Miguel
beagle
http://penguinppc.org/articles/usbprint/OoPee sanoi:On se jumalauta kun ei edes virheilmoitusta voida antaa![]()
:yuck: :nope:
http://penguinppc.org/articles/usbprint/OoPee sanoi:On se jumalauta kun ei edes virheilmoitusta voida antaa![]()
HOWTO manuaalit ovat pitkästyttävää luettavaa. Esimerkkikomennot ovat noita komento + tuhat erilaista lippua ja optiota. :nope:8.1. Configuring CUPS
If you are using a client with CUPS and a CUPS server has already been configured, installing the printers on your client can not get much easier than this: do nothing. Through broadcasting, the client should find the CUPS server and automatically configure the printers that are installed on that print server. This is one of the features of CUPS that will be really appreciated on large networks.
Manually configuring printers with CUPS, also is a peace of cake. If you are new to CUPS and/or Unix printing, the way to go is probably the web interface. If you have to configure lots of printers, using the command-line will probably be faster.
The URL to access the CUPS web interface is http://hostname:631/admin by default. The port can be changed in cupsd.conf if necessary.
To add a printer from the command-line the general syntax is lpadmin -p printer -E -v device -m ppd Lpadmin with the -p option adds or modifies a printer. The printers are saved in the file The -x option deletes the named printer. Read the lpadmin man page for available options.
Example 3. command-line examples
/usr/sbin/lpadmin -p testpr1 -E -v socket://192.168.1.9 -m deskjet.ppd
/usr/sbin/lpadmin -p testpr2 -E -v parallel:/dev/lp0 -m laserjet.ppd
/usr/sbin/lpadmin -x testpr1
More information about configuring printers and options can be found in the CUPS documentation. The Software Administrators Manual will teach you all you need to know about configuring printers with CUPS.
http://www.tldp.org/HOWTO/Printing-HOWTO/
Error 404ml sanoi:
http://www.tech-edv.co.at/lunix/CADlinks.htmlSamiJ sanoi:Tietääkö joku noista CAD-ohjelmien toimivuudesta Linuxissa enämpi? Käsittääkseni noille kaupallisille CAD-ohjelmille ei ole juuri porttauksia Linuxille (esim. AutoCAD, Inventor, Solidworks), toimiiko millään tavalla edes WINE:llä? Tuota kyllä osin ihmettelenkin että miksei Linux-versioita noista ole, luulisi Linuxin tehokkaassa moniajossa ja käyttäjäsysteemissä olevan hyötyä noissakin, ilmeisesti kysyntää ei sitten vaan ole
![]()
Tuo on ainoita syitä minkä takia itse oikein voi siirtyä Linux-käyttäjäksi (satunnaisen pelailun lisäksi), koulujutut yms. olisi kuitenkin kiva tehdä aina omalla koneella.
:thumbdownUnable to perform action "Remove" on selected jobs. Error received from manager:
You don't have access to the requested resource.
Millä tunnuksella sä oot kirjautunut sisään? Roottina on varminta tehdä noi konffis hommat, mutta en tiedä kuinka tämä on hoidettu knoppiksessa. Ton käyttiksen rajoitus voi olla siinä, että konffaus on rajoitettua käytiksen luonteen takia (=tutustu linuxiin, älä asenna kovikselle mitään vaan lataa kaikki rompulta).OoPee sanoi:No nyt ne häipy. Piti käynnistää tulostin Linuxista uudestaan ja vasta sitten removata.
Sanomattakin selvää, että nyt se ei suostu tulostamaan enää edes kökköä
Edit: sain sen uudestaan tulostamaan paskaa, mutta nyt en taaskaan saa jobeja tapettua :jaska:
Ei Knoppixessa kirjauduta erikseen sisäänml sanoi:Millä tunnuksella sä oot kirjautunut sisään? Roottina on varminta tehdä noi konffis hommat, mutta en tiedä kuinka tämä on hoidettu knoppiksessa. Ton käyttiksen rajoitus voi olla siinä, että konffaus on rajoitettua käytiksen luonteen takia (=tutustu linuxiin, älä asenna kovikselle mitään vaan lataa kaikki rompulta).
Uskoisin, että sun ei tarvitsisi hakata päätä seinään, jos asentaisin koko roskan kovikselle. Hanki vaihtokelkka ja koita asentaa puhtaalle limpulle koko roska. En suosittele aloittelijalle multiboottia.
