Tuli vastaan mielenkiintoinen
artikkeli.
On vahan kiire, mutta laitan muutaman kohdan jotka pistivat ainakin minut miettimaan.
"Said Lu Xuedu, the deputy director general of the Chinese Office of Global Environmental Affairs, "You cannot tell people who are struggling to earn enough to eat that they need to reduce their emissions."
China's intent is to put the United States and Europe in a difficult economic position where standards of living will be reduced until developing countries rise to the standard of the U.S. At that point the developing countries will be required to reduce their emissions."
Laitoin viime viestissa sen tiedon etta Kiinan paastot kasvavat vuodesa yhden Saksan verran. Kuinka monta vuotta kestaa etta Kiinan elintaso on USAn tasolla? 30 vuotta? Eli, 30 uutta Saksaa tupruttamaan CO2 paastoja ilmakehaan.
"Thanks to these enormous trade advantages, China has now accumulated more than $1.4 trillion dollars which they can use to buy up our industries cheaply, especially now when so many American business leaders are prophesizing an American recession.
The Chinese have actually set aside $200 billion for the purpose of making such purchases worldwide, as a start."
Onko mahdollista etta Suomen teollisuuskin on osin kiinalaisomistuksessa 10-15 vuoden paasta. Mitahan vaikutusta talla voisi olla EUssa ja USAssa? Nayttaa silta etta Kiinasta kasvaa todella suuri peluri maailmassa ja jos omakohtaisesta kokemuksesta uskallan jotain sanoa niin ei kiinalaiset ainakaan ole sielta lempeammasta paasta kun puhutaan busineksesta ja rahasta. Jos kay niin etta kiinalaiset kasvattavat omistusosuuksiaan Suomen firmoista ja paatospainopiste siirtyy Kiinan suuntaan niin siita voikin syntya vaikea yhtalo Suomelle ja muille teollisuusmaille.
EDIT: Eli, kun katsotaan tuota Kiinan paastotilannetta niin eikos ole aika turhaa pyrkia kontrolloimaan maapallon keskilampotilaa rajoittamalla CO2 paastoja EUssa? On paljon jarkevampaa keskittaa kaikki voimavarat sopeutumiseen. Ei se hirveasti auta jos EU pienentaa paastojaan 40% 20 vuoden aikana jos Kiina ja Intia lisaavat omia paastojaan kymmenkertaisesti sen mita EU pystyy vahentamaan. Vahintaan nyt pitaisi luonnonsuojelujarjestojen ja IPCCn tajuta etta jos CO2 on niin paha saaste kuin he saarnaavat niin jotain TODELLA RAJUJA paatoksia taytyy tehda nyt valittomasti, myos kehitysmaissa. Jos taas heilta ei loydy munaa toimiin niin on parempi ruveta sopeutumaan muutoksiin ja vaimentaa maailmanloppusaarnaa. Luulisi etta normaalit matti-meikalaisetkin rupee pikku hiljaa tajuamaan etta jos IPCC ja Goren nakemys on oikea, mutta kehitysmaiden paastoihin ei puututa niin maailman keskilampotila on 5 astetta korkeampi jo parinkymmenen vuoden paasta ja joka paiva jossain iskee jarjeton hirmumyrsky, ja kuivuun ja tulvat ovat jokapaivainen riesa seka taudit yleistyvat 100 kertaisesti. Maapallo on elinkelvoton 50 vuoden paasta vaikka EU ja USA lopettavat paastonsa nyt, mutta kehitysmaille ei tehda mitaan.
Uskon kuitenkin etta IPCC, Gore ja luonnonsuojelujarjestot tietavat ettei CO2 ole niin suuri riski kuin mita saarnaavat. Taman takia ei tarvita voimatoimia esim. Kiinan paastorajoituksiin. On parempi vaan saarnata ideologista rajoitussaarnaa teollisuusmaissa. 30 vuoden paasta Kiinan paastot ovat suuremmat kuin yhteenlasketut taman hetkiset EUn ja USAn paastot. Siihen kun lisataan muut kehitysmaat niin maapallon CO2 pitoisuus huitelee 600ppm (hatusta tempastu luku). Eikos se raja sille etta paluuta tuhon tielta ei ole ole noin 430ppm (Balin saarnan mukaan)? Bye bye maapallolle. No, toivotaan etta IPCCn ja Goren CO2n vaikutuksen tietokonemallinnukset ovat pain peffaa (niin kuin monet tutkijat sanovat, lukekaa vaikka viime aikaisia ClimateAuditin juttuja).
No, olipas ihan hatusta repasty saarna.
EDIT2: Nythan EU on paattanyt etta dieselautot ovat tulevaisuuden suunta. Pienet CO2 paastot vaikkakin haittapuolena on lisaantyvat pienhiukkaspaastot. Kuitenkin CO2 on se pahin tuholainen ilmastossa, joten kaikki energia laitetaan sen vahentamiseen. Tormasin seuraavaan tiedeartikkelin
yhteenvetoon. Nayttaisi silta etta eritoten pohjoisnavan ymparistossa likainen lumi on yksi suurimmista syista lampotilojen kohoamiseen, ei CO2. Nythan EU kehoittaa ihmisia vaihtamaan vahan pienhiukkaspaastoja aiheuttavat bensa-autot dielselautoihin, jotka ainakin taman julkaisun mukaan (epasuorasti) voivat aiheuttaa paremminkin hallaa kuin hyotya lumen sulamisen hillitsemiseksi ja siita johtuvan lampotilan nousun estamiseksi. Tama likainen lumi on ihan samanlainen ongelma myos esim. Alppien jaatikoilla. Nayttaa silta etta taman diesel-bensa paatoksen kanssa EU meni vaaraan suuntaan. Tietenkin taytyy myontaa etta Kiinan tulevaisuuden hiilivoimaloiden paastot mitatoivat myos taman dieselautojen paastolisayksen, siis pohjoisella napa-alueella.