Categories
f1

Vuosien 2021 – 2022 odotetuimmat autopelit PC:lle ja konsoleille

Loppuvuodesta 2021 ja vuonna 2022 on ilmestymässä taas uusia autopelejä PC- ja konsolikaahailijoiden makuun. Usein kuitenkin uusista peleistä puhuttaessa puhutaan jatko-osista, mutta toivottavasti myös täysin uusia nimikkeitäkin nähdään pelilaitteilla.

Tämä tietenkin tietää runsaasti rahanmenoa intohimoisille pelaajille, mutta kannattaa jo nyt ruveta säästämään pelejä varten – ja varsinkin pelikonsoleita, jos PlayStation 5 tai Xbox Series S ta X ei ole vielä saapunut talouteen. Uusimman sukupolven konsolit maksavat enemmän kuin koskaan ennen, mutta toisaalta niissä on tehoakin vaikka muille jakaa.

Pelikonsolit ovat saaneet viime aikoina kyseenalaista mainetta myös kryptovaluuttojen louhimisessa. Ukrainalaisesta rakennuksesta löydettiin poliisin ratsauksen toimesta noin tuhansien tietokoneiden ohella 3800 pelikonsolia, joita käytettiin kryptovaluuttojen louhimiseen laittomasti. Vaikka samalla kryptovaluuttojenkin maine kärsii tällaisesta toiminnasta, ovat kryptovaluutat todellisuudessa kuitenkin hyvä vaihtoehto esimerkiksi pelikonsolien hankintaan säästämiseen.

Kryptovaluutoita onkin hyvin paljon olemassa, joten niihin tutustuminen kannattaa ehdottomasti. Oli sitten kyseessä Bitcoin tai vaikkapa Dogecoin, niin kryptovaluutat ovat kasvattaneet suosiotaan.  Kryptovaluuttoihin kannattaakin vaikka sijoittaa ja tietoa tästä löytyy Sijoitusrahastot -verkkosivustolta jos lisätietoa kaipaat.

Forza Horizon 5

Forza Horizon 5 on kuuluisan pelisarjan uusin osa, jossa ajellaan tällä kertaa Meksikossa. Microsoft on esitellyt peliä mm. E3-messuilla ja jälleen kerran kyseessä on todennäköisimmin vuoden kaunein autopeli – ellei sitten koko vuosikymmenen. Viidennessä osassa pelialuekin suurenee entisestään ja mukana on myös mukava verkkopeli. Grafiikassa dynaamiset sääefektit tuovat uskottavuutta. Forza Horizon 5:n kehittää Playground Games ja se ilmestyy PC:lle, Xbox Onelle ja  Xbox Series Series S|X -konsoleille. Ilmestymispäivä on 9.11. ellei toisin todisteta ja muutoksia tule ennen sitä.

Grid Legends

Codemasters -pelikehittäjä teki aiemmin Grid-autopelisarjaa, mutta nyt on ilmeisesti käynyt niin että Electronic Arts on ostanut Codemastersin. Tämä on kuitenkin hyvä asia Grid-pelisarjan pelaajille, sillä nyt tämä kehuttu autopeli saa jatkoa Grid Legends -pelin muodossa. Tarinatilan sisältävä Grid Legends lähettää pelaajaan ympäri maailmaa suurkaupunkeihin kuten Lontooseen, Moskovaan ja Pariisiin. Myös Indianapoliksen radalla päästään vetäisemään jarrutusjälkiä.

Grid Legends ilmestyy vuoden 2022 puolella. Kohdealustoja ovat PC, PlayStation 5 ja Xbox Series S|X. Ilmeisesti myös muutamat vanhemmat konsolit saavat oman versionsa.

Gran Turismo 7

Gran Turismo 7 -peliä aloitettiin suunnittelemaan PlayStation 5 -konsolin tekniset ominaisuudet huomioon. Peli julkaistaan kuitenkin myös PS4:lle. Pelin kehityksestä vastaa Polyphony Digital. Samaan tapaan kuin edellisissä osissa, pelaaja voi kokeilla kilpailutaitojaan yhdellä lukuisista käytettävissä olevista kaaroista, joita voivat olla niin tavan henkilöautot kuin myös legendaariset kilpa-autot. Ajaminen tapahtuu erilaisilla, suljetuilla ja julkisilla radoillla. 

Polyphony Digital on tehnyt töitä, jotta se on saanut pelin näyttämään mahdollisimman realistiselta. Monet asiat vaikuttavat autoon kilpailun aikana, mukaan lukien nopeus, aerodynamiikka, jousituksen tyyppi, pinta ja sää.

Hot Wheels Unleashed

Hot Wheels Unleashed on arcade-ajopeli, joka perustuu Hot Wheels -lisenssiin. Pelin on kehittänyt Milestone-pelistudio, jonka käsistä on lähtenyt esimerkiksi Sebastien Loeb Rally Evo -peli. Hot Wheels Unleashed -sarjassa käydään kreisejä kisoja Hot Wheels -autoilla. Saatavilla olevista malleista löytyy nopeita ja ketteriä superautoja, muskeliautoja, raskaita ja melko hitaita maastoajoneuvoja tai erikoisempia kulkupelejä tällaisiin kisoihin, kuten traktorit tai säiliöautot. Kilpailut järjestetään radoilla, joissa viiletetään paitsi vaakasuoraan myös pystysuunnassa. Radat ovat täynnä ilmalentoja ja silmukoita. Pelissä on myös mainio editori, jonka avulla voit luoda omia ratoja. Editorissa suunnitellut radat voidaan jakaa muun pelaajayhteisön kanssa.

 

Muita autopelejä vuodelle 2021 – 2022

Need for Speed 2022

 
Need for Speed ​​2021 on seuraava osa Electronic Artsin tunnetusta kilpapelisarjasta. Criterion Games -studio on vastuussa pelin kehittämisestä.

Test Drive Unlimited: Solar Crown

Tässäpä on tulossa kolmas osa avoimen maailman Test Drive -ajopelisarjaa vuonna 2022. Test Drive Unlimited 3 on Kylotonn-studion käsialaa. Pelin julkaisee Nacon, joka otti oikeudet tähän brändiin vuonna 2016.

WRC 10

WRC 10 on WRC:n lisensoimien rallipelien sarjan jo kahdeskymmenes osa. Tällä kertaa kehittäjät ovat huolehtineet paitsi ajomallin modernisoinnista, mutta mukana on myös ns. historiallinen tila johtuen juhlavuodesta.

DRAG

DRAG on ajopeli, jossa yhdistyvät realistinen fysiikka ja arcade-pelityyli. Tälle jo early accessissa olevalle pelille on ominaista tekniikka, jonka avulla simuloidaan jokaisen kulkupelin elementtejä reaaliajassa.