Eduskuntavaalit 2011

Knoukka

Well-known member
Liittynyt
25.5.2000
Viestit
27426
Eipä tuo oikein ole populismiakaan, tuskin se meren nimi suuria intohimoja herättää. Tapa saada nimi julkisuuteen.
Populismina voi toimia sille peräkamarissa kasvaneelle ja historiantuntinsa nukkuneelle persujen äänestäjälle, joka yhdistää Itämeren Neuvostoliiton ja Venäjän suuntaa. Siis täysin väärin. Niitäkin kun on ja ääniä kun ne ovat nekin.

Mutta julkisuustemppu pääasiassa. Nolo sellainen.
 

Knoukka

Well-known member
Liittynyt
25.5.2000
Viestit
27426
Tähän toikkiin on hyvä muistuttaa tällä Voiman jutulla, että millainen mies onkaan Jyrki-boy, mahdollinen tuleva pääministerimme.

Jyrkin kosto

Jyrki Katainen järjesti alennuksen Supon johtajalle, joka arvosteli hänen Nato-kantaansa.

Nelosen uutiset julkisti syyskuun alussa puhelinnauhoituksen, jossa Supon päällikkö Seppo Nevala haukkuu alaistaan vääristä mielipiteistä. Nauhoitus oli tehty tasan viisi vuotta aikaisemmin, syksyllä 2005.

Nevala oli hermostunut kokoomuksen puheenjohtaja Jyrki Kataiselta saamastaan puhelinsoitosta, jossa tämä oli moittinut Supon kantaa Suomen Nato-jäsenyyden vaikutuksesta terrorismin vastaisessa työssä.


Nevalan mukaan Katainen oli epäillyt Supon yrittävän suistaa hänet puheenjohtajan paikalta.

Puoluejohtajana vuoden verran toiminut Jyrki Katainen kannatti Suomen Nato-jäsenyyttä ja väitti julkisesti kesällä 2005, ettei Supo saa läntisiltä tiedustelupalveluilta kaikkea terrorismin ehkäisemisessä tarpeellista tietoa Suomen ollessa Naton ulkopuolella.

Seppo Nevala torjui väitteen Ylen Aamu-tv:ssä 29. heinäkuuta 2007: ”Väitteet ovat täysin perättömiä.” Nevalan mukaan ”Natolta tulevalla tiedolla ei ole kovin suurta lisäarvoa”.

Kuukautta myöhemmin Supon terrorismin vastaisen yksikön päällikkö Paavo Selin puhui aivan samoin kuin Nevala sisäministerin järjestämässä tilaisuudessa, jossa oli myös toimittajia.

Nyt Jyrki Katainen suuttui ja soitti samana päivänä Nevalalle, joka hermostui ja haukkui alaisensa.

”Minuun on otettu yhteyttä, ja tiedät kuka henkilö on kyseessä”, Nevala pauhasi Selinille. ”Ei mikä tahansa henkilö, vaan oppositiopuolueen puheenjohtaja, joka syyttää nyt minua että [...] on minun asiallani pantu suistamaan hänet puheenjohtajan tehtävästä.”

”En mä nyt usko, että kokoomuksen puheenjohtaja lähtee ihan semmoisella tiedolla liikkeelle, joka ei pidä paikkaansa, vaan tällä hetkellä minä uskon [...] valitettavasti enemmän Kataista kuin sinua.”

Nelosen paljastuksen jälkeen Jyrki Katainen selitti yhteydenottoaan näin:

”Olin yhteydessä Seppo Nevalaan. Sanoin, että miksi te sanotte näin, että Natolla ei olisi mitään roolia terrorismin torjunnassa, koska kaikki muut viranomaiset, ja ihan maalaisjärjelläkin ajateltuna se on päinvastoin.”

Kataisen mukaan hänellä oli Nevalan kanssa ”tosi hyvä ja asiallinen keskustelu, ja se oli sitten minun osalta siinä”, hän väitti Helsingin Sanomien haastattelussa 8.9.2010.

