Ei siitä sanktioita tule, tosin kyseiseen lafkaan on varmaan suht turha myöhemmin uudestaan yrittää.Olga sanoi:Ei kai nyt sentään ihan huoletta? Sopimusrikkomus kuitenkin.
Ei siitä sanktioita tule, tosin kyseiseen lafkaan on varmaan suht turha myöhemmin uudestaan yrittää.Olga sanoi:Ei kai nyt sentään ihan huoletta? Sopimusrikkomus kuitenkin.
juu ei siinä muuta kuin, että sitten saattaa polttaa siltoja takanaan, mitä en haluaisi tehdä.jps sanoi:Ei tuo ole paha ongelma. Ennenkuin olet aloittanut uudessa paikassa voit aivan huoletta muuttaa mielesi, eihän se välttämättä kiva homma ole, mutta mahdollista kuitenkin. Mikäli jo vastaanottamassasi hommassa on koeaika, niin silloinkin ritolat voi ottaa välittömästi. Ei nuo kuiteskaan ihan helppoja päätöksiä ole.
Mun tapauksessa kyseessä oli tietysti Itävallan työsuhdelainsäädäntö, mutta otin tosta etukäteen meitin henkilösto-osastolta selvää (niitten pitäis tietä) ja siellä olivat sitä mieltä, että ei ole olemassa mitään laillista estettä sille, että ilmoitan etten tulekkaan. Eikä näköjään sitten ollutkaan. Vaikea sanoa mikä on tilanne Suomessa.Olga sanoi:Koeaika alkaa vasta, kun työsuhde alkaa konkreettisesti. Näin meille erään riidan yhteydessä sanottiin. Ennen työn alkamista on ns. 'harmaa vyöhyke', josta ei ole oikein selviä sääntöjä.
Juu ei sun siitä firmasta varmaan kannatta lähitulevaisuudessa sitten enää duunia haeskella kuten ei varmaan olis tarttenu munkaan silloin aikoinaan, en tiedä olisivatko jo nyt unohtaneet asianJacques sanoi:juu ei siinä muuta kuin, että sitten saattaa polttaa siltoja takanaan, mitä en haluaisi tehdä.
OK. Niin varmaan. Päteekö sama toisinkinpäin? Voiko/saako työnantajakin tehdystä sopimuksesta huolimatta ilman seuraamuksia ilmoittaa, että ähäkutti enpäs otakaan sinua kun sain toisen?jps sanoi:Ei siitä sanktioita tule, tosin kyseiseen lafkaan on varmaan suht turha myöhemmin uudestaan yrittää.
Mun käsittääkseni myös työnantaja voi irtisanoa sopimuksen koeaikana ilman sen ihmeempää syytä, niin että eiköhän tuo käytännössä onnistuis.Olga sanoi:OK. Niin varmaan. Päteekö sama toisinkinpäin? Voiko/saako työnantajakin tehdystä sopimuksesta huolimatta ilman seuraamuksia ilmoittaa, että ähäkutti enpäs otakaan sinua kun sain toisen?
kouvotsvoni sanoi:ÄÄÄÄÖÖÖÖVVVÄÄÄÄÖÖÖÖ :frown: :frown:
Miten sulla noin niinkuin menee?kouvotsvoni sanoi:*hengittää paperipussiin* övööyyvvöööyyy
:frown: :mad_old:burb sanoi:Miten sulla noin niinkuin menee?
Jos koeaika on sovittu niin silloin ilman epäilystäkään.Olga sanoi:OK. Niin varmaan. Päteekö sama toisinkinpäin? Voiko/saako työnantajakin tehdystä sopimuksesta huolimatta ilman seuraamuksia ilmoittaa, että ähäkutti enpäs otakaan sinua kun sain toisen?
Koeaikana voi purkaa, mutta perustelun pitää olla kuitenkin asiallinen. Koeaika alkaa kuitenkin vasta työnteon aloittamisesta.OoPee sanoi:Mun käsittääkseni myös työnantaja voi irtisanoa sopimuksen koeaikana ilman sen ihmeempää syytä, niin että eiköhän tuo käytännössä onnistuis.
Työsopimuslaki 4 §
Koeaika
Työnantaja ja työntekijä voivat sopia työnteon aloittamisesta alkavasta, enintään neljän kuukauden pituisesta koeajasta. Jos työnantaja järjestää työntekijälle erityisen työhön liittyvän koulutuksen, joka kestää yhdenjaksoisesti yli neljä kuukautta, koeaika saadaan sopia enintään kuuden kuukauden pituiseksi.
