jamminen: Siinä ei kuitenkaan ole minusta mitään ongelmaa, että ihmisen toimintaa yritetään saada järkevämmäksi, sillä luonnonmukaisempi eläminen, vähäiset päästöt ja muu vastaava on älykkäämmän olennon elämistä.
Words of wisdom. On se vaan saali etta suurimman huomion saa kaasu joka ei hirveasti kuitenkaan haittaa tee. Oikeastaan CO2 vahyys ilmakehassa on tappavaa. Jos oikein muistan niin raja kasvielamaan maapallolla on n. 90ppm CO2 ilmakehassa. Jos sen alle mennaan niin elama pallolla tulee kuolemaan. Ylarajaa en ole ikina mistaan lukenut.
jamminen: Tässä ne seitsemän myyttiä, joihin "ilmastoänkyrä" TIEDE -lehden mukaan uskoo:
1) ”Muinoin CO2 lisääntyi vasta lämpimien kausien jo alettua, joten CO2 ei aiheuta lämpenemistä.”
Tama on totta. CO2 seuraa lampotilakayraa. Mutta, kaikki CO2 minka ihmiset taivaalle tupruttavat ovat tietenkin lisana luonnolliseen vaihteluun (jota tapahtuu nykypaivanakin, maarasta tapellaan). Taman takia on hyvin tarkeata eritella luonnollinen CO2 nousu ja ihmisten aiheuttama nousu. Ilman muuta ihmisten ilmakehaan tupruttama CO2 nostaa maapallon keskilampotiloja. Kiistakysymys on nostaako ihmisten omalla toimillaan nostama CO2 maara lampotiloja niin paljon etta se on halyyttavaa?
2) ”Menneisyydessä on ollut lämpimämpää, joten miksi huolestua nyt?”
Aivan. Miksi huolestua? Jenkkilassa oli viime viikolla tiedeseminaari, jossa Dr. Lowell piti esitelman Gronlannin jaatikon sulamisen esille tuomien kasvien ja puiden ikaarvioista. Hanen tuloksensa oli etta kasviperainen aines mika nyt on jaatikon reunalla on peraisin keskiajan lampimalta ajalta kun viikingit asuttivat Gronlantia. Tamahan tarkoittaa sita etta lampotilat olivat keskiajalla huomattavasti korkeampia kuin nyt Gronlannissa, koska siihen aikaan kasvit kasvoivat siella. Nyt se on viela paljasta kivikkoa. Katsokaa hanen ottama valokuva
ClimateAuditissa (rullatkaa vahan sivua alaspain). Nayttaa silta etta siina on perati puiden juuria, eli Gronlannissa mahdollisesti kasvoi siloin metsaa. Jos hanen tuloksensa ovat oikeassa niin se tarkoittaa etta Gronlannin lampotilat olivat monia asteita lampimampia silloin kuin mita ne nyt ovat. Kuitenkaan maailma ei siita karsinyt vaan se oli vaurastumisen aikakausi. Jaakarhutkin siita selvisivat. Ilmaston lampeneminen parantaa elinymparistoa toisessa paikassa ja toisessa se huonontaa sita. Tama on luonnollista vaihtelua johon ei ole muuta laaketta kuin mukautuminen.
3) "Ihmisten aiheuttamat hiilidioksidipäästöt ovat pieniä luonnollisiin lähteisiin verrattuna."
Luultavasti tama vaite ei pida paikkansa. Kuitenkin on hyvin vaikeata maaritell kuinka paljon esim. 800 vuotta sitten ollut lammin kausi vaikuttaa nykyiseen CO2 pitoisuuksiin. Meret kun toimivat puskurina ja meren varastoiman CO2 kiertoaika voi olla monia satoja vuosia, ellei tuhansia. Kuitenkin ihmiset ovat omilla toimillaan nostaneet CO2 arvoja todistetusti.
4) "Siellä missä asun, on liian kylmä. Pieni lämpeneminen ei olisi pahitteeksi."
Tama nyt on vain lausahdus jolla ei ole mitaan tekemista koko keskustelun kanssa. Itse toivon lumisia talvia (niin kuin Pohjois-Amerikan taman hetkinen tilanne, ei niin kuin Suomen) ja lampimia , aurinkoisia kesia. Vielakin muistelen kauhulla Suomen 2000 kesaa. Kun olin Suomessa 4vkoa niin tais olla 3 aurinkoista paivaa. Muuten sato koko ajan vetta.
5) "Kosminen säteily ja Aurinko ovat vastuussa lämpenemisestä, eivät ihmiset."
Tama on yksi vaikuttaja, mutta ei se ainoa. Ihmiset ovat aiheuttaneet eniten pahaa ilmastolle maankaytonmuuutoksilla. Tata on tapahtunut jo tuhansia vuosia. Joskus aikaa sitten sanoin etta oli aika kun Israelista pystyi kavelemaan Delhiin metsien keskella (yleistettyna), nyt se matka on kivikkoa, puskaa ja aavikkoa. Euroopankin metsat on jarjestelmallisesti tuhottu viimeisen 600 vuoden aikana. GB on melkein paljas puista. Keski-Eurooppan tilanne ei ole paljoa parempi. Oli aika kun Italian, Kreikan ja Espanjan vuortenrinteet olivat metsaa taynna. TAMA on aiheuttanut huomattavaa vahinkoa ilmastoon. Olisikin parempi etta sadat miljardit eurot mita nyt kaytetaan CO2 paastojen vahennykseen laitettaisiin vaikka metsien uudelleenistuttamiseen.
6) "Etelämanner jäähtyy, ja sen jääpeite paksunee."
Tasta onkin uusi tutkimus julkaistu tana vuonna. Pyydan nateeksi etta linkaan CO2Science sivuston selvityksen tahan julkaisuun, mutta sielta naette lampotilakayran vuosille
1958-2002.
Samaten tasta linkista voitte tarkastella
Etelamantereen lampotilakayria (klikakatkaa Etelamannerta jotta mittauspisteiden lista tulee esille, ei nayta suora linkki toimivan). Aikaisemmin myos linkkasin uutisoinnin Etelamantereen jaapeitteen ennatyslaajuudesta, joten tama vaite pitaa aika hyvin paikkaansa. Ei Etelamanner ainakaan lampene ja sademaarat ovat siella kasvaneet.
7) "Keskiajalla oli nykyistä lämpimämpää: viinitarhoja oli Englannissa asti."
Keskiajalla Englannin viinitiloja oli mahdollisesti enemman kuin nyt. Tietenkin Englannissa on nytkin viinitiloja. Kuitenkaan ei pystyta aukottomasti todistamaan etta viinitilojen maaran vahentymine olisi johtunut ilmaston viilentymisesta.
Suoraan sanoen TIEDE-lehden vaitteet ovat pettymys. Olisivat vaikka katsoneet aikaisemmin linkkaamastani sivustolta paremmat vaitteet.
Meikalaine lahtee lomille ja nettiyhteyden loytaminen voi valilla olla vaikeata. Yritan kuitenkin taallakin valilal piipahtaa.
Viimeiseksi jutuksi tanaan laitan
taman linkin. Kirjoittaja on Dr. Syun-Ichi Akasofu. Han peraa IPCClta vastuuta todenmukaiseen uutisointiin ja raikeimpien median virheiden oikaisuun. Monet tiedemiehet ovat hyvin huolestuneita etta tulevaisuudessa tieteen uskottavuus karsii, koska media uutisoimat kohdat eivat perustu tieteeseen ja IPCC omalla toimillaan heittaa viela lisaa vetta valhekiukaaseen.