Tuohan vaikuttaisi hyvältä jutulta.kouvotsvoni sanoi:USAn ympäristöpolitiikka voinee muuttua nopeallakin aikataululla tästä etiäpäin.
Tuohan vaikuttaisi hyvältä jutulta.kouvotsvoni sanoi:USAn ympäristöpolitiikka voinee muuttua nopeallakin aikataululla tästä etiäpäin.
Huvittavaa, että sinä pakenet mielipiteinesi tutkijankaapusi alle. Odotat meidän kuolevaisten kumartavan sinua, koska olet tiedemaailman edustaja. Kirjoitustesi perusteella sitä on tosin melko vaikea uskoa. Esimerkiksi nuo linkkauksesi Science Magazinen uutisiin olivat huvittavia. Uutisissa kerrotaan, että lukuisat merkittävät ilmastotutkijat ovat asettuneet tukemaan Mann:in tutkimustuloksia. Uutisissa myös hämmästellään, kuinka poliitikko Joe Barton on hyökännyt hatarin perustein Mann:in tutkimustulosten kimppuun.The academy essentially upholds Mann's findings, although the panel concluded that systematic uncertainties in climate records from before 1600 were not communicated as clearly as they could have been. The NAS also confirmed some problems with the statistics. But the mistakes had a relatively minor impact on the overall finding, says Peter Bloomfield, a statistician at North Carolina State University in Raleigh, who was involved in the latest report. "This study was the first of its kind, and they had to make choices at various stages about how the data were processed," he says, adding that he "would not be embarrassed" to have been involved in the work.
No ei tässä ilmastonmuutos jutussakaan (ihmisen vaikutuksesta siihen) yksiselitteisen todistettavasti ole oikeaa ja väärää, on vain enemmän tai vähemmän perusteltuja arvioita. Niinkuin aiemmin olen kommentoinut, ettei oma tietoni taso asiasta riitä erottelemaan ihmisen vaikutuksia maapallon ja luonnon muista muutoksista.Jacques sanoi:Mitä tulee siihen raamattu-keskusteluun, niin sehän on muutenkin hiukan eri juttu, koska sitä asiaa voi tulkita niin monella eri tavalla, eikä oikeaa ja väärää välttämättä edes ole.
Seuraavassa asiasta:jps sanoi:Vaikka viime aikoina on ollut paljonkin juttuja tv'ssä, lehdissä yms ja tiedemiehet ovat esittäneet kantojaan, mulle on jäänyt epäselväksi millä perusteella nyt tapahtuvat ilmastonmuutokset poikkeavat esimerkiksi 10.000 tai 100.000 vuotta sitten tapahtuneista muutoksista. Miksi ne tapahtuivat ilman ihmisen panosta ja miksi nyt tapahtuva johtuisi ensisijaisesti ihmisen tekosista.
lähde: http://www.iti.fi/ilmasto/i2f2.htm#ihmisvaikutusIhmisen ilmastoon aiheuttamien muutosten jäljet voidaan erottaa luonnollisten muutosten jäljistä. Esimerkiksi silloin kun planeetta lämpenee auringon säteilyintensiteetin vaihtelujen takia, koko ilmakehä lämpenee. Sen sijaan kasvihuonekaasujen lisääntymisen aiheuttama lämpeneminen lämmittää alempaa ilmakehää ja samalla jäähdyttää ylempää ilmakehää.
Tiedemaailmassa erimielisyydet ihmisen osuudesta ilmastonmuutokseen ovat jo pitkään olleet varsin vähäisiä. Tuo debatti, jota tämänkin palstan ”ilmastotutkija” on pitänyt yllä, kertoo lähinnä siitä, että ulkopuoliset tahot voivat halutessaan erilaisten tarkoitusperiensä vuoksi heittää kapuloita tutkijoiden rattaisiin. Etenkin Yhdysvalloissa poliitikot häiritsevät tieteellistä toimintaa milloin mistäkin syystä. Viimeisimpänä esimerkkinä kantasolututkimus, jota uskovaiset Bushin johdolla kaikin keinoin vaikeuttavat. Samoin tämä mediassa vellonut ilmastodebatti juontaa juurensa Yhdysvaltoihin ja yksittäiseen poliitikkoon Joe Bartoniin. Bartonin toimia on päivitellyt mm. johtavien tiedelehtien (Nature, Science) editorit, Yhdysvaltojen tiedeakatemia ja European Geosciences Union.jps sanoi:No ei tässä ilmastonmuutos jutussakaan (ihmisen vaikutuksesta siihen) yksiselitteisen todistettavasti ole oikeaa ja väärää, on vain enemmän tai vähemmän perusteltuja arvioita.
Raportin mukaan hiilidioksidin määrä ilmakehässä ylittää nyt selkeästi luonnolliset arvot yli 650 000 vuoden ajalta. Se johtuu paljolti fossiilisten polttoaineiden käytöstä ja maankäytön muutoksista.
YK:n ympäristöjärjestön Unepin johtajan Achim Steinerin mukaan raportti poistaa loputkin epäilykset siitä, ettei maapallon lämpeneminen johtuisi ihmisen toiminnasta.
"Tämä päivä jää ehkä historiaan päivänä, jolloin kysymysmerkki poistui siitä, onko ihmisen toiminta vaikuttanut ilmaston muutokseen", hän sanoi.
Yritätkö kertoa, että noiden tekijöiden vuoksi IPCC:n raportti on jotenkin epäluotettava? Uskallan vakuuttaa sinulle, että raportin laatineet tutkijat ovat näistä mainitsemistasi tekijöistä perillä enemmän kuin hyvin.Törni sanoi:Maapallon vaiheiden aikana ilmastoon ovat vaikuttaneet lukuisat eri tekijät. Massiiviset tulivuorenpurkaukset ovat maapallon historian eri aikakausina vaikuttaneet keskilämpötiloihin merkittävästi. Auringossa tapahtuvat pienetkin muutokset vaikuttavat merkittävästi maapallon ilmastoon.
Tähänkin kysymykseen on löytynyt vastaus. Ihmisen toiminta vaikuttaa ilmastoon merkittävästi.Ihmisen toiminta vaikuttaa ilmastoon takuuvarmasti. Jo yhden nuotion polttamisella on vaikutusta. Kysymys ei niinkään ole siitä, vaikuttaako ihmisen toiminta ilmastoon, vaan siitä, miten paljon se vaikuttaa.
Tässä tiivistyikin hyvin asia, minkä vuoksi keskustelu tällaisilla palstoilla muuttuu helposti typeräksi. Kuten sinä tuossa kappaleessa, ihmiset usein käyttävät käsitteitä "ilmasto" ja "sää" sulavasti sekaisin samassa merkityksessä.Keskustelu muuttuu kuitenkin helposti typeräksi monestakin syystä. Tutkijat arvioivat, että maapallon keskilämpötila saattaa nousta ihmisen toiminnan seurauksena sadan vuoden aikana jopa neljä astetta (minimissään arvioiden mukaan paljon vähemmän). Lämmin syksy ja alkutalvi kuitenkin sekoittivat ihmisten ajatukset. Loppuvuoden lämpötilat olivat Suomessa useita asteita pitkäaikaisten keskiarvojen yläpuolella. Pienen ihmisen päähän tuli ajatus, että tämä on tulevina talvina nousujohteinen olotila. Se ei kuitenkaan täsmää tutkijoiden ajatuksiin. Jos sadan seuraavan vuoden aikana tämä ihmisten lauhan loppuvuoden indikoima kehitys jatkuisi, niin ilmaston pitäisi neljän asteen sijasta lämmetä tuona ajanjaksona sata astetta
Kehittyneissä maissa erilaiset päästöjä vähentävät toimenpiteet tullaan toteuttamaan huomattavasti aikaisemmin. Niillä on taloudelisesti varaa kehittää tekniikoita ja käyttöönottamiseksi.Jarto sanoi:Kasvihuonekaasujen määrän vähentämisessä kaikkein tärkeintä on saada Kiina tuottamaan tulevien vuosien hurjan energiatarpeensa muulla kuin kivihiilellä, jota heillä on maailman suurimmat varannot.
haju sanoi:Arvoisa 7son7,
Sinä väität, että Mann:in 1998 julkaisu on osoitettu vääräksi. Perusteluna tälle laitat viitteeksi kaksi McIntyren Energy & Environment –julkaisua. Onko tiedossasi muita tutkimuksia, jotka nollaavat tuon tutkimuksen? McIntyre sen kummenmin kuin hänen kanssakirjoittajansa McKitrick eivät kumpikaan ole ilmastotutkijoita. Toinen on ekonomisti ja toinen on tehnyt työuran mineraalialan bisneksessä. Ja tuo heidän käyttämänsä julkaisu ei todellakaan ole arvostettu peer-review julkaisu. Vai minkä vuoksi luulet, että sitä ei listata ISI:n palvelimella? Edelleen odottelen tietoa, kuka sitä sinun lisäksesi pitää arvostettuna peer-review julkaisuna?
Mann sen sijaan on saanut tutkimuksilleen laajan hyväksynnän. Esimerkiksi viime kesäkuussa Yhdysvaltojen tiedeakatemia asettui selkeästi Mann:in tutkimusten tueksi. Naturen uutinen asiasta täällä. Vaikka tiedeakatemian arvostetut ilmastotutkijat löysivätkin tuosta yksittäisestä tutkimuksesta myös huomautettavaa, tuki julkaisulle oli täysin selvä. Eikä tuo tuki perustu yksittäiseen marginaalijulkaisuun, toisin kuin Mann:in tutkimusten vastustus.
Huvittavaa, että sinä pakenet mielipiteinesi tutkijankaapusi alle. Odotat meidän kuolevaisten kumartavan sinua, koska olet tiedemaailman edustaja. Kirjoitustesi perusteella sitä on tosin melko vaikea uskoa. Esimerkiksi nuo linkkauksesi Science Magazinen uutisiin olivat huvittavia. Uutisissa kerrotaan, että lukuisat merkittävät ilmastotutkijat ovat asettuneet tukemaan Mann:in tutkimustuloksia. Uutisissa myös hämmästellään, kuinka poliitikko Joe Barton on hyökännyt hatarin perustein Mann:in tutkimustulosten kimppuun.
Tuo uutisten välittämä sanoma on täysin päinvastainen, kuin se mitä sinä olet postauksillasi tänne forumille yrittänyt kertoa. Olen hämmentynyt epäloogisuudestasi. Sanot, että minä en lue linkkejäsi. Luetko niitä itse, ja ennen kaikkea, ymmärrätkö lukemasi sisällön?
Muutenkin mielenkiintoisia kirjoituksia tuossa samaisessa Naturen numerossa ”Climate change 2007” -teeman alla. Vaikkapa tuo ”Climate sceptics switch focus to economics”. Lainaus siitä:The IPCC report, released in Paris, has served a useful purpose in removing
the last ground from under the climate-change sceptics' feet, leaving them
looking marooned and ridiculous.
Niin, tuskinpa mikään tieteellinen aihe on pureskeltu suurelle yleisölle yhtä helposti ymmärrettävään muotoon kuin ilmastonmuutos. Aina on kuitenkin niin, että asialle kuin asialle löytyy epäilijöitä - riippumatta siitä, kuinka suurella varmuudella asia on osoitettu. Lainaus tuosta samaisesta artikkelista:Reports by the Intergovernmental Panel on Climate Change (IPCC) are held out
as a model of consensus science, with thousands of international scientists
coming together to present the most detailed look ever at a single
scientific topic. Yet a consensus among most of the world's researchers does
not mean that everybody agrees.
Tuossa edellisessä postauksessaan nimimerkki 7son7 viittasi Atte Korholan kirjoitukseen Hesarissa ja kertoi Korholan olevan pahin mahdollinen ilmastonmuutosskeptikko. Kyseisessä sunnuntaidebattikirjoituksessaan Korhola kritisoi lehdistöä ääri-ilmiöiden paisuttelusta. Hän ei missään määrin epäile, etteikö ihmisen toiminnalla olisi vaikutusta ilmastonmuutokseen. Päinvastoin, hän on jo vuosia sitten lausunut näin:Their argument continues to shift," says Naomi Oreskes, a geologist and
science historian at the University of California, San Diego. "That makes it
clear that the issue for them is not the science. Whatever the science is,
they will try to find ways to question it.
Tätä samaa sanomaa Korhola tuo esiin ihan tuoreissakin uutisissa.23.05.2001
Luonnon mekanismit ovat kyenneet selittämään ilmastonmuutokset 60-luvulle
asti, sen jälkeisessä lämpenemisessä ihmisen osuus on 40-60%, sanoo
globaalimuutoksen professoriksi Helsingin Yliopistoon viime viikolla
nimitetty Atte Korhola.
Njaa, itse kyllä naureskelen jos Nature on lähtenyt (taas) tuollaiselle linjalle:haju sanoi:Nature naureskelee uusimman numeronsa (8.2.07) Editorial-palstalla, kuinka IPCC:n raportti sai skeptikot näyttämään pelleiltä.