Observer
Well-known member
- Liittynyt
- 23.10.2000
- Viestit
- 14546
Ei ainakaan jos kohtu puuttuu.patriot sanoi:Synnyttävät! Kokeile ei oo helppoo!
Ei ainakaan jos kohtu puuttuu.patriot sanoi:Synnyttävät! Kokeile ei oo helppoo!
Tällä osastolla saat patrioottisen kuulostamaan aivan neuroottiselta!Giffen:[ sanoi:Mahdettaisiinko tuohon arpomiseen edes joutua? Suomessa on kuitenkin niin patrioottista väkeä, että vapaaehtoisia löytyisi pilvin pimein...
Lapsi on vapaaehtoinen armeija ei. Mielestäni tuossa on vissi ero.Sam sanoi:Tässä nyt rutistiin työuran hidastumisesta, joten äitiysloma verottaa jo vuoden per lapsi.
Naisten uskollisuus työnantajaa kohtaan - tuosta pitää siis rangaista miehiä ?Sam sanoi:Lisäksi en edes käy jarnaamaan naisten keskimääräistä uskollisemmasta suhteesta työnantajaan (puhun firmasta) minkä seurauksena heillä on myös pienempi liksa samanlaisesta työstä - näin yleisellä tasolla.
tuossa voisi tosiaankin tehdä poikkeuksen. Tosin saman olisi koskettava miehiä, kellä on lapsi.Sam sanoi:Entä miten sitten nämä naiset, jotka ovat saaneet lapsia ennen pakollista palvelusta? Pitäisikö heidät vapauttaa kokonaan? En meinaan suosittelisi äitien pakko-osallistumista mihinkään tuollaiseen touhuun. Naisilla on kuitenkin käytännössä pääasiallinen hoitovastuu alle kouluikäisistä lapsista. Minusta muutenkin pitäisi pienten lasten kotihoitoa tukea nykyistä enemmän.
samaa mieltä.Sam sanoi:Ihmettelen myös asennetta armeijasta: vuosi haaskattua elämää. Minusta sinä aikana ihminen oppii hyvin paljon uutta. Missään muualla ei pääse näkemään niin laajaa kirjoa erilaisia ihmisiä pitkäaikaisesti. Luulisi sosiaalisen näkemyksen edes hivenen laajentuvan
Kuten totesin, miehillä on kuitenkin loppupeleissä vähemmän vastuuta pienten lasten kasvatuksesta kuin naisilla. Eihän miehillä ole edes kunnon isyyslomia (toisaalta, onko tarvetta nykyistä pitempiin?). Armeija pystyy nykyään antamaan isille etuuksia (joka ilta pitkät vapaat, samoin kuin viikonloput vapaiksi). Näin oli eräällä tupakaverilla -95 ja samoin viime vuonna pikkuveljeni ollessa armeijassa. Kumpikaan heistä ei valittanut armeijan olleen epäreilu paikka (toinen alik ja toinen koksu).jaska sanoi:tuossa voisi tosiaankin tehdä poikkeuksen. Tosin saman olisi koskettava miehiä, kellä on lapsi.
tuohan voisi jopa innostaa tekemään lapsia
toki on. Mutta miten se vaikuttaa naisiin ja miehiin, keillä ei ole lapia heidän ollessaan armeijassa.Sam sanoi:Kuten totesin, miehillä on kuitenkin loppupeleissä vähemmän vastuuta pienten lasten kasvatuksesta kuin naisilla.
niin siksi kannatankin kaikille pakollista 6-12kk pituista koulutusta. Sen ei ole pakko (eikä saakaan) sisältää nykyisenlaista varusmiespalvelusta kaikille. Vaikkakin osalle. Osalle sairaanhoito, osalle jotain muuta "yleishyödyllistä" jota tarvitaan kriisitilanteessa.Sam sanoi:Jaska: minustakaan tuo ei ollut tasa-arvoista 18-vuotiaana. Nykyään näen asian toisin. Yhteiskunta tarvitsee monenlaista panostusta sekä osaamista niin normaalia toimintaa varten kuin kriisitilanteeseenkin.
Olisiko tuossa mallissa tuo valinnanmahdollisuus siis vain naisille ja varusmiespalvelu entisenlailla miehille pakollinen? Vai voisivatko miehetkin valita tasa-arvoisesti palvelumuodon (ketäänhän ei saanut syrjiä) myös sairaanhoidon ja muun "yleishyödyllisyyden" väliltä, jolloin ehkä tietty nuppiluku armeijassa säilyisi, mutta väestöstä ei siellä olisikaan enää se osa, jolla on parhaat ominaisuudet toimia.jaska sanoi:niin siksi kannatankin kaikille pakollista 6-12kk pituista koulutusta. Sen ei ole pakko (eikä saakaan) sisältää nykyisenlaista varusmiespalvelusta kaikille. Vaikkakin osalle. Osalle sairaanhoito, osalle jotain muuta "yleishyödyllistä" jota tarvitaan kriisitilanteessa.
