Onkohan ministerille odotettavissa lähivuosina isoja perintöjä kun näin haluaa poistaa veron. Omaa etuaan ajavat häikäilemättä :nope:VR sanoi:Wideroos on kyllä tähän mennessä ollut RKP:n ministeri.
Hienoa päättelyä - ensin mietitään "onkohan" ja sitten onkin jo varmaa, että ajaa omaa etuaan :thumbup:J.Heldenview sanoi:Onkohan ministerille odotettavissa lähivuosina isoja perintöjä kun näin haluaa poistaa veron. Omaa etuaan ajavat häikäilemättä :nope:
:nope: :nope:Antti Kalliomäki: Perintö- ja lahjaverosta ei ole varaa luopua
Wideroos pitää veroa ideologisena
Valtiovarainministeri Antti Kalliomäki (sd) torjuu toisen valtiovarainministerin Ulla-Maj Wideroosin (r) ehdotuksen perintö- ja lahjaveron poistamisesta.
Valtiolla ei ole varaa luopua verosta, joka tuottaa vuosittain 450 miljoonaa euroa, Kalliomäki sanoi STT:lle.
Wideroos esitti Ylen ruotsinkielisten radiouutisten haastattelussa torstaiaamuna, että perintö- ja lahjavero poistettaisiin niin kuin Ruotsissa on päätetty tehdä.
"Lahja- ja perintövero on ideologinen vero, ja sellaisista pitäisi päästä eroon", hän sanoi.
Perityt ja lahjoitetut rahat ovat rahoja, jotka on jo kertaalleen verotettu, hän totesi.
"Hallituskumppanit ovat ampuneet ehdotuksen alas – valitettavasti", Wideroos kommentoi illansuussa.
Hänen mukaansa perintö- ja lahjaverotuksesta luopuminen on ollut Rkp:n toivelistalla jo pitkään.
"Nostan hattua Ruotsin vasemmistopuolueille, jotka ovat tällaisen hyväksyneet. Meillä siihen ei ilmeisesti vielä olla kypsiä."
Keskikesällä tuli voimaan yksi lahja- ja perintöverotukseen liittyvä huojennus.
Yritysten ja maatilojen sukupolvenvaihdoksessa siirtyvä omaisuus arvotetaan nyt perintö- ja lahjaverotuksessa vain 40 prosenttiin virallisesta verotusarvosta.
Valtiovarainministeriössä veroasioiden valmistelu kuuluu Kalliomäelle, eikä vireillä ole uusia muutoksia perintö- ja lahjaverotukseen.
Sen sijaan palkkaverotusta Kalliomäki on luvannut alentaa useilla sadoilla miljoonilla euroilla, jos palkankorotukset jäävät riittävän pieniksi.
Moraalisesta oikeudesta voidaan jauhaa vaikka kuinka, mutta demokraattisiin päätöksiin perustuva yhteiskuntamme toimii siten, että ne, joilla on, antavat niille, joilla ei ole. Jos tämä käytäntö ei miellytä, siihen voi ja kannattaa yrittää vaikuttaa äänestämällä. Jos tilanne ei äänestyksen jälkeen muutu ja on edelleen tyytymätön, voi tehdä niin kuin monet uhkailevat tehdä eli muuttaa pois Suomesta. Perintövero on yksi tapa tasata varallisuutta.Zetor sanoi:Saisinko näiltä perintöveron puolustelijoilta perustelut sille miksi myös heille pitäisi antaa osa esim. Ehrnroothin elämänsä aikana ansaitsemasta omaisuudesta
Tämä kaunis ajatus toimii, jos hyvinvoinnin takaavan taloudellisen perustan hoitamisessa onnistutaan.Hurmurisija sanoi:Moraalisesta oikeudesta voidaan jauhaa vaikka kuinka, mutta demokraattisiin päätöksiin perustuva yhteiskuntamme toimii siten, että ne, joilla on, antavat niille, joilla ei ole.
Perintöverolain sääntelemän laajan verovelvollisuuden takia verotukseen liittyvät suunnittelukeinot ovat tavallisille ihmisille kyllä hieman vähäisiä ja verovelvollisuuden syntyyn vaikuttavat tekijät aika heikosti ennakoitavissa. Siinä ei siis useinkaan ulkomaille muutto ole ratkaisuksi, vaikka tyytymätön olisikin (-96 tätä kansainvälistä ulottuvuutta juuri laajennettiin).Hurmurisija sanoi:Jos tilanne ei äänestyksen jälkeen muutu ja on edelleen tyytymätön, voi tehdä niin kuin monet uhkailevat tehdä eli muuttaa pois Suomesta. Perintövero on yksi tapa tasata varallisuutta.
