Formulanomi
Seksikäs rumä kääpiö
No elle varmaa tarkentaa vielä...
Niin.OoPee sanoi:Voi tietysti olla, että mä ymmärsin Ellen tarkoituksen väärin, mutta ei Elle mun mielestä mistään yliluonnollisesta puhunut vaan esim. siitä, että jos ei jostain tietystä asiasta ole ihan 100% varmuutta, mutta mitä todennäköisimmin se asia kuitenkin juuri niin on, niin pikkusenhan siihen tarvitaan uskoakin (enkä mä tarkoita uskoa mihinkään yliluonnolliseen vaan ihan simppeliä uskoa jonkin tietyn asian olemassaoloon) täyttämään ne puuttuvat prosentit.
On. Tiede on perusteltua siltä osin kuin sitä on tehty ja vakuuttavasti perusteltu. Mun mielestä tieteen ja uskonnon vastakkainasettelu on absurdia. Uskonnolla ei ole mitään tekemistä tieteen kanssa.elle sanoi:Tiede siis selvitää meille tätä tuntematonta maailmaa tunnetun avulla, mutta onko se sen vakuuttavampaa tai perustellumpaa kuin uskonnonkaan.
Voisitko perustella hieman. Vai uskotko näin että siihen tarvitaan uskoa?Tarvitaan mun mielestä uskoa väittää näin.
Ensinnäkin kaikkea ei tietenkään voi tai pidä yrittää selittää evoluutioteorialla.elle sanoi:Niin.
Sam kirjoitti aikaisemmin kokevansa evoluutioteoriaan uskomisen omana uskontonaan ja Nomi, ettei tieteeseen uskominen ole uskontoa. Onko se tieteenkään pohja niin kovin vakaa kun tunnustetaan, että paljon on meille tuntematonta. Lieneekö edes määrällisesti paljon se osuus, joka on meille tunnettua. Riittävätkö meillä käsitteet ymmärrykseen? Tiede siis selvitää meille tätä tuntematonta maailmaa tunnetun avulla, mutta onko se sen vakuuttavampaa tai perustellumpaa kuin uskonnonkaan. Tarvitaan mun mielestä uskoa väittää näin.
Lajiutumisen osalta suosittelen tutustumaan Wikipedian artikkeliin: Lajiutuminen. Paljon sen kansantajuisemmin asiaa on varmaan vaikea selittää. Kirjoitus näyttää perustuvan lukion biologian kirjaan ”Perinnöllisyys ja evoluutio”. Samalla kannattaa tutustua samaisen sivuston evoluutio-osioon. Vastaavat englanninkieliset sivut tarjoavat hieman kattavammin tietoa.Sam sanoi:Olisi kiva tietää miten joku uusi lajit ja niiden vuorovaikutus on vuosien saatossa muotoutunut :thumbup: Kaipa niitä vedenpitäviä faktoja sitten jossain vaiheessa tulee - ihan kansantajuisestikin. Minä koen evoluutioteoriaan uskomisen omana uskontonaan :thumbup:
Kuten jo tuossa aiemmin mainitsin, evoluutio on olemassa oleva fakta, jonka evoluutioteoria selittää. Omena tippuu puusta maahan, selitetään se sitten Newtonin tai Einsteinin teorioiden mukaan. Samalla tavalla ihminen kehittyi apinan kaltaisista esi-isistä, riippumatta siitä selitetäänkö asia Darwinin tai jonkun muun kehittyneemmän teorian mukaan. Lähinnä tällaisessa keskustelussa vaivaa, että jotain ID-teoriaa tai muuta uskonnollista tulkintaa edes vertaillaan evoluutioteoriaan. Jollekin voi tulla mielikuva, että ne ovat tasavertaisia tulkintoja eliöiden kehittymisestä.Edelleen: lajien sisällä tapahtuu kehittymistä ja muokkautumista kulloistenkin olosuhteiden mukaan, mutta ei täältä ole vielä faktana toteen tuotu miten lajit ovat kehittyneet.
Totta. 'Evoluutioteoriaan uskominen' ei ole lainkaan absoluuttista uskoa. Se nyt vain sattuu olemaan tällä hetkellä uskottavin teoria, joka toki sekin tarkentuu koko ajan.Tolerantti sanoi:Miten tämä nyt evoluutioteoriaan liittyy? Siten, että jo peruslähtökohta on se, että teoria ei ole läheskään aukoton. Edelleen, joskus voi löytyä uusi paremmin selittävä teoria.
Mikähän asia nyt olisi sellainen, josta voit tuolla logiikalla olla 100% varma? Oletko oikeasti olemassa? Ehkä elämäsi on vain jonkun mielikuvituksen tuotetta. Todennäköisyys tälle on hyvin pieni, mutta kuitenkin se on mahdollista. Ehkä rajallisesta kapasiteetistasi johtuen et sitä vain ymmärrä. Tällaista pohdintaa voi toki harrastaa. Todellisessa elämässä tuon todennäköisyyden huomioiminen olisi kuitenkin typeryyttä.Willer sanoi:Oletteko koskaan miettineet, että ehkä ihminen ei ole riittävän kyvykäs ratkaisemaan koko asiaa. Ehkä ollaan ihan väärillä jäljillä, mutta rajallisesta kapasiteetistamme johtuen emme vain ymmärrä sitä. En väitä, että näin, mutta väitän, niinkin saattaa olla.
Jääkiekko. Näillä palstoilla käytiin hiljan ankaraa, verta säästämätöntä uskonsotaa aiheesta jalkapallo vs. jääkiekko. Jääkääkkä oli eräs vähemmän mairitteleva lajinimiväännös.Thunder sanoi:Mikäs on jääkääkkä?
Asiaa pohdittuani tulin siihen tulokseen, että näitä lääkkeitä tulisi myöntää vain evoluutioteoriaan uskoville. Kreationistit voisivat rukoilla Jumalaa. Lopputulos olisi kaikkia tyydyttävä - kreationistit voisivat näin todistaa uskonsa aitouden ja muut voisivat seurata Darwinin teorioiden toteutumista käytännössä. :ahem:haju sanoi:Evoluutiobiologian valtava merkitys myös nykyaikaiselle lääketieteelle on selviö (Medicine needs evolution). Siitä onneksi hyödymme kaikki, uskomme evoluutioteoriaan tai sitten emme.
Tässä ollaan mielestäni väärässä. Oma olemassa olo voidaan todistaa absoluuttiseksi totuudeksi.haju sanoi:Mikähän asia nyt olisi sellainen, josta voit tuolla logiikalla olla 100% varma? Oletko oikeasti olemassa? Ehkä elämäsi on vain jonkun mielikuvituksen tuotetta. Todennäköisyys tälle on hyvin pieni, mutta kuitenkin se on mahdollista. Ehkä rajallisesta kapasiteetistasi johtuen et sitä vain ymmärrä. Tällaista pohdintaa voi toki harrastaa. Todellisessa elämässä tuon todennäköisyyden huomioiminen olisi kuitenkin typeryyttä.
edit: typo
No, todisteleppa. :wink:mn97 sanoi:Tässä ollaan mielestäni väärässä. Oma olemassa olo voidaan todistaa absoluuttiseksi totuudeksi.
EVO:nope:Suomen Huippu sanoi:Toisaalta McLaren-Mercedes lienee pysyvä todiste siitä, että evoluutio ei toimi.
haju kirjoitti asiaa tästä aiemmin.Törni sanoi:Kovin henkeväksi on pohdinta mennyt. Evoluutioteoria tulisi kyseenalaistaa vertaamalla sitä puoltavia todisteita kilpailevien vaihtoehtojen vastaaviin.
Siis sikäli jos (ilmeisesti tämä on kun) ID-teoria on uskonnollinen tulkinta.Lähinnä tällaisessa keskustelussa vaivaa, että jotain ID-teoriaa tai muuta uskonnollista tulkintaa edes vertaillaan evoluutioteoriaan. Jollekin voi tulla mielikuva, että ne ovat tasavertaisia tulkintoja eliöiden kehittymisestä.
Luulenpa, että hajun postausta (missä hän viittaa tuohon) ei ole ymmärretty siten kuin hän sen tarkoittu.Jos joku esittää että meitä ei ole itse asiassa lainkaan olemassa, niin olisi mukava kuulla mihin tosiasioihin väite perustuu? Muitakin kilpailevia vaihtoehtoja voidaan keksiä. Ihmisen mielikuvitus pystyy tuottamaan niitä rajattomasti. Todisteita mielikuvitus ei kuitenkaan kykene tuottamaan.
En niinkään viitannut suoraan tuohon mainitsemaasi postaukseen, vaan ylipäätään senkaltaiseen ajatteluun ja siitä johdettaviin epämääräisiin ajatusmalleihin. Varmin tapa välttyä perustelemasta näkökantoja on vetoaminen ihmisen rajalliseen käsityskykyyn.Formulanomi sanoi:Luulenpa, että hajun postausta (missä hän viittaa tuohon) ei ole ymmärretty siten kuin hän sen tarkoittu.![]()