ei suinkaan. mielestäni valtiolle selkeästi kuuluu ihmiset, jotka eivät kykene huolehtimaan itsestään "työikäisissäkin" on näitä, sairauden tms. syyn takia.jps sanoi:Kärjistäen jaskan toivoma yhteiskunta lienee sellainen jossa valtio hoitaa oikeuslaitoksen, poliisitoimen sekä maanpuolustuksen ja hieman hallintoa, muuten kaikki menkööt niin kuin sattuu.
Valtion tulee myös taata tietty perustoimeentulo, mutta siitä mitä se tarkoittaa voidaankin olla erimieltä, minusta se tarkoittaa katto päänpääle, ruokaa ja vaatteita, ei muuta. Monien muiden mielestä se tarkoittaa enemmän. Minusta ihminen vastaa itsestään (edellyttäen että on siihen kykenevä) ja tähän kohtaan minusta menee opintotuki. Opiskelijakin on ihminen, joten miksi häntä kohdella eri tavalla kuin muita samanikäisiä? Esimerkkejä on monia, joissa ihminen on jäänyt työttömäksi ja haluaisi opiskella lisää, mutta se ei ole mahdollista, koska tippuu työttömyysturvalta pois. Tässä ei ole mitään järkeä.
Opiskelu hyödyttää niin yksilöä, kuin yhteisöä, kun jokaisen "resurssit" saadaan hyötykäyttöön...
Sairaanhoito on hemmetin iso kakku, siihen ei patenttiratkasua ole olemassa... Mutta mielestäni siinäkin vastuuta itsestään olisi korotettava... Esim. onko kukaan miettinyt mitä sairaanhoidolle ja sen kuluille kävisi, jos valtio lähtisi tukemaan vakuutuksia. esim. verotuksellisin keinoin, jolloin niiden määrä ja näin myös yksityislääkärien käyttö, kasvaisi...
Tämä saattaisi nostaa vakuutusten hintoja, mutta... tuollanen idea vain putkahti mieleen...
Ett silleen!!!!!!!