Myös minua sapettaa lukea aina vaan näitä känni ja alkoholi postauksia täältä, kiinnostaisi välillä lukea ihan Formuloistakin. Ei henkilökohtaisesti kiinnosta tippaakaan oma eikä toisten alkoholin käyttö, omapa on asiansa, myös Kimin kohdalla.
Uskon kuitenkin, että kun mennään huippu-urheilu tasolla, niin valmentajan ja tallipäällikön neuvoja on syytä kuunnella huipulle pyrittäessä. Pistetäänhän kuitenkin piste tälle keskustelulle, että alkoholin käyttö olisi yksi lysti urheilijalle. Myös urheilijat tätä kuningaiden juomaa käyttävät, mutta jokainen vastatkoon itsestään ja tavoitteistaan.
Calvin sanoi:
Selvästikin nyt paisutellaan juomisen merkitystä suorituskykyyn.
formulastara sanoi:
Ei ole olemassa tieteellistä näyttöä siitä, että vähäinen alkoholin käyttäminen olisi terveydelle ja/tai suorituskyvylle haitallista.
Mitä tulee alkoholin käyttöön ja treenaukseen, niin paras tulos harjoittelussa saavutetaan ilman alkoholia. Vai onko joku tietoinen alkoholin positiivisista vaikutuksista suorituskykyyn hetkellisessä tai pitkäaikaisessa käytössä urheilussa?
Joku voi tutkimustuloksia ja faktaa kaivaa, mutta ymmärtääkseni alkoholi on elimistöön päästessään ensisijainen energialähde. Muut urheilijan nauttimat ravintoaineet jotka edes auttavat oikeasti palautumista ja kehittymistä harjoittelun aikana, kuten proteiini, hiilihydraatti ja rasvat varastoituvat elimmistöön alkoholin käytön aikana, eivätkä täten mene tehokkaaseen käyttöön eli itse suorituksesta palautumiseen.
Eikös alkoholi ole myös myrkky, jota elimistö joutuu erikseen ja ensisijaisesti suodattelemaan? Alkoholi leviä tasaisesti koko kehoon ja syrjäytä mm. kofeiinin ohella nestettä kehosta ja sen soluista, hidastaen taas palautumista, heikentäen immuniteettijärjestelmää ja sotkien koko kehon hienoa järjestelmää.
Huippu-urheilija, kuten F1 kuljettaja harjoittelee viikossa varmasti vähintään viisi päivää. Alkoholin nauttiminen sotkee pahasti harjoittelusta palautumista ja itse harjoittelun tekemistä. Tämän uskoisin tarkentuvan varsinkin F1 kaltaisessa lajissa, jossa kilpailukausi on pitkä ja suoritusvarmuus on tarkka ja herkkä asia.
Tämä siis vain silloin, jos haluaa kaiken irti treenaamisesta, ihmiset ovat tietysti yksilöllisiä. En tarkoita esimerkeilläni totaalista kännijuomista enkä sen toistuvaa tekemistä, vaan yleisesti alkoholin käyttöä harjoittelun aikana. Jokainen varmasti ymmärtää miten paljon pahemmat vaikutukset ovat humalahakuisessa juomisessa, krapulassa jne. harjoittelun suhteen. En myöskään kiellä, ettei alkoholilla olisi myös joitain positiivisia vaikutuksia elimistössä, näitäkin on, mutta haitat ovat vain suuremmat kuin hyödyt pitkäaikaisessa käytössä, varsinkin (huippu-)urheilijalla.
:alppu: