haju
Banned
- Liittynyt
- 5.2.2006
- Viestit
- 3208
Tarkoitukseni ei suinkaan ollut kiinnittää huomiota siihen, että olet eri mieltä minun tai IPCC:n kanssa. Lainamalla sinun omia tekstejäsi toin vain esiin, että olet eri mieltä itsesi kanssa. Pidin aiheellisena tuoda esiin tuon melko suuren ristiriidan, kuinka aluksi neuvoit ilmastonmuutoksesta kiinnostuneita ihmisiä tutustumaan johtaviin tiedelehtiin ja paheksuit sitä, että tällä palstalla levitetään vain Internetistä kaivettua tietoa. Hyvin nopeasti kuitenkin jostain syystä muutit mielipidettäsi. Nature onkin ilmastonmuutokseen uskovien tahojen talutuslangassa. Samassa nyörissä ovat kaiketi myös Science, johtavien teollisuusmaiden tiedeakatemiat sekä lukuisat tieteelliset järjestöt, jotka Naturen tavoin ovat antaneet vahvan tukensa IPCC:n johtopäätöksille. Samalla aloitit tuon aiemmin paheksumasi "internettiedon" floodaamisen. Linkkejä tulee sellaisella vauhdilla, että et itsekään ehdi kaikkea lukemaan.7son7 sanoi:Mika sun pointti on haju? Mustamaalata mua sen takia etta en ole asiasta samaa mielta kuin sina tai IPCC? Voit kaivella menneista kirjoituksista eri lauseita jos haluat. Terveellinen ajattelu myontaa etta mielipide voi vaihtua ajan kuluessa.
Aivan totta, vallalla olevien tieteellisten näkemysten kyseenalaistaminen on keskeistä tutkimuksen edistymisen kannalta. Kyseenalaistaminen ja vuoropuhelu tiedemaailmassa käydään kuitenkin pääsääntöisesti tieteellisten julkaisujen välityksellä. Jostain syystä nämä ilmastoskeptikot keskittyvät julkaisemaan kritiikkinsä blogeissaan ja edustamiensa järjestöjen webbisivustoilla.Ei kai siina mitaan pahaa ole etta dogmaa kysenalaistetaan? Tiede tulee aina kyseenalaistamaan sen hetkisia dogmia. hajukin varmasti ymmartaa etta ihmisen aiheuttama ilmastonmuutos on teoria. On terveellista etta tiedeyhteiso kyseenalaistaa teorioita ja vaatii vastauksia teoriaa puoltavalta ryhmalta. Vain avoimella vuoropuhelulla tiede voi edistya.
Ja kyllä, ihmisen aiheuttama ilmastonmuutos voidaan luokitella tieteelliseksi teoriaksi. Tieteessä teoria-sanaa käytetään kuitenkin usein eri merkityksessä kuin puhekielessä. Puhekielen sana "teoria" yleensä ymmärretään enemmänkin vain oletuksena, jonka mukaisesti joku asia tapahtuu. Tieteessä sen sijaan sanoja "teoria" ja "fakta" voi olla vaikea erotella toisistaan. Hyvänä esimerkkinä tästä vaikkapa evoluutioteoria, jonka keskeinen ajatus on tiedemaailman hyväksymä yksiselitteinen totuus.