Ymmärrät kai että sinulla täytyy olla oikeudet muuttaa asetuksia eli muuttaa ne kun olet roottina.Tose sanoi:Linuxissa on vaikka minkälaisia ohjelmia asetusten muuttamiseen, mutta mikään ei muutu. Yritin muuttaa Windowsia oletuskäyttikseksi KDE:stä boottauksessa, mutta ei se sitä mihinkään muuttanut, vaikka väitti niin tekevänsä.
Totta! Mikä mua ainakin heti aluksi ärsytti ja hämäs on nimenomaan se, että noita asetuksia tuntuu löytyvän niin monen eri valikon takaa, kuitenkin sillä erolla että toisen valikon kautta toimii, toisen ei. Toki tämä voi ollq Knoppixin ominaisuus, joten ehkä ei pidä yleistää, mutta siitä huolimatta päällimäisenä mulle on jäänny tästä lyhyehköstä kokeilusta käteen se, että Linuxin köyttöliittymä on käyttäjäystävällisyytensä puolesta vielä valovuosia Windowsia jäljessäTose sanoi:Linuxissa on vaikka minkälaisia ohjelmia asetusten muuttamiseen, mutta mikään ei muutu.
Juu, uskoisin myös, että jos ihan oikeasti haluan Linuxiin tutustua ja sen opetella, niin ei noi Live-CD versiot ole pidemmän päälle oikeita ratkaisuita.markoj sanoi:Oopeelle sellaanen juttu, että jos oikeesti oot kiinnostunut Linuxista niin valitse joku noista isoista distroista ja asenna se ihan kiintolevylle. Uskoisin multibootin asennuksen sulta onnistuvan ja sitte onkin paljon helpompi tapella noiden jutskien kans. Knoppix nyt kuitenki on vain sellanen näyttelylinux tai hätäavuksi tarkoitettu juttu. Mandrake vois olla okei sulle.
En huomannut mikä tulostin sulla, mutta joidenki tulostimien kans voi olla vaikeeta. http://www.cups.org/ppd.php Tuolla vois olla jotain dokua aiheesta, mutta kuukletus on hyvä vekotin yleensä ku laittaa tulostinmen mallin ja cups perään.
Ei niitä osiota välttämättä tartte ku sen yhden. Swap on olla samalla osiolla filenä eikä /boot -osioita välttämättä tartte. Eli pelkkä juuriosio riittää. Kooksi riittää jokunen giga, mutta Windowsin kans tietojen vaihtoon voi laittaa toisen FAT-osion. NTFS-kirjoitus on muistaakseni 2.6 -kerneleissä vakiona, mutta se on edelleen "dangerous". Eli sitä ei oikeen suositella käytettäväksi. Tosin moni sanoo, että se toimii ihan okei. Tiedä sitte...OoPee sanoi:Juu, uskoisin myös, että jos ihan oikeasti haluan Linuxiin tutustua ja sen opetella, niin ei noi Live-CD versiot ole pidemmän päälle oikeita ratkaisuita.
Vaikeuksista huolimatta mun tekis mieli asentaa ja kokeilla, mutta toisaalta mua ei huvita ryhtyä pilkkomaan nykyisiä kovalevyjä uusiksi, jotta saisin partitiot Linuxille (kolmehan niitä kaiketi tarvitaan? En tosin edes tiedä luoko asennusohjelma ne vai pitääköä ne luoda itse jollain muulla työkalulla). Kattoo nyt.
Mä en nyt edes täysin hiffannu mikä siinä multibootissa edes olis niin vaikeeta? Onko Linuxilla (esim- mandrake) mahdollisuus luoda boottivalikko? Itsehän ainakin aluksi loisin sen mieluummin vaikka disketille ja jos päätän pitää kaksi systeemiä, niin sinä vaiheessa voisin harkita boottivalikon asentamista kovalevyllekin.
Olen ymmärtänyt, että ongelmana on kovalevyn osiointi ilman, että windows:in levyjärjestelmästä tuhoutuisi tietoa.OoPee sanoi:J
Mä en nyt edes täysin hiffannu mikä siinä multibootissa edes olis niin vaikeeta? Onko Linuxilla (esim- mandrake) mahdollisuus luoda boottivalikko? Itsehän ainakin aluksi loisin sen mieluummin vaikka disketille ja jos päätän pitää kaksi systeemiä, niin sinä vaiheessa voisin harkita boottivalikon asentamista kovalevyllekin.