Se ei jäänyt siihen.

Valtamedia selosti Nelosen paljastaman nauhoituksen ja Kataisen selitykset, mutta jostain syystä tiedotusvälineiltä jäi kertomatta, kuinka asia eteni.

Kataisen kosto tavoitti Supon terrorismipäällikön keväällä 2007, kun oppositiojohtaja muuttui valtiovarainministeriksi ja pääministerin sijaiseksi Matti Vanhasen kakkoshallitukseen.

Asiaa varmaan auttoi, että sisäministeriksi, siis poliisiministeriksi, tuli puoluetoveri Anne Holmlund.


Osastopäällikkö Paavo Selin oli johtanut sisäministeriön asettamaa arvovaltaista terrorismin torjunnan asiantuntijaryhmää kolme vuotta.

Hän erosi puheenjohtajan tehtävistä 19. huhtikuuta 2007. Samana päivänä nimitettiin Vanhasen kakkoshallitus.

Vain 12 päivää myöhemmin, vappuna 1. toukokuuta 2007, Selin päätettiin siirtää kenttävalvontayksikön päälliköksi. Päivämäärän vahvistaa Supon viestintäjohtaja Liinu Lehto-Seljavaara.

Siirto oli selvä alennus. Alennuspäätös kuitenkin salattiin puoli vuotta.
Selinin siirtäminen toiseen tehtävään päästettiin julki vasta sen jälkeen, kun Supon uudeksi päälliköksi oli 1. marraskuuta 2007 nimitetty sisäministeri Anne Holmlundin erityisavustaja Ilkka Salmi.

Näin syrjäyttäminen saatiin näyttämään tavanomaiselta uuden johtajan mukanaan tuomalta uudelleenjärjestelyltä.


On ilmeistä, ettei se ollut sitä.

Paavo Selin on entinen Helsingin rikospoliisin ylikomisario, joka siirtyi Supoon huumepoliisin päällikön paikalta. Selin tunnetaan pätevänä poliisina ja suorapuheisena miehenä.

Todennäköisesti jälkimmäinen käänsi hänen uransa laskuun.

Selinin kyvykkyyttä entiseen tehtäväänsä ei ole koskaan asetettu kyseenalaiseksi – lukuun ottamatta Kataisen palautetta Nato-lausuntoon.

Kataisen ja Nevalan sitaatit on poimittu Nelosen uutisista.
 

Balthazar

Luonnollisesti.
Liittynyt
10.11.2000
Viestit
13560
Sijainti
Boogie Street
Mites nuo päivämäärät? Joku tuossa ei täsmää.
Seppo Nevala torjui väitteen Ylen Aamu-tv:ssä 29. heinäkuuta 2007: ”Väitteet ovat täysin perättömiä.” Nevalan mukaan ”Natolta tulevalla tiedolla ei ole kovin suurta lisäarvoa”.

Kuukautta myöhemmin Supon terrorismin vastaisen yksikön päällikkö Paavo Selin puhui aivan samoin kuin Nevala sisäministerin järjestämässä tilaisuudessa, jossa oli myös toimittajia.

Nyt Jyrki Katainen suuttui ja soitti samana päivänä Nevalalle, joka hermostui ja haukkui alaisensa.
Alennus tapahtui kuitenkin jutun mukaan jo aiemmin?
Hän erosi puheenjohtajan tehtävistä 19. huhtikuuta 2007. Samana päivänä nimitettiin Vanhasen kakkoshallitus.

Vain 12 päivää myöhemmin, vappuna 1. toukokuuta 2007, Selin päätettiin siirtää kenttävalvontayksikön päälliköksi. Päivämäärän vahvistaa Supon viestintäjohtaja Liinu Lehto-Seljavaara.

Siirto oli selvä alennus.
EDIT: Jaa, tuossa ensimmäisessä quotessa taitaakin olla väärä vuosi: Nevalaa on varmaankin haastateltu Aamu-tv:ssä v. 2005.
 
