Sinänsä jotkut tuntuvat ajattelevan, että kun omaa lapsia, niin tietäisi enemmän käytännön todellisuudesta yleisessä mittakaavassa.jps sanoi:Olisin varsin hämmästynyt, mikäli eivät ole vielä aivan sylivauvaikäisiä. Sen verran varmoja mielipiteitä löytyy, selllaisen varmuuden löytää vain täydellisestä tietämättömyydestä käytännön todellisuuteen.
Kun tarkastellaan, että minkälaiset vaikutukset jollain tietyllä asialla on yleisesti, niin se ei auta juuri yhtään jos on vain pari alkeistapausta käsittelyssä; toisin sanoen otos on aivan pieni, että voisi sen perusteella sanoa jotain noin yleisesti [Hieman sama jos sanon: Minä ja kaverini emme tulleet väkivaltaiseksi vaikka katsoimme väkivaltavideoita nuorena -> Väkivaltaviihde ei nosta riskiä väkivaltaiseen käyttäytymiseen].
Toisin sanoen, jotta voidaan puhua yleisesti, otoskoon pitäisi olla paljon suurempi kuin mitä yhden perheen sisältä voidaan saada. Kuitenkin on tutkittu suoraan miten fyysinen kurittaminen vaikuttaa joten on melko turha tuosta enempää väitellä.
Tiedetään, ettei vaikutus ole kaikkiin lapsiin samanlainen, mistä syystä kaikissa ei esiinny häiriökäyttäytymistä. Siinäkin on eroja miten lapset kestävät esim. tukistamista, nimittäin joillekin lapsille tulee hyvin herkästi tukistamisesta aivotärähdys..vaikka samalla tavalla toista lasta tukistaessa ei meinaa edes sattua. Joissain tapauksissa kertaluontoinen fyysinen kurittaminen riittää pysyviin henkisiinvammoihin, joissain taas pitempikestoinen toiminta ei aiheuta pysyviä jälkiä.
Se on jokaisen vanhemman oma asia, että haluaako ottaa oman lapsen kohdalla riskin..tai ei ole, fyysinen kurittaminen on ollut laitonta jo parikymmentä vuotta. Jos ei keskustella siitä, onko laki oikein vai väärin, niin sen pitäisi riittää siihen ettei moista harjoita; ellei halua tietysti opettaa lapselle, että lakeja pitää noudattaa vain silloin kun ne sopii omiin tarkoituksiin.
Vaihtoehtoisia kokeiltavia menetelmiä samaa asiaa ajamaan on kuitenkin olemassa. Jotkut käyttävät fyysistä kurittamista lapsen rauhoittamiseen, vaikka tuohon tepsii vähintään yhtä tehokkaasti tietynlaisen otteen ottaminen, mikä ei satuta, ei ole nöyryyttävä ja on ennenkaikkea rakentavampi, koska sen jälkeen on huomattavasti helpompaa ratkaista se ongelma mikä aiheutti kyseisen 'häiriön' [vaikka riehuminen jne. on melko luonnollista käytöstä].
Ps. Itsellä on eniten käytännön kokemusta 4-10 ja 15-18 ikäisistä lapsista johtuen tehdystä ammatinvalinnasta. Lisäksi tuota ensimmäistä ryhmää nuoremmista on kasvavaa kokemusta. Teorian soveltamista tietyiltä osin päässyt omakohtaisestikin testaamaan. Ongelmallista on se, ettei kaikki tapaukset ole identtisiä jolloin pitää tietyiltä osin tehdä omia sovelluksia ja kompromisseja.
Itse pidän kuitenkin fyysistä kurittamista täysin turhana riskinä niin kauan kuin on vaihtoehtoisia menetelmiä. Oikeastaan riskejä on otettava, mutta odotusarvot vaihtoehtoisilla menetelmillä ovat parempia + ei tarvitse satuttaa jotakuta, jota rakastaa.