Kuinka ne yleishyödyllisten tarkoitusten hyötyjät on ansainnut ne rahat ?Ferrari 4ever sanoi:Hieman myöhässä kommentoin mutta kommentoinpa silti. Perintöveroa ei tule missään nimessä laskea vaan sitä pitäisi nostaa nykyisestä. Rahat tulee käyttää yleishyödyllisiin tarkoituksiin eikä antaa yksityiselle henkilölle, joka ei ole tehnyt mitään ansaitakseen kyseistä summaa.
Markka-aikaan se summa muistaakseni oli 20.000 mk ja tuon summan voi lahjoittaa verottomasti kolmen vuoden aikana. Jos lahjoittaa enämpi, veroa on maksettava. Verohallinnon mukaan raja on nykyään 3.400 euroa.Sam sanoi:
Lahjaveron veroraja muuten on 2500€/vuosi. Eli vuodessa saa lahjoittaa 2499 euroa verottomasti - näin ainakin muistelen. Markka-aikaan se oli 15.000mk/vuosi. Kyllä sitä omaisuutta voi aika hyvin hiljalleen lahjoittaa pois jos niikseen on. Kiinteistöjen kohdalla tilanne on toki toinen.
Muistiin ei kannata luottaa:Sam sanoi:
Lahjaveron veroraja muuten on 2500€/vuosi. Eli vuodessa saa lahjoittaa 2499 euroa verottomasti - näin ainakin muistelen. Markka-aikaan se oli 15.000mk/vuosi. Kyllä sitä omaisuutta voi aika hyvin hiljalleen lahjoittaa pois jos niikseen on. Kiinteistöjen kohdalla tilanne on toki toinen.
Kertaalleen olen jo suhtkoht kunnolliset perintöverot maksellu ja kyllä suoraansanottuna vitutti. Siis ei pelkästään se, että ittelle jäi vähemmän käteen vaan jo sekin, että toinen on elämnsä aikana säästäny ja hankkinu omaisuutta ja kun sitten kuolee, niin valtio tulee ja vetää siitä omaisuudesta helvetin ison osan ittelleen. En ole tätä logiikkaa koskaan ymmärtänyt enkä tule ymmärtämäänkään :doubtful:jaska sanoi:Oikeinhan tuo on. Kuten Wideroos tuossa sanoikin, ne verot on jo kertaalleen maksettu, joten miksi valtion pitäisi saada rahaa toiseen kertaan?
Ett silleen!!!!!!!!!
No huhhuh! Sata peukkua alaspäin tuollaisesta kommentista.Ferrari 4ever sanoi:Hieman myöhässä kommentoin mutta kommentoinpa silti. Perintöveroa ei tule missään nimessä laskea vaan sitä pitäisi nostaa nykyisestä. Rahat tulee käyttää yleishyödyllisiin tarkoituksiin eikä antaa yksityiselle henkilölle, joka ei ole tehnyt mitään ansaitakseen kyseistä summaa.
Tietenkin vedotaan oikeuteen hallita omaa omaisuutta vaikka sääty-yhteiskunnan jäänteen - eli nykyisen perintöoikeuden - kantava periaate on juuri siirtää rahaa eteenpäin suvussa.
Perhekeskeinen talousjärjestelmä perustuu epätasa-arvoon ja luokkajakoon. Hyvinvointivaltiossa kaikki kansalaiset lähtevät samalta viivalta ja vastaavat itse omasta menestyksestään - valtion tasoittaessa tietä.
:thumbup:
Samaa mieltä.Vellu sanoi:No huhhuh! Sata peukkua alaspäin tuollaisesta kommentista.
Miten joillakin muilla olisi siihen perittävään omaisuuteen suurempi oikeus kuin perillisellä? Jos tuolle linjalle lähdetään, niin päädytään hyvin helposti kommunismiin. --> Ei ihmisellä ole edes oikeutta kerätä omaisuutta, vaan se omaisuus pitää olla valtiolla ja ihmisillä pitää olla vain oikeus käyttää sitä valtion omaisuutta. Jos tuollainen omaisuuden keräämisen oikeus olisi, niin sitten pitäisi olla myös oikeus saada lahjoittaa se sellaiselle/sellaisille, jotka itse valitsee. Ja oletusvalinta on tietysti perilliset.
Tällä logiikalla esim. pääomavero pitäisi poistaa, jos joku ostaa osakkeita jo kerran verotetuilla ansiotuloilla ja saa osakkeistaan voittoa. Homma nyt vain on niin, että raha kiertää koko ajan ja joka kierroksella valtio voi, ja palvelut rahoittaakseen sen on pakko, ottaa osa itselleen riippumatta siitä onko rahoista jo aiemmin verotettu kaukaista sukulaista joskus 1800-luvulla.Perintöverosta on maksettu jo kertaalleen vero jnejne