En kokenut asiaa epätasa-arvoiseksi silloin alle parikymppisenä räkänokkana enkä koe sitä edelleenkään. Mutta tottakai löytyy immeisiä, joille maailman keskipiste sijaitsee oman navan seudussa ja kaikki mikä on itseltä jollaintapaa pois on niin huutava vääryys, että se pitää ottaa toiseltakin, mieluummin ehkä kaksinkertaisesti :nope:Sam sanoi:Jaska: minustakaan tuo ei ollut tasa-arvoista 18-vuotiaana. Nykyään näen asian toisin. Yhteiskunta tarvitsee monenlaista panostusta sekä osaamista niin normaalia toimintaa varten kuin kriisitilanteeseenkin.
Mä olen malliesimerkki maalaiskotitaustaisesta ruoanlaittotaidottomasta. Äiti on sitä varten, että se tekee ruuan...Ace17 sanoi:Parasta tasa-arvoa on, että miehet tekee miesten hommat ja naiset naisten hommat.
Nykyään ei vaan tunnu olevan edes maalaiskotitausta vedenpitävä tae siitä, että nainen osaa tehdä ruokaa. Tässä mielessä jonkinlainen pakollinen yleishyödyllinen koulutus olisi kauniimmalle sukupuolelle tarpeen. Mutta ei tästä tämän enempää, enemmänkin tasa-arvotoikin heiniä nämä asiat.
Niinpä niin.. Neuvostoliitto vuonna 1981.. kukapa olisi tuolloin aavistanut mitä Neuvostoliitto olisi 1991. Pirustako nyt voi tietää mitä Venäjä on 2015.Formulanomi sanoi:Venäjä (tai mikä nyt suuren ja mahtavan itänaapurimme nimi kulloinkin onkaan) on meille pysyvä uhka. Ei se tilanne tosiaankaan ole muuttunut isoisien ajoista. Ikävä kyllä, meillä on pitkä raja hyvin epästabiilin naapurin kanssa....
Sanotaan muuten, että tyhmä jättää valmistautumatta rauhan aikana sotaan. Silloin kun kriisit tai jopa sota on uhkaamassa, ei enää ehditä. Valmistautuminen on tehtävä siis silloin kun siihen on mahdollisuus.
Yhtä "viisasta" olisi heikentää armeijaa nyt kun näyttää hyvältä.
Asevelvollisuuden arpominen on ideana typerä, mutta eipä tuo tule koskaan toteutumaan joten eipä sitä kannata hirveästi noteerata.
ps. Armeijan ei tarvitse olla tasa-arvoinen.
Nyt noin 10 vuotta esiselvityksen aloittamisesta eikä yhtäkään puikkoa ole vielä Suomessa..Hankinnan juuret
Nyt päätetyn hankinnan juuret ulottuvat 1990 - luvun puoliväliin, jolloin aloitettiin ItO-2005 järjestelmän esiselvitys. Esiselvityksen tarkoituksena oli tutustua mahdollisiin järjestelmä vaihtoehtoihin ja laatia alustavat käyttäjän vaatimukset. Laadittujen selvityksen perusteella vuonna 1998 hyväksyttiin varsinaisen hankkeen käynnistyminen.
Hankkeeseen liittyvien tietopyyntökirjeiden ja omien havaintojen perusteella varsinaiset tarjouspyynnöt lähetettiin kuudelle eri laitetoimittajalle vuonna 2000. Tarjouspyyntöön saatiin yhteensä neljä hyväksyttyä vastausta ( Thales Air Defence, Ranska, STN Atlas Elektronik GmbH, Saksa , Matra Bae Dynamics, Ranska ja Rosoboronexport, Venäjä).
Hankkeen seuraava vaihe oli järjestelmien testaaminen Suomessa Puolustusvoimien järjestämissä testeissä. Testeihin hyväksyttiin ehdokkaat, jotka pystyivät toimittamaan Puolustusvoimien määräämässä aikataulussa ampumavalmiit järjestelmät. Täten kymmen viikkoa kestäviin testeihin osallistui kolme laitetoimittajaa. ( Thales Air Defence, Ranska, STN Atlas Elektronik GmbH, Saksa ja Matra Bae Dynamics, Ranska). Varsinaisesta testijaksosta on aikaisemmin kirjoitettu ilmatorjuntaupseerilehdessä vuonna 2001 ( 1/2001).
Taitaa kuitenkin olla Jaska niin, että on loppujenlopuksi aika harvassa ne, jotka tosiaan ovat sitä mieltä, etteikö sukupuolella olisi tietyissä asioissa väliä. Vaikuttaa hieman siltä, että sä otat jonkun kuvitteellisen äärifeministin mielipiteen käsiteltäväkses ja yleistät sen samantien kaikkien naisten mielipiteeksi.jaska sanoi:Mutta se mikä minusta ei ole oikein on se, että aina kun puhutaan tasa-arvosta, niin sanotaan että rinnat ja se että hankkii lapsen ei saa vaikuttaa mihinkään ... kas kummaa armeijassa se vaikuttaa. Siinä on minusta järkyttävä epäkohta. Joko myönnetään, että kaikessa ei olla tasa-arvoisia (ei en kannata mitään naiset nyrkin ja hellan väliin kulttuuria, esim. toimistotöissä sukupuolella ei ole mitään väliä) .. mutta että myönnettäisiin se, että jossain tapauksessa sukupuolella on väliä.