Kahdeksaa kuukautta lyhyemmässä määräaikaisessa työsuhteessa koeaika saa olla enintään puolet työsopimuksen kestosta.
Jos työnantajaa sitovassa työehtosopimuksessa on määräys koeajasta, työnantajan on ilmoitettava tämän määräyksen soveltamisesta työntekijälle työsopimusta solmittaessa.
Koeajan kuluessa työsopimus voidaan molemmin puolin purkaa. Työsopimusta ei saa kuitenkaan purkaa 2 luvun 2 §:n 1 momentissa tarkoitetuilla tai muutoinkaan koeajan tarkoitukseen nähden epäasiallisilla perusteilla. Työnantaja ei myöskään saa purkaa työsopimusta laiminlyötyään tämän pykälän 3 momentissa säädetyn ilmoitusvelvollisuutensa.
Olen kuullut myös työntekijän mahdollisuudesta korvauksiin, jos työntekijä on kyseisen työn toivossa (sopimus jo tehty) vaihtanut paikkakuntaa, hankkinut asunnon jne. Työ ei ollut vielä alkanut.jps sanoi:Jos koeaika on sovittu niin silloin ilman epäilystäkään.
Kerran olen kuullut tutultani tapauksesta (työllisyystilanne ei ollut ko. aikaan kovinkaan hyvä). Tuttavani mies oli hakenut uuttaa duunia saanut sen, käynyt työhöntulo tarkastuksen. Vasta kun kaikki tämä oli tehty sanoutui irti aeimmasta duunistaan. Viikkoa ennen kuin piti aloittaa tulikin ilmoitus, että unohda koko juttu. Mies sai kuitenkin aiemman duuninsa takaisin. Vitutus oli kuulemma ollut ankara, muttei mitään prosessia oltu nostettu (tossa pariskunnassa molemmat puoliskot olivat juristeja).
Ok. Mä muistelisin, että ainakin silloin, kun mä alotin työnteon Itävallassa, tuo oli täällä erilainen. Se koeaika oli meinaan silloin jaettu kahteen jaksoon. Eka kuukausi oli se, jolloin ei tarvittu minkäänlaisia perusteluita ja ne kaksi seuraavaa kuukautta olivat sellaisia, että sai irtisanoa, mutta piti perustella. Yhteensä koeaika oli siis kolme kuukautta.Olga sanoi:Koeaikana voi purkaa, mutta perustelun pitää olla kuitenkin asiallinen. Koeaika alkaa kuitenkin vasta työnteon aloittamisesta.
:eek!: :eek!: :eek!: :eek!: :eek!: :eek!:Olga sanoi:Olisiko hyväksi vai pahaksi soittaa itse? Toisaalta se voisi osoittaa aktiivisuutta ja kiinnostusta...
(sissus ... vahingossa allekirjoitin tämänkin, kun ohessa teen töitäkin) :mad_old: Onneksi huomasin ajoissa.
t: Jorma
Nyt on oikeastaan eka työviikko Joulun jälkeen ja useimmissa paikoissa saadaan aikaisintaan tällä viikolla jotain päätöksiä aikaan, useimmilla tuppaa menemään vähintään ensi viikkoon.Jacques sanoi:otsikon aiheeseen liittyen.. mieliala on nyt vähän huolestunut, kun ei noista parista paikasta ole kuulunut. Toki termi "vuoden vaihteen jälkeen" voi tarkoittaa myös "loppiaisen jälkeen"?
. Etenkin just tuo, että olen ollut 9 haastattelussa, niin en ainakaan ole passiivinen ollut. Toisaalta jos 9:stä mikään ei tärppää, niin voin sanoa jo etukäteen, että siitä seuraa varmaan aika pahaa masennusta ja työnhaun aktiivisuuskin laskee..
Itse asiassa moni palas tänään lomilta (joulusta 5 päivää lomaa ottaneet).OoPee sanoi:Niin mä kyllä odottelisin loppiaiseen ja soittaisin vasta sen jälkeen ellei ala mitään kuulumaan. Eiköhän se uusi työvuosi ala monelle varsinaisesti vasta loppiaisen jälkeen. Ainakin täällä on tää viikko vielä aikalailla lomailua, tosin täällä alkaa koulutkin vasta ensi viikolla, Suomessa taitavat jo olla koulussa vai?