Viimeksi muokattu:

markoj

Custom User
Liittynyt
28.12.1998
Viestit
38925
Kirsillä jotain sanottavaa Timo Soinista ja muistakin. Kannattaa ehkä kuunnella, tai sitte ei.

Kirsi Virtanen

Vaalit lähestyvät

Me vaadimme politikkoja selvittämään varallisuutensa ja taloudelliset kytköksensä. Jos saamme selville nämä seikat, luulemme, että asiat ovat hyvin. Mutta eiväthän ne ole hyvin.

Jokaisen poliitkon henkilökohtaiset näkemykset vaikuttavat hänen
pääöksiinsä ja tekoihinsa. Jos ihmisellä on heikko moraali, se tarkoittaa, että sillä ihmisellä on heikko moraali, vaikka kuinka olisi poliitikko. Jos ihminen uskoo horoskooppeihin, se tarkoittaa, että poliitikkona se sama ihminen uskoo horoskooppeihin.

Ja minusta nämä asiat kyllä vaikuttavat yhtä paljon, jos ei enemmänkin, poliitikkojen tekoihin kuin raha-asiat. Hyvät poliitikot: uskotteko horoskooppeihin, homeopatiaan, jumalaan, reiki-hoitoon? Minusta kansalaisialla on oikeus tietää jos poliitikon moraalin perusta on rakennettu huu-haalle.
http://www.yle.fi/radio1/asia/kirsi_virtanen/kirsi_virtanen_25866.html
 

mn97

Banned
Liittynyt
25.1.2004
Viestit
1707
Tuosta taas on vaikea sanoa mitään. Persut on sen verran populistinen puolue, jolla ei ole selkeää poliittista linjaa, joten sitä on tosi vaikea sijoittaa loogisesti oikeisto-vasemmisto akselille.

Sinänsä nykyään ei taida eduskunnassa olla varsinaisia sosialistisia puolueita lainkaan.
Hei mikäs se kokoomuksen linja sitten on? Hei meillä on tuhat eri vihreää sävyä. Hei me puhutaan maahamuutosta. Hei minä olen työväen presidentti. Hei me lähetetään joukkoja Afganistaniin. Hei me nuollaan juu.... Hei!

Perussuomalaisten politiikka on perustunut aina EU:n vastustamiselle ja tiukemmalle maahanmuuttopolitiikalle. Lyhyesti sanottuna kansallissosialismiin.
 

kouvotsvoni

Banjottu
Liittynyt
30.1.1999
Viestit
89969
Sijainti
Corsica
Lepardi teki paluun politiikkaan:thumbup:

Nyt kun muistaisi mistä oikein lueskelin mielestäni oikeaan osuneen arvion vaalikeskustelusta.. Perussuomalaiset ei tule kasvamaan suurimmaksi puolueeksi, mutta heillä on eniten valtaa koskien sitä mistä aiheesta puhutaan ennen vaaleja, koska heidän kannatuksensa tuntuu nousevan gallupeissa. Ottaisipa sitten mikä tahansa nopeasti nouseva populistipuolue minkä tahansa pienen puoleisen asian suurennuslasiinsa (esim valtion lainojen kasvun, työttömyyden tai väestön ikääntymisen sijasta), niin jokainen muu puolue ottaa siihen kantaa, mielellään myötäillen pelätessään kannattajiensa pakenemista.
 

SOKO

Well-known member
Liittynyt
5.8.2007
Viestit
4037
Laitampa tänne taas uuden gallupin puolueiden kannatuksesta. Vähän helpompi seurata sitä, mihin suuntaan gallupit muuttuvat. Keskustan osalta kannuksen lasku on jo hurjaa luokkaa ja raju on myös PS:n kannatuksen nousu.

Epäilen vahvasti, että seuraavat muiden kyselylaitosten gallup antavat Kepulle paremman kannatuksen. Vaalitappio on todennäköinen, mutta ei sentään ihan tässä mittakaavassa.

