Categories
f1

Arvostelussa 3 F1-peliä, joita et ole koskaan pelannut

Kuva: Unsplashhttps://unsplash.com/photos/F5LOVIoM0Kk

Kaikki tietävät suosikki F1-pelinsä, mutta et ole välttämättä kuullut kaikista F1 peleistä. Loppujen lopuksi F1 aiheisia videopelejä on todella paljon ja monet niistä voivat helposti jäädä unholaan.

Monet teistä ovat saattaneet tyydyttää F1-halunne sesongin ulkopuolella pelaamalla Codemastersin F1 2017 -peliä, joka on ylivoimaisesti yksi parhaimmista moottorikilpailuaiheisista peleistä. Mutta F1-pelejä on ollut monia erilaisia vuosien varrella ja ne tarjoavat monia eri tapoja sammuttaa formulajano. Joten tässä on joitain formula-aiheisia pelejä, joita et ehkä ole pelannut.

Huomaathan, että alle listaamani pelit ovat vain joitain minun suosimiani pelejä. Joten jos sinusta tuntuu, että olen unohtanut suosikkipelisi, älä epäröi jättää kommenttia alle.

F-1 Challenge (SEGA Saturn)

SEGA julkaisi monia hienoja kilpapelejä uusimmalle konsolilleen. Suosittujen arkade-pelien saavuttua markkinoille on ymmärrettävää, jos et huomannut uutta SEGAn lisensoimaa Formula 1 -peliä.SEGAnF-1 Challenge ei kuitenkaan ole arkade-peli, vaikka se onkin saanut inspiraationsa F1 Super Lap nimisestä arkade-pelistä. F-1 Challenge on pikemminkin arkade-tyylinen simulaattori.

Peli antaa pelaajille mahdollisuuden valita viisi autoa ja kolme rataa. Pelissä on mielenkiintoinen, realistinen simulaattoripelimekaniikka, joka ilmoittaa pelaajalle muun muassa renkaiden kulumisesta ja tankkaamistarpeesta. Peli ei ole täynnä erilaisia tehtäviä, mutta konsolipeliksi F-1 Challenge oli erittäin hyvä peli, kun se julkaistiin.

F-1 Challenge on kuitenkin pelinä melko haastava, joten kannattaa harkita oppaan lukemista ennen pelaamisen aloittamista. Jos formulapelit eivät ole kuitenkaan makuusi, voit kokeilla bingon tai muiden pelien pelaamista netissä. Mikä parasta, myös muita pelejä varten on saatavilla oppaita verkossa nykyisin ja esimerkiksi tämä bingo-opas tarjoaa kaikki tiedot bingon pelaamisen aloittamista varten.

Motorsport Manager (PC/Mobiili)

Olen tietoinen siitä, että monet tämän sivuston lukijoista ovat saattaneet pelata tätä peliä, mutta jos et ole, valmistaudu menettämään tunteja työmatkastasi tai wc-tauostasi tämän mobiilipelin parissa. Ensimmäistä kertaa vuonna 2014 iOS-mobiilipelinä julkaistu Motorsport Manager on jännittävä ja realistinen formulapeli.

Motorsport Manager kiteyttää hienostiformulatallin pyörittämisen liittyvät hankaluudetupeasti erittäin viihdyttäväksi ja vetovoimaiseksi peliksi, jonka pariin on helppoa unohtua jopa tuntikausiksi. Motorsport Managerin käyttöliittymä ja painikkeet ovat suunniteltu selkeästi ja ne tekevät pelin pelaamisesta erittäin sujuvaa.

Kaiken kaikkiaan Motorsport Manager on peli, jonka parissa pelaajan on helppoa rentoutua ja viihtyä. Väheksymisen arvoista ei ole myöskään se, että peli muistuttaa väkevästi siitä, kuinka F1-kisoissa menestys riippuu monista muistakin asioista kuin vain formulakuljettajan taidoista.

F1 Championship Edition

F1-pelit jatkuvat Sonyn yksinoikeutena, mutta kyyneliin ei ole tarvetta. Ei ainakaan kateudesta.

Formula One on suunniteltu ennemminkin formulafaneille kuin pelaajille. Auton käyttäytymistä pystyy muuttamaan pelissähelposti, oli ratissa sitten täysi aloittelija tai todellinen virtuaalinen Hamilton. Kaikkien ajoapujen ollessa päällä kisa hoituu melkein itsekseen, koska auto jarruttelee mutkiin ja jopa paras ajolinja on ajoapujen päällä ollessa merkittynä rataan. Riippuen siitä kuinka paljon tykkäät haastaa itseäsi peleissä, saatat pitää tai olla pitämättä tästä.

Täysin ilman apuja manuaalisilla vaihteilla ajaessa pelin pelaaminen vaatii kuitenkin jo syvempää keskittymistä. Itse asiassa, jos aiot pelata peliä vain manuaalisten vaihteiden varassa, joudut luultavasti harjoittelemaan formulan ajamista jopa kymmeniä tunteja omistautuneesti.Huomasin omalla kohdallani ainakin, että ajamisestani ei tullut mitään ilman ajoapuja. Harjoittelemisen myötä pystyin kuitenkin vähentämään ajotukia. Kaiken kaikkiaan F1 Championship Edition on hienosti suunniteltu kokonaisuus ja se tarjoaa pelaajille rutkasti jännitystä.

Yhteenveto

Tässä artikkelissa listasimme joitain unohdettuja, mutta varteenotettavia formulapelejä. Uskomme, että tämän sivuston lukijat arvostavat tätä kirjoitusta ja listaamiamme pelejä. Mutta jos emme huomioineet suosikkipeliäsi, älä epäröi kertoa toimituksellemme asiasta jättämällä kommentti alle. Kuuntelemme saamaamme palautetta jatkuvasti ja haluamme tuottaa vain käyttäjiämme kiinnostavaa sisältöä sivustollemme.