pois hävittyään Trullille (joka ei pärjännyt Alonsolle ja olisi joutanut pois) ja Montoyalle (jouti pois kun ei Kimille pärjännyt)..ja Kimi kanssa pois, kun hävisi ensimmäiset kaudet ensin Heidfeldille ja sitten Coulthardille. Sitten Fisichellallekin meni Button häviämään, mutta Fisikin olisi joutanut pois jo aikapäiviä sitten hävittyään pari kautta putkeen Alonsolle.
 

eepy

Well-known member
Liittynyt
10.6.2008
Viestit
384
ja alonsokin pois ku hävisi hamikselle...
 
Status
Ei avoinna uusille viesteille.
Ylös