Perussuomalaiset lähestyy jo keskustaa

Perussuomalaisten kannatus jatkaa ennätysmäistä nousuaan. YLE Uutisten lokakuun puoluekannatusmittauksessa perussuomalaisten kannatus yltää 14,3 prosenttiin. Nousua syyskuusta on 1,8 prosenttiyksikköä.

Taloustutkimuksen YLE Uutisille tekemän kannatusarvion mukaan perussuomalaiset lähenee keskustaa, jonka kannatus on pudonnut 17,6 prosenttiin. Laskua syyskuusta on 1,4 prosenttiyksikköä.

Kokoomus yhä suosituin puolue

Myös muiden suurten puolueiden, kokoomuksen ja SDP:n, kannatus on laskenut. Suosituin puolue on edelleen kokoomus, jonka kannatus on pysynyt lähes ennallaan 21,7 prosentissa. Laskua syyskuusta on 0,2 prosenttiyksikköä.

SDP:n kannatus on puolestaan laskenut 0,7 prosenttiyksikköä syyskuusta ja on nyt 19,1 prosenttia.

Pienet puolueet lähes ennallaan

Vihreiden suosio on laskenut 0,2 prosenttiyksiköllä ja puolueen kannatus on nyt 9,7 prosenttia.

Vasemmistoliiton kannatus on sen sijaan noussut 0,6 prosenttiyksiköllä. Tulos nyt 7,8 prosenttia. RKP:n ja kristillisdemoraattien suosio on lähes ennallaan. RKP:lle mittaus näyttää 4,2 prosenttia ja KD:lle 4,6 prosenttia.
Taloustutkimus haastatteli 3 854 ihmistä 27.9.–21.10.2010.

Puoluekantansa ilmoitti 72,6 prosenttia vastanneista. Kannatusarvion virhemarginaali on suurimpien puolueiden osalta 1,4 prosenttiyksikköä ylös- tai alaspäin.
http://www.yle.fi/uutiset/talous_ja_politiikka/2010/10/perussuomalaiset_lahestyy_jo_keskustaa_2081709.html

Verkkouutiset ehti jo esittää arvion siitä, miten eduskuntapaikat jakautuisivat, jos gallup pitää paikkansa. Kysymys on päivitetystä versiosta edellisen gallupin perusteella tehdystä vaalipiirianalyysistä, eikä tarkkoja lukuja vielä pystytty tarjoamaan.

Kokoomus 48-50
SDP "reilut 40"
Keskusta 37-38
Perusuomalaiset 28-30
http://www.verkkouutiset.fi/index.php?option=com_content&view=article&id=40739:hurja-kyselytulos-tarkoittaisi-perussuomalaisille-laehes-30-kansanedustajaa&catid=6:politiikka-paeaeuutinen-&Itemid=3
 
Viimeksi muokattu:

WebSlave

Trackman
Liittynyt
9.2.2005
Viestit
29660
Laitampa tänne taas uuden gallupin puolueiden kannatuksesta. Vähän helpompi seurata sitä, mihin suuntaan gallupit muuttuvat. Keskustan osalta kannuksen lasku on jo hurjaa luokkaa ja raju on myös PS:n kannatuksen nousu.

Epäilen vahvasti, että seuraavat muiden kyselylaitosten gallup antavat Kepulle paremman kannatuksen. Vaalitappio on todennäköinen, mutta ei sentään ihan tässä mittakaavassa.


http://www.yle.fi/uutiset/talous_ja_politiikka/2010/10/perussuomalaiset_lahestyy_jo_keskustaa_2081709.html
Ja taas on julkaistu gallup ilman että kerrotaan suoraan mitä on kysytty. "Puolueen kannatus" viittaisi siihen että olisi kysytty jotain tyyliin "mitä puoluetta kannatat". Tämähän ei suoranaisesti kerro senkään vertaa tulevasta vaalituloksesta mitä suorempi "mitä puoluetta aiot äänestää tulevissa eduskuntavaleissa". Joka sekin on korkeintaan viitteellinen. Todellinen äänestysaktiivisuus kun kuitenkin on eri kuin galluppiinvastaamisaktiivisuus.

Arvelen, että perussuomalaisten todellinen ääniprosentti jää samalla tavalla huomattavasti galluppeja alhaisemmaksi kuin vihreillä aikaisemmin.
 

kouvotsvoni

Banjottu
Liittynyt
30.1.1999
Viestit
89969
Sijainti
Corsica
Ei yksinkertaisesti löydy PS:lle tarpeeksi täyspäisiä ehdokkaita pienistä vaalipiireistä:rolleyes: Katsoo mitä Pohjois-Karjalassa tulee tapahtumaan..täällä ei montaa sellaista kunnallispolitiikassa mukana, joita ei voisi sanoa kylähulluiksi. Lisäksi suhteellisesti yksi Suomen suosituimmista poliitikoista (12,7% vaalipiirin kaikista äänistä), Esa Lahtela jää pois.
 

Lancer

Realisti
Liittynyt
23.7.2007
Viestit
20495
Sijainti
taas Suomessa
Milloin viimeksi on ollut kolmen suurimman joukossa joku muu puolue kuin kokkarit, demarit tai kepu? Itselle tulee ekana SKDL:n vaalivoitto oliko nyt -58, mutta onko siinä välissä sitten ollut mitään?
 

WebSlave

Trackman
Liittynyt
9.2.2005
Viestit
29660
Ei yksinkertaisesti löydy PS:lle tarpeeksi täyspäisiä ehdokkaita pienistä vaalipiireistä:rolleyes: Katsoo mitä Pohjois-Karjalassa tulee tapahtumaan..täällä ei montaa sellaista kunnallispolitiikassa mukana, joita ei voisi sanoa kylähulluiksi. Lisäksi suhteellisesti yksi Suomen suosituimmista poliitikoista (12,7% vaalipiirin kaikista äänistä), Esa Lahtela jää pois.
Kymen vaalipiirin PS-ehdokkaat julkistettiin tänään paikallislehdessä. Freddy van Wonterghem kuulostaa äkkiseltään erikoisimmalta. Jo europarlamenttivaaleissa ehdokkaana olleella belgialaisella yksi valintaansa puoltavista pointeista oli tuolloin:

10. Minua äänestämällä voit saada ainakin yhden maahanmuuttajan takaisin sinne, mistä on tullutkin.

:rolleyes:
 

Black Leopard

Pantera negra
Liittynyt
23.5.2004
Viestit
8678
Sijainti
Läntinen Suomi
Milloin viimeksi on ollut kolmen suurimman joukossa joku muu puolue kuin kokkarit, demarit tai kepu? Itselle tulee ekana SKDL:n vaalivoitto oliko nyt -58, mutta onko siinä välissä sitten ollut mitään?
Vuonna 1975 SKDL löi viimeisen kerran kiilaa kolmen suuren rintamaan. Olisi varmasti lyönyt pidempäänkin, mutta puolue alkoi hajoamaan sisäiseen riitelyyn.
 

Archie

Well-known member
Liittynyt
14.2.2000
Viestit
13050
Kokoomuksen puheenjohtaja Jyrki Katainen on arvostellut kovin sanoin poliittista populismia. Kokoomuksen puoluevaltuustossa Helsingissä puhunut Katainen sanoi, etteivät populistit ole vastuunkantajia. Katainen myös julisti kokoomuksen puolueena populismin vastavoimaksi.

Puheensa jälkeen Katainen täsmensi tarkoittaneensa puheellaan nimenomaan suosiotaan lisänneitä perussuomalaisia.

Katainen sanoi kokoomuksen puoluevaltuustossa, että hankalat ajat ovat nostaneet Suomessakin vastuuttoman populismin pintaan. Kansalaisten yleinen tyytymättömyys nostaa kokoomusjohtajan mielestä juuri perussuomalaisten kannatusta.

- Tietysti hankalat ajat, jolloin tiedetään, että joudutaan tekemään vastuullisia päätöksiä, nostaa aina onnenonkijoita pintaan eli yritetään kutkutella tyytymättömyyden hermoja ja kanavoida itselle sitten sitä kautta hyvää. Siihen on demokratiassa oikeus ja mahdollisuus, mutta eihän se pitkän päälle kannattavaa ole, Katainen torui.

Katainen ei kritiikistään huolimatta sulkenut pois mahdollista hallitusyhteistyötä perussuomalaisten kanssa vaalien jälkeen, jos perussuomalaiset luopuu populismistaan.

- (Perussuomalaisten puheenjohtaja Timo) Soinihan on tainnut todeta, että hän ei ole kapitalisti eikä sosialisti vaan populisti, ja populistihan ei ole vastuunkantaja, Katainen latasi.
Katainen ei ole tajunnut pelin henkeä. Juuri tällaiset ulostulot ovat omiaan nostamaan persujen kannatusta. Timo Soini kiittää..
 

Andy

Jalkarannan Yannickdalmas
Liittynyt
15.8.2002
Viestit
5756
Sijainti
Ypäjä
Katainen ei ole tajunnut pelin henkeä. Juuri tällaiset ulostulot ovat omiaan nostamaan persujen kannatusta. Timo Soini kiittää..
Saattaa olla, että Katainen on juurikin tajunnut pelin hengen. 1983 vaaleissa Perussuomalaisten edeltäjä SMP sai samanlaisen vaalivoiton, mitä Persuille nyt ennakoidaan. Jokainen tietää SMP:n kohtalon sen jälkeen. Perussuomalaiset eivät tosiasiassa ole parlamentaarisesti merkittävä puolue muuten, kuin syömällä kannatusta suurilta puolueilta. Kokoomus vuotanee vähiten Persuihin verratuna Demareihin ja Keskustaan.
 

Mosse

Skidmark
Liittynyt
5.3.1999
Viestit
104235
Sijainti
On earth
Katainen ei ole tajunnut pelin henkeä. Juuri tällaiset ulostulot ovat omiaan nostamaan persujen kannatusta. Timo Soini kiittää..
Kokoomus ei itse pelaa populismillä kun on työväen presidenttiehdokas, korva-kampanjaa ja vaikka mitä talkootöitä.:rolleyes:
 

SOKO

Well-known member
Liittynyt
5.8.2007
Viestit
4037
Soini pääsi vaihteeksi yllättämään. En olisi uskonut ennen vaaleja kuulevani Soinin suusta, että nimenomaan demarit olisi se helpoin yhteistyökumppani kolmesta suuresta. Toki taustalla voi olla puhdan taktikointi, jolla Soini yrittää napata lisää kannattajia demarien leiristä.

Perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini pitää Sdp:tä perussuomalaisille isoja porvaripuolueita helpompana hallituskumppanina.

Europarlamentaarikko huomauttaa Itä-Savon ja Länsi-Savon haastattelussa, että sosiaalidemokraatit ovat olleet perussuomalaisten kanssa samassa rintamassa vastustamassa Kreikan tukemista.

Soini sanoo, ettei hänelle kelpaa nykyinen EU-politiikka ja että porvarihallitus ajaa koko ajan tiiviimpää EU:ta. Hänelle riittää, kun hallitusohjelmaan kirjataan, että "Suomi ajaa itsekkäämpää politiikkaa ja korostaa voimakkaammin kansallisia intressejä EU-politiikassa".

Soini arvioi, että porvarihallitus haluaa jatkaa ennallaan.

"Jos kokoomus pystyisi valitsemaan, valinta osuisi vihreisiin. Keskusta valitsisi meidät, koska me käymme heidän hermoilleen päivä päivältä enemmän."
http://www.hs.fi/politiikka/artikkeli/Soini+menisi+Sdpn+kanssa+hallitukseen/1135261133564